Temperatūras ietekme

N

no_mad

Guest
Hi all,

Man ir bijis uzdots intervijā par temperatūras ietekmi uz
pulksteni ātrums (max takts frekvenci), no ķēdes.

1) Ja temperatūra palielinās, kā tas efekts pulksteni ātrums?Tiks
tas palielinās vai samazinās pulksteni ātrumu?

2) Ja sprieguma avotu pieaugumu, vai tā palielinās vai samazinās pulksteni
ātrumu?

Lūdzu dalīties ar jūsu domas par šo tēmu.

Paldies jau iepriekš.
Pēdējo reizi laboja no_mad gada 31 Okt, 2007 08:43; rediģēts 1 reizi kopā

Ja jums ir teikt pulksteņa ātrums ir max takts frekvenci.

Tad tā gatavojas samazināt, palielinot temperatūras, jo šūnu kavēšanās pieaugs, palielinot temperatūras.

Un max takts frekvenci palielinās, pieaug enerģijas avotiem, jo IS piliens būs mazāk šūnu aizkavēšanās būs mazāk.Bet pieaugums biežums nebūs par ievērojamu summu.

Lai uzzinātu ietekmi temperatūra pulksteni ātrumu mums ir jāskatās uz pusvadītāju fizikas jomā.Semiconductors (p-tipa un n tipa) var izstādīt vai nu ve or-ve temperatūras koeficientu.Ja temperatūra palielinās, tranzistori mobilitāte MOS var samazināties.Šis samazinājums mobilitāte palielinās Vt no tranzistors.Tas padara tranzistors lēnāk.Tādējādi temperatūras pieaugums samazināsies pulksteni ātrumu digitālo ckt.

Palielinot sprieguma avotu, palielina iespējamo starpību pie vārtiem, un arī tad, ja avots un drenāžas spriegumu starpība ir liela, pārvadātāji skaits injekcijas arī var palielināties.Šis injekcijas pieaugums pārvadātājam ir tendence palielināt pārslēgšanās ātrumu tranzistors tādējādi palielinot vispārējo pulkstenis ātrumu digitālo ckt.

Labot mani, ja es esmu nepareizi šeit!

Vēl viens faktors, kas arī veicina šūnu kavēšanās pieaugums pretestību.

Ja temperatūra pieaug, tas palielina izturību.
Es esmu pareizi?

Tas pats attiecas uz pusvadītāju, bet ne uz metāliem.Tas nozīmē, ka pieaugošā temperatūra samazinās kavēšanos medaļu savstarpēji.
Man ir jautājums:
Kad temperatūra pieaugs Transistor becames lēnāk tomēr savieno becames ātri.Kurā parādība būs dominēt?Sistēma būs ātrāk vai lēnāk, ja Temp.pieaug?

jā ir temperatūras ietekme uz takts frekvenci, jo mainās.jūs varētu izlasīt to datu lapā būs valsts ppm (daļas uz miljonu).Es piešķiru graph jūsu pārskatīšanai
Atvainojiet, bet jums ir nepieciešams pieteikumvārds, lai skatītu šo arestu

ar pieaugumu Temp, ekspluatācijas sprieguma būs mazāka (chk ur dizains. lib failu), un tāpēc ur būs raksturot par lēnāku darba apstākļos!

tas ir bcos, jo "slow.lib"
1) darba spriegums ir "zema"
2) darba temp ir "augsts" 80 c

tātad visi max kavēšanos šūnu tīkliem WIL būt pieņemts, kamēr doin synth un STA.therfore rezultātā samazināta operatin freq!

Labi, tagad man ir cits šaubu.

No manas lasījumā, kad

temperatūras paaugstināšanās
---> Vth pieaugumu (saskaņā ar vlsi_whiz)
Quote:

Ja temperatūra palielinās, jo MOS tranzistori mobilitāte var samazināties.
Šis samazinājums mobilitāte palielinās Vt no tranzistors.

Vth ir funkcija Fermi potenciālu.Fermi potenciāls ir proporcionāls temperatūrai.Mēs varam teikt, ka, ja temperatūra pieauga Vth arī palielināt.Ja citus parametrus nemainīgs, pašreizējais samazināsies, ja Vth palielinājās.

Par gredzena oscilators, svārstību biežums ir proporcionāls strāvu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back