Vai kāds zina, "viegli" veids, kā radīt / saglabāt pulksteni no GPS signālu?

J

jorgealdo

Guest
Es domāju par ķēdi. Es gribu darīt sērijas comm bez pulksteni reģenerācijas (nav nepieciešams apsvērumu). Es domāju, ja ar pašreizējo tehnoloģiju, iespējams izmantot GPS uztvērēju (Tiem, RS232 izeja), lai radītu pulksteni avots, novēršot nepieciešamību pēc atsevišķiem pulksteni līniju vai pulksteni reģenerācijas metodes. Vai tas ir iespējams par nelielu samaksu? Vai joprojām ir pārāk augsts tehnoloģiju? Es gribu šo, lai pabarotu pulksteni ievadi mikrokontrolleru.

Pārbaudīt šīs: [URL = "http://www.gpsinformation.org/dale/nmea.htm # patentēto"] NMEA datu [/URL] [URL = "http://www.windmill.co.uk/nmea. html "] saskarnes NMEA ierīces ar datoru [/URL] [url = http://www.nmea.org/content/nmea_standards/nmea_083_v_400.asp] NMEA [/url]

Kas man bija prātā, bija, lai bloķētu pulkstenim GPS. Es plānoju veikt šādas darbības: 1 - Get noskaņošanas kristāla pulksteņa un stiepļu tā melodija pin uz APK pin no mikrokontrolleru. 2 - Izmanto prescaler rēķināties taktu impulsiem (Wire to mikrokontrolleru pin, izraisot pārtraukt). 3 - Get PPS (Pulse sekundē) izejas GPS uztvērēju un stiepļu to pin no mikrokontrolleru (iedarbināšanas pārtraukt). 4 - Ja PPS sprūda notiek, pārbaudiet starpība uz vērtību, skaitot no pulksteni (IE, ja X MHz skaitīšanas būtu devusies uz X miljonus impulsiem sekundē, faktiskā skaitīšanas vērtība ir drift). 5 - Alter DAC vērtību, lai kristālu kompensētu novirze. Tas ir iespējams?

Protams, bet tas ir tāpat meklē svārsta uz pulksteni un skaitīšana svārstības, nevis meklē sejas. Kāpēc nav jūs vienkārši izlasīt ZDA teikumu no GPS? Par vairāk primitīvas metodes, ko jūs varat rēķināties ūdens pilieni, kas no viena trauka citā, un pēc tam izveidot konteineru kalibrē izmērs minūtes, stundas, utt ;-)

Es izlasīju šo, kā jūs mēģināt ir avots un sērijas datus ar trešo personu (šajā gadījumā GPS), kas sniedz diennakti abos galos galamērķi. Ja vien jūs izmantojat salīdzinoši zema bitu ātruma, tieši lasot pulksteni, iespējams, būs pārāk daudz momentāno kavēšanās izmaiņas pārstrādes ziņu. Jums nav minēts kom ceļa garumu, kas ieviesīs kavēšanās iegūt no avota līdz galamērķim, pagriežot atlases pat tad, ja abas puses tika dota to pašu pulksteni. Jūs vēl atklāt malas un pielāgot posms kompensāciju par ceļa aizkavēšanos. Ar šo jūs jau veikts vislielākais darba mazliet syncronizer pulksteni reģenerācijas ķēdē. Attached ir vienkārša pulksteņa atjaunošanas shēma, ko var veidot no dažām 74HC vai 4000 sērija CMOS mikroshēmas. Augstas freq diennakti nav jābūt precīzi vairākas sērijveida bitu pārraides ātruma, kamēr atdalītājs attiecība ir vismaz 10 līdz 20. Jo augstāks dalītāju attiecības, jo labāk. Par ko var UP pulksteni oscilatoru.

Lai es varētu barības izvades pulkstenim SCLK pin, jo parasti es varētu darīt, ja man bija atsevišķa pulksteni līnijas? tad es glabāt sūknēšanas Sync char (01010101 vai 10101010), kad es neko nosūtīt, labi? nice ... ļoti noderīga, es aizmirsu, ka šāda vienkārša pulksteņa atjaunošanas shēma pastāvēja ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back