tranzistors garuma izvēle

J

jszair

Guest
Jo Johns un Mārtiņš "Analog IC Design" grāmatas, lapas 222 Basic Opamp Dizains un kompensācijas, autori teica, ka saprātīga izmēri garums tranzistors varētu būt kaut kur starp 1,5 un 2 reizes minimālo tranzistors garums pieejamu īpašu tehnoloģiju.

Tas ir 1,5 ~ 2 reizes minimālo ilgumu noteikums īkšķis praktiskā dizains?Kāds ir iemesls, ka?Es domāju, ka viens jāizvēlas mazākais garums, ja iespējams samazināt kapacitāti, tādējādi samazināt enerģijas ..

jebkura mājieni?

Es uzskatu, ka autori minētās konsultācijas sniegt, jo ražošanas jautājumiem.Ražošanas process nav ļoti precīzs un tranzistoru parasti nāk ar izmēru kļūdas.Mazāks tranzistors lielāka kļūda būs.

Tomēr daudzi cilvēki, piemēram, sevi, mēģiniet izmantot minimālo garumu, jo tas uzlabo joslas platumu.Tas ir atkarīgs no pieteikumu, ja jūsu sniegumu atkarīgs pārāk daudz no tranzistora izmēru, tad jūs nedrīkstat lietot minimālais garums tranzistori.

jszair rakstīja:

Tas ir 1,5 ~ 2 reizes minimālo ilgumu noteikums īkšķis praktiskā dizains?
Kāds ir iemesls, ka?
Es domāju, ka viens jāizvēlas mazākais garums, ja iespējams samazināt kapacitāti, tādējādi līdz minimumam samazinātu jaudu.

Vēl viens iemesls ir tas, ka izejas pretestība tranzistori ir ļoti daudz mazāks, ja minimālais garums tiek izmantoti, kā rezultātā zemu pieaugumu.Īss kanālu ietekme palielinās arī sarežģītību dizainu.
Bet tomēr, saskaņojot veidus vissvarīgākais apsvērums.Tā ir viena lieta, lai izstrādātu shēmu rakstīt papīru, kur jums ir nepieciešama tikai viena darba mikroshēmā.Bet mikroshēmu ražošanā, jūs parasti dizains 3 līdz 5 sigma, kurā jūs atradīsiet, ka pat projektēšana divreiz minimālais garums bieži ir greznība.

Hi,

Es esmu redzējis L = 2um jo TSMC 180nm tehnoloģiju Lib, bet es nezinu, kas ir maksimālais praktiska L, 180nm Tech?lūdzu palīdziet man

PaldiesPievienots pēc 4 minūtēm:Hi,

Es esmu redzējis L = 2um jo TSMC 180nm tehnoloģiju Lib, bet es nezinu, kas ir maksimālais praktiska L, 180nm Tech?lūdzu palīdziet man

PaldiesPievienots pēc 2 minūtēm:
Man vajag izmantot L = 1um uz tranzistors ar 180nm.tas ir praktiski?es varu izmantot to, lai izstrādātu savu circuit rakstīt grāmatu?

Paldies

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back