PWM izejas vienādojumu 555 taimeris

K

kishore3677

Guest
hi var kāds izskaidrot saikni starp kontroles spriegums un PWM izejas 555 taimeris. meklēja daudz, bet nevarēja iegūt vienu.

Pārbaudiet šo saiti [url = http://www.kpsec.freeuk.com/555timer.htm] 555 un 556 Taimeris shēmām [/url] Visu veidu tiek izskaidroti un vienādojumi, lai aprēķinātu biežumu vai nodokļa Alex

Patiesībā es meklēju PWM dažādu kontroles spriegums, nevis ar pot, kā parādīts saite jums ieteica.

ya paņemts vietā, bet var kāds paskaidrot matemātiski attiecības starp kontroles spriegums un PWM produkciju.

Šajā gadījumā nepieciešams izmantot īpašas konstrukcijas PWM IC, iekļaujot atsevišķus iestatījumus par svārstību frekvenci un ļautu ārējās kontroles spriegums.

Ja jums ir piemērs, lai sāktu ar, tas varētu būt iespējams atrast formulu, par to, kad izmanto kā PWM circuit.

Es domāju ... Tu sāki ar kaut ko? Tas ir, jūs ir īpaša shēma, kurā galvenais IC ir 555, un jūs vēlaties uzzināt, piemēram, saistību starp spriegumu uz tā pin 5 un tā izejas viļņa forma savā pin 3? Vai jums ir tikai lūdzot vispārīgs jautājums?

jā, es vadu 555, kā vienu datu lapu. 2 pin trigger un modulējošai ievade 5 pin. Getting PWM produkciju, bet nevar izveidot tiešu saikni starp kontroles spriegums un impulsa platumu. Nespēj saistīt matemātiski.

Es redzu ... Jūs varat izmantot 555 kā monostable. Tikai, lai pārliecinātos, vai jūsu sprūda signāls ir nemainīgs frekvenču (tā pati intervālu)? Piemēram, kas ir sprieguma elektroenerģijas padeves? Vai tas tiek regulēts? Tā kā jūs vadu shēma, kura vērtības izvēlējāties RA un C? Sorry for asking pārāk daudz jautājumiem ... Es izmantot, lai aprēķinātu, lai izveidotu reālu ķēdes. Vispārīgā forma jebkuru formulu, par izglītības mērķiem, nepieciešams vairāk darba, lai ietvertu visus iespējamos nosacījumus: grin:

jā mana sliekšņa ir nemainīgs frekvenču ar impulsu platuma 50us. Vērtību, R-10K un C-10nF. Jā, mans barošanas avots ir lineārs viens, ne SMPS. Man ir arī atdalīto ar 0.01uf. Tagad jebkurš clues.

Es neredzu vērtības: wink: Trigger frekvence un spriegums Ja neesat pārliecināti par savām vērtībām, jūs varat sniegt jebkādu tiem vēlaties. Man patīk strādāt ar formulām, no kuriem es varu skaitliskie rezultāti par vienu vai vairākiem piemēriem. Tāpēc, ka viens var pārbaudīt savu darbu uz reāla ķēdē.

Tagad mēs esam gatavi strādāt ... Ļaujiet mums pārbaudīt, kas ir aiz pin5. Ir sprieguma dalītāju. Tās augšējo rezistoru 5K un apakšējā 10K (faktiski 5K 5 K). Tātad pin5 spriegumu, ja atvērts ir: Vctl = Vcc * 10 / (5 + 10) = Vcc * 2 / 3 Mūsu piemērā: Vct = 12 * 2 / 3 = 8V Tagad, kad iedarbina signāls ierodas (tās hi zems malu), C tiks atbrīvots no oin7 un iekasēta, izmantojot RA. Lai varētu turpināt ... Piezīme: kad es esmu par edaboard lapās manu interneta nogriezta nejauši ... tāpēc man ir nepieciešams restartēt.

Es mēģināju izmantot šāda vienādojuma Vc = VCC (1-e (-t/RC)). Aizvietotie Vc dažādu vadības spriegumu (4 līdz 8V) un centās atrast attiecīgo T, teorētiski. Tagad eksperimentējot, es nevaru nekur tuvumā teorētisko vērtību.

Pat pin5 = 7V piemēram Ir labi, ka jūs dažas pārbaudes ... Jūs varat dalīties ar jūsu rezultātus, lai mēs varam analizēt tos kopā.

jā, es būs dalīties daži no rezultātiem: praktiskā R vērtības = 9.83K c = 15nF. Vadības spriegums = 4 V ----> PW = 56us CV = 5V ------> PW = 78us CV = 6V -------> PW = 102us CV = 7V ------- -> PW = 133us CV = 8V --------> PW = 171us

Ok ... tāpēc ļaujiet mums apsvērt savu mēra t (PW), kā iegūtie dati un uzzināt, C, ka 555 IC patiešām redz. Es pieņemu, jūs varat pārbaudīt, ka RA ir patiešām vērtība 10K. Es tikko pamanīju, faktisko vērtību RA un C. .. Atvainojiet C_tot = T / R / ln [Vcc / (Vcc-Vctl)] Šķiet, ka C_tot (redzams 555) ir apmēram 12 nF (sorry tas ir nepareizi: oops:) 14.05nF @ 4V 14.72nF @ 5V 14.97nF @ 6V 15.45nF @ 7V 15.83nF @ 8V Tāpēc es domāju, ka mums ir pievienot vēl viens faktors, C formulā ietvert VSAT 7 pin: Vc (t) - VC (0) = [Vmax - Vc (0)] * [ 1 - e ^ (-t/RC)] kur Vc (0) = VSAT (laikā 0) T = RC * ln [(Vcc - VSAT) / (Vcc - Vctl)] Tas ir labāk izolēt VSAT pirmās. VSAT = Vcc - (Vcc - Vctl) * e ^ (T / RC) Šis nestrādāja pārāk: sad: Ja tas notiek ar mani ... Es ne gulēt līdz man trūkst taustiņus: smaids: Es neesmu pārliecināts, cik daudz kavēšanos no sprūda produkcijas (zemas un augstas) un no Vc = Vctl ar rezultātu (no augstākās līdz zemākajai) sekmēt uz izmērīto impulsa platums. Jebkurā gadījumā, tā kā mums ir 12V, es gribētu, lai uzlādētu C ar pastāvīgu strāvas plūsmu vietā. Es domāju, ka jūs jau redzējāt, kā to darīt uz nākamo punktu "Linear platforma".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back