velkot līniju augsta / zema programmatūras

P

prashant_408

Guest
Čau,

Man nākas sastapties dīvaina izturēšanās kuģa, kur SDA un SCL līnijas I2C kontrolē reģistrā.Tad, kad es rakstu "1" uz perticular mazliet par šo reģistru, līnija vajadzētu iet pat uz manas cerības.

Kad es to, ka, izmantojot atkļūdotājs, tā darbojas, bet, kad es to no programmatūras tas sabojājas.

Kaut kur agrāk posts šeit es redzēju atbilde par nulles omu ir pretestība izmantot kā:
"0 ohm rezistori varētu būt saistīts ar dažādiem adatas, piemēram microcontoller, lai vilktu tapām augsts vai zems.
Dažādas kombinācijas, montē un nesamontēti džemperi varētu pastāstīt mikrovadības kura versija tā ir.
Ja rakstīts, kas pins ir velk augsta un zema, tā tiktu izveidota, dažādi parametri programmatūru."

Tā kā es esmu noņemt nulle omu rezistors starp ierīci un tapas, vai to var izraisīt problēmu?

thanks in advance!
-Prashant

Hi prashant_408,

Es esmu diezgan jauns, lai I2C, bet es zinu, ka līnijas ir nepieciešams ārējais pull-up reisistors (2-10K?), Tas ir gan SCL un SDA.Katru shematisks Esmu redzējis, ka izmanto I2C ir pull-ups.

Kad jūs runājat par "0-ohm-rezistori" Es pieņemu tu domā rezistoru, ka ir 0 rezistence (Nu, vismaz ļoti, ļoti zemu izturību, jo nekas ir 0 rezistence).
Tie ir litterally "jumper" vadus, un to nevajadzētu domāt rezistori vispār.Tos izmanto tikai kā džemperi, vai kā "tests" saites, ja tās ir uzstādītas, lai radītu noteiktu uzvedību, un var tikt aizvadītas vēlāk.Es iztēlojos tos lieto, nevis vienkāršu vadu dēļ programmatūras constrints un masu lodēšanas metodes, ražošanas iekārta ir vieta sastāvdaļu, nevar darīt vadu.

Anyway, atpakaļ uz savu sākotnējo problēmu .... pārbaudīt pretestība starp SCL un VCC (ar jaudu izņemta), un tie paši par SDA līnijā.Ja tā bezgalība, Jums jāuzstāda dažas, un ja to "0", jums īsu kaut kur, vai arī džemperis ir vieta, kas jāatceļ.Kā jau teicu iepriekš, ja "0-ohm" pretestība tika uzstādīti uz jūsu kuģa, tas ir vienkārši savieno divas lietas kopā, tāpēc ir iespējams, nepieciešams normālai funkcionēšanai.

Bit jūs teicāt, lasīt kaut kur es domāju, ir nepareizi.Izmanto 0-ohm res ", lai vilktu kaut ko augsts vai zems, nav vilktu, tā savienojumu, tādēļ, ja tu izmanto to savā SCL un SDA (vai kādu I / O) tas permantly savienojiet to augsta / zema, neskatoties uz to, ko jūs programmatūru.Galu galā, iemesls pull-up/down rezistoriem ir samērā augstas pretestības ir apturēt ieejas / izejas slīdēt virs un zem loģika slieksnis, kad nekas saistīts ar to, bez nogrimšanas / sourcing pārāk daudz strāvu.Būtībā, lai nodrošinātu līniju "zināms" stāvokļa, kad tās netiek izmantotas.

Hope this helps, buut bez papildu informāciju manu padomu nevar konkrēti.

BuriedCode.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back