Vārti Vadītāja Optocoupler HCPL3120 (vai FOD3180) RG?

S

sooootus

Guest
Hi es esmu apjucis, kad es izlasīju HCPL3120 panta vai FOD3180) MOSFET vārtu vadītāja OPTOCOUPLER, termins RG (ārējais vārtu rezistors), ko aprēķina, pamatojoties uz omu likumu un HCPL3120 tas ir aptuveni 10ohm normālai app. bet, pamatojoties uz datu lapā, RG aprēķins veikts 2.5A izejas strāvas caur RG (P. 17), tad 10ohm RG jāpiegādā 2.5A * 2.5A * 10ohm = 62.5Watt! varas, un šāds rezistors ir tik milzīgs! Tomēr normālā MOSFET vārtu vadītāja RG ir ap kohm, bet ātri pāriet RG jābūt mazākiem izmantojot HCPL3120, bet to, kas ir RG jaudu šajā optiski vārtu vadītāja? tas šķiet muļķīgi, es esmu dziļi kļūda?! PLZ help

šis aprēķins ir iespējams labot, bet cik ilgi tas optiski ir piegādāt šo varu? kad MOSFET ir ieslēgts, tas nav nepieciešams kāds strāvas, lai saglabātu ON stāvoklī. tik, cik ilgi tas veic, MOSFET, lai ieslēgtu? varbūt 100ns? tāpēc jautājums ir, var optiski piegādāt lielu jaudu ultra īsu laiku? Atbilde ir JĀ. un 100ns cik karsts būs pretestība saņemt? ne ļoti .. varbūt, ja tas ir mainīt 100kHz tad tas ir ieslēgšanas / izslēgšanas un laikā katru pāreju pašreizējām ieceļotāju plūsmām caur to .. tāpēc tagad jums ir izmantot frekvenci, jo aprēķinu daļa un arī ciklu. .. tad aprēķināt vidējo jaudu ... tad dubultā vai četrkāršs to un tas, kā jūs apmērs, rezistors. vārtu rezistori parasti ir četras reizes, aprēķinātā vērtība, jo šie rezistori ir grūti atdzist .. tādēļ ir nepieciešams liels siltuma masa un liels nospiedumu uz vadīšanas dzesēšanas vietā. Mr.Cool

Paldies par atbildi Mr.Cool, spc saka max pārslēgšanās freq ir aptuveni 2MHz (500ns), ar 80% nodoklis ciklā, vārti rezistors (pat liels vienu) kļūs ļoti karsts, un pat sadedzināt. bet kā es zinu, tas optiski vārtu draiveris tiek izmantots parastai pieteikuma nav par augstu strāvas komutācija pieteikumu, tāpēc liels rezistors un / vai liela pēda, iespējams, nav risinājums. paldies vēlreiz.

Jūsu vārti maksa Qgg būtu spec'd. Jūsu pašreizējais ir Qgg * fSW bet divreiz jaudas izkliedes calcs (IN, OUT, gan izlietas jaudas). Kā (2 * Qgg * f) ^ 2 * Rg meklēt?

jā jums ir taisnība, strāva 2MHz panta max HCPL3120) komutācija 30nC vārtu maksas ir ap 60mA (30/500), un dažām IGBTs ir apmēram 1.5A. bet problēma ir nevis par MOSFET vārtu maksas, tas ir par HCPL3120 spc aprēķins ap RG. (RG = (VCC-VEE + VOL) ​​/ 2.5A) tas ir pieņemts, ka 2.5A plūsmu caur rezistors! kaut kas ir nepareizi vai es esmu pārprasts?

Jums ir, lai noteiktu, vai tas ir maksimums, vidējā vai DC. Vai tas varētu paust pārbaudes nosacījumus mērīšanas RG un nav nekāda sakara ar lietojumprogrammu realitāti vispār.

Jūs pareizi calulated ir instantenous jaudu 62,5 W uz 10 omi Rg. Tas atbilst maksimālajam pulsa dažiem μW enerģijas un vidējo jaudu aptuveni mW līdz vairākām 100 mW, atkarībā no konkrētā strāvas viļņiem un komutācijas biežumu. Ciktāl, vismaz vidējā jauda ir mērena. Bet tas ir arī pareizi rūpēties par rezistoru impulsu apstrādes spējas. Ja jūs pārskatīt attiecīgās datu lapas un lietojumprogrammu piezīmes (jūs neatradīsiet daudz no tiem, piemēram, Vishay vai Yageo ir daži dati), jūs sapratīsiet, ka standarta skaidu rezistori ir diezgan ierobežota impulsu vadāmību. Bet parasti jaudas MOSFET / IGBT vārtu vadītājiem līdz kW komutācijas jaudu, 1206 vārtu rezistori parasti ir pietiekami, un MELF vai 2512 mikroshēmas par lieljaudas panta 100 kW robežās).

jā tas ir maksimums, bet es, iespējams, kļūdījies par strāvas zuduma Rg kā FVM minēts. tāpēc es būs veikt dažas veida testu ar HCPL3120 un 30nC qg MOSFET. rezistors pakete ir arī svarīgi, man ir 1206, 805 un 603, un 1206 acīmredzot būs izvēle. paldies visiem.

Cits jautājums ir, ka jums būtu nepieciešams barošanas spriegumu 30V, lai faktiski sasniegtu 2.5A pīķa strāva ar 10 omu Rg. Virs 15V piegāde būtu tikai saprātīgi, bipolārā vārtu šoferi, kas ir reti izmanto MOSFET. Arī tranzistors vārti maksa ir jāuzskata, lai aprēķinātu faktisko rezistors impulsa enerģiju. Bet es domāju, 1206 vajadzētu būt OK

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back