vibrācijas BLDC mehānisko zema ātruma rajons

N

Nandulal

Guest
Dear Friends,

Es projektējot BLDC mehānisko kontrolierim 1KW (48V, 45A), 120deg, 51 pole BLDC mehānisko par XC866 ( "Infineon") uc.Darbības komutācijas frekvence ir 13.3333KHz.

Problēma ar šo kontrolieris ir vibrāciju un augsta skaņas troksnis ātruma reģionā 40 TCU līdz 70 TCU.Ir zināms, ka, BLDC motoru, griezes momentu ir pulsējoša un radīs vibrācijas un troksnis augstu griezes momentu, maza ātruma reģionā.

Trokšņa līmenis ir nedaudz lielāks nekā paredzēts.Tāpat nav nepareizi zāle notikumu nolasīt ar CPU.Zāle sensors pull-up rezistors vērtība ir 2.2K bez kondensators filtrēšanas (kā XC866 ir digitālo filtru tās).I pārbaudīta apstrādātāju no 6.6KHz lai 22KHz komutācijas frekvence, bet troksnis bija palikt pašu.Līdz ar to, es varu godīgi veikt paziņojumu, ka tas troksnis ir neatkarīga par komutācijas frekvence.Ar dīvaini ir tas, ka troksnis nāk atklātā cilpa too.

Esmu ķīniešu, kas BLDC kontrolieris ar mani.Šajā kontrolierim, troksnis ir ļoti mazāk par vienu un to pašu ātruma reģionā.Tā darbojas uz 15,6 kHz frekvenci.
AFAIK, kontrolieris ir izveidotas uz R8C/Tiny UC.Arī es
esmu apstiprināja, ka nav gluda komutācija komutācijas (Sinusoidāla) tiek darīts, ķīniešu kontrolieris.

Mans uzskats ir, ka dažas summas fāzes nobīdi starp zālē datiem un izejas pārslēgšana notiek, kas rada šo troksnis / vibrācija (PLZ pareizs mani šeit, ja es
esmu nepareizi).Esmu ļoti ziņkārīgs zināt precīzu iemesls par to.

Vai kāds ir pār šo jautājumu, pirms?Kas var būt ticams, izraisīt šīs troksnis?PLZ palīdzēt

---- Nandu

Čau,

Ja vienu un to pašu mehānisko / sensora montāža strādāja labāk ar citu disku, tas ir iespējams, ka jūsu problēma ir jūsu kontroles cilpu.Mēģiniet mainīt savus kontrolieris guvumi un redzētu, vai tas palīdz.

Hi Nandulal

Es
esmu arī attīstot 3phase BLDC vadīt 300v 5 amp, joprojām testēšana to 180v, izmantojot dsPIC30F3011.Man ir vibrācijas problēma, pārvietojoties mehānisko zemā ātrumu.Es domāju, ka tas ir nosaukts cogging.Tas ir izraisījis griezes sprogoties laikā pole izmaiņām.Arī statiskās berzes izraisa līdzīgu vibrācijām.

Nu dziedāšanas (dzirdams troksnis) par mehānisko var izraisīt citu faktoru atšķiras no PWM frekvenci.Kā jūs teicāt, ka
esam pārbaudīts tas pēc 20kHz, ka nav dzirdamas cilvēkiem.

Kāda veida kontroles shēmai jūs izmantojat.?(PI, PID, bīdāmās veidiem ...)

Daži comercial diskus izmantot proportinal griezes /
kārtējās cilpa pirms ātruma kontroles cilpu.Protams, jums ir nepieciešams kaut kādā veidā, lai izmērītu strāvu.Es domāju, ka tas samazinās cogging.

Esmu īstenoti manu vadīt bīdāmās režīmā kontroli, kas pieteicās daudz troksnis, un tikai strādāja ar ierobežotu sprieguma.Arī es programmētu PI kontrolieris, kas ir daudz labāki, bet gan zems ātrums joprojām vibrates un dzied nedaudz.Interesanti ir tas, ka mana motor nevar attīstīt šo mazo ātrums bez kontrolieris.

Vai jums likvidējot mehānisko miris zonā tieši jūsu programmu?

pārbaudīt trokšņa jūsu zāle sensoru kabeļi, kas PWM nosūtīt mehānisko spoles izraisa daudz elektriskās troksnis.segt savas atsauksmes stiepli ar dažiem folijas un zemes tā, tas dos pienācīgas vairogs agaist trokšņa.

Arī mēģiniet izmantot ātrgaitas salīdzinājumam par zāle sensora signāliem, nevis uz tiešo pull-up uz UC.

Hope this helps

Alex.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back