Vienkāršs FM Modulators Dizains

M

medwatt

Guest
Sveiki, Es gribu izveidot sistēmu, kas var pārnēsāt ar FM frekvenču joslā. Es jau uzcelta manu oscilatori, jo es gribu pārraidīt vairāk nekā vienā frekvencē (ne vienlaicīgi). Tagad, ko es gribu ir vienkāršs FM modulators, kas uzņem pārvadātājam no manas oscilatoru un baseband audio signālu. Es esmu redzējis daudzus shēmas par neto FM raidītāju, bet tie visi ir in-sadarbojās oscilatori (tvertnes shēmas), kas ir pie kolektors RF TRANSISTOR un baseband signāls pie pamatnes. Šķiet pietiekami skaidrs, bet ne to, ko es gribu. Nez, ja kāds var atsaukties mani uz vienkāršu laboratorijas ķēdes, kas var būt noderīga, lai man, atzīmējot kompleksu, jo kur es dzīvoju man ir grūts, lai iegūtu detaļas. Paldies.

Jūsu pieprasījums nav skaidrs. Ar FM sistēmu nesējfrekvence ir modulēts, bet tu saki jau uzcelta oscilatoriem. Parasti, modulācija tiks piemērota pēc oscilators stadijā. Kā jūs raidot vairāk nekā vienā frekvencē, tur ir veids, sajaucot 1 modulēts veikts ar vairākiem fiksētiem oscilatori, lai ražotu dažādas izejas frekvences. Vai tas, ko jūs mēģināt darīt? Brian.

Ir divi dažādi veidi, kā padarīt FM modulēts signāls: 1: Padariet savu oscilatoru regulējami, ievietojot Varactor diode, kas bieži nosaka daļu no oscilatoru. Jūs varat pieteikties maiņstrāvas savienotas tuning sprieguma šim Varactor diode un radīt FM modulāciju tieši. 2: ir fiksēta frekvenču oscilatoru, un piemērot kāda veida modulators vēlāk. AM vai PM modulācijas tas ir vienkārša lieta. FM modulāciju tā ir sarežģītāka. Viens veids ir izmantot Armstrong modulators: [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Armstrong_phase_modulator] Armstrong posms modulators - Vikipēdija bezmaksas enciklopēdija [/url] Lielākā daļa cilvēku darīt metodi iepriekš 1. Viņi darīt, jo tie jau ir DC savienotas Varactor diode, kas oscilatoru circuit, ka viņi izmanto, lai Phase Lock oscilators ar precīzu frekvenci viņi vēlas, lai oscilēt pie. Tā ir vienkārša lieta, lai pievienotu AC saistīto savienojumu ar šo pašu Varactor pievienot FM modulāciju.

Nu, mans nolūks ir panākt, lai noteiktu frekvenču oscilatoru un saņemt to regulē maksātāju baseband atsevišķā ķēdē.

"Viens no ar Armstrong metode problēmām ir tā, ka frekvences novirze-punktā summu modulācijas-jāglabā maziem, lai mazinātu izkropļojumus. [4] maksimālā novirze ir daļa no 1 kilohertz, bet FM apraides prasa 75 kilohertz novirzi un Tipisks FM balss kanāls novirze ir 5 kiloherci. Lai atrisinātu šo problēmu, Ārmstrongs reizina signāla daudzas reizes augstākas frekvences, lai iegūtu nepieciešamo nobīdi. Piemēram, lai radītu FM signālu ar 5 kilohertz novirzei 146.94 megahercos, raidītājs varētu radīt pie 6.1225 megahercos ar tikai 0,2 kilohertz novirzēm signālu, un pēc tam vairoties signālu 24 reizes. "

Kas var kāds ieteikt? Es gribu nosūtīt uz 4 dažādām frekvencēm pie manas gribas. Tas ir iemesls, es esmu veicis Colpitt oscilators ar vienkāršu slēdzi, kas var mainīties induktivitāte no cisternas ķēdes ar frekvenci es gribu. Ko es plānoju darīt, ir veikt produkcijas oscilatoru un nodot to uz modulatoru, un es esmu darīts. Ja kādam ir labāka ideja, tad es ņemšu izbaudīt atbildi.

Ja Jūs lietojat ārējo kasti ar varacter (variējamu kapacitātes diode) tajā pāri noregulē ķēdes, tad jūs esat izveidojuši fāzes modulatora, ti posmu RF atšķiras ar savu modulācijas frekvenci. Tas ir līdzīgs FM, bet modulācijas indekss pieaug, palielinoties modulējot biežuma pretī FM). To var uztvert FM uztvērējs, un to var kompensēt, izmantojot audio filtru. Problēma bija, lai iegūtu pietiekami daudz fāžu maiņu, bet kā es domāju par metodēm, ko izmanto 45 + gadus atpakaļ, es domāju, lietas ir vieglāk tagad. Viens triks ir izmantot divas Varactor diodes, kas atrodas sērijām audio un ir anti sērijas RF tā kā RF spriegums palielinās aizspriedumus par kādu tā samazina to otru cits RF kļūst izkropļota un harmonikas ir ražoti. izmantot vairāku sadaļas, lai iegūtu vairāk fāzes mod. Vaļsirdīgs

@ Medwatt, galvenā problēma ir tā, ka FM jums modulēt scillator frekvenci un tas ir kaut kas jūs parasti darīt oscilators ķēdes pati, nevis pēc tam. Jūs varat padarīt to AM, jo jūs varat pielāgot amplitūdu atbilstoši baseband signālu, bet novirzot to biežumu, kad esat izveidojis tas ir daudz grūtāk vai pat neiespējami. Brian.

Ārmstrongs FM modulators ir izvēle, lai jūs lūgt, bet ir daudz sarežģītāka, nekā izmantojot vienkāršu Varactor daļu rezonanses ķēdei. Redzēt oriģinālo blokshēma un shematisks, no Armstronga patentu faila 1936.
64_1314741160.jpg

FM modulāciju no colpitts OSC ir ļoti lietojot Varicap diode skat. zemāk daļu no kopējā TX KMT ka es regulāri strādāt Cheers Dave [PIEVIENOJIET Recueil 60886 [/PIEVIENOJIET]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back