Tas ir avārijas gaismas circuit pareizi?

R

Rabiuls

Guest
Es atklāju šo shēmu internetā. Daudzās tīmekļa vietnēs ir šī shēma. Google [url = http://www.google.com/images?q=EMERGENCY+LIGHT+schematic] avārijas gaismas shematiska - Google meklēšana [/url], un jūs atradīsiet to. Anyway, ķēde ir dots zemāk:
25aoj9e.png
Tas ir minēts, ka šīs shēmas aizsargā akumulatoru no pārmaksāšanas kā - "... Kad akumulators nonāk jāmaksā 6.8V, Zener diode ZD1 vada un lādēšanas strāvas no Ic1 regulators uzskata, ka ceļš līdz zemes T1 tranzistoru un tā apstājas iekasēt akumulatoru. " Es domāju, ka pat tad, ja akumulatora spriegums ir zemāk 6.8 ZD1 saņem minimālo 6.8v no Ic1 caur D5. Tātad minētā ZD1 veic, ja ir jauda no Ic1 un bateriju voltāža nav svarīgi visos apturēt pārlādēšana. Es esmu nepareizs vai tā nav kaut kas? Thanks a lot.

Es domāju, ka ķēde strādās tikai naudas sodu. Zener diode spriegums būs aptuveni dziesmu sprieguma uz akumulatora. Zener neveic nekādas pašreizējās kamēr tas ir spriegums sasniedz ap 6.8V ... būtībā, tas izskatās kā kondensators, līdz akumulatora spriegums kļūst tuvu 6.8V. Kad akumulatora spriegums kļūst aptuveni 6.8V, tad ZD1 sāk rīcību, kas kļūst par T1, kas velk ADJ pin uz leju, pamatni pie regulators līdz ļoti maz pašreizējo nāk out.

Paldies enjunear. Bet, pat ja akumulatora spriegums ir zems, piemēram, saka 2 voltiem, Zener saņems 6,8 volti no Ic1 ievadi. Tātad, tas veiks. Vai tas ir labi?

Patiesībā spriegums nebūs 6,8, bet 6,8 teorētiski + U [R2] + U [BE], kas praktiski aptuveni nāk līdz 7.2V, jo U [R2] var neņemt vērā un Zener sāks veikt nelielu tekošā sākot no aptuveni 6,6-6.7V .. 7.2V ir sprieguma pilnībā uzlādēts akumulators, un tas būs līdzsvarā .. un uzlādes strāva ir samazinājies līdz gandrīz blakus neko .. IanP: aci:

Paldies IanP. Joprojām mulsina:? Šī ķēde daļa ir pārtraukt maksas akumulatoru, ja spriegums sasniedz vismaz 6,8. Bet tas spriegums vai vairāk (ka tas ir vairāk) ir vienmēr tur. Es esmu norīkošanu citu attēlu bez akumulatora puses, lai viegli saprast. Vai tas reaģē ar akumulatoru voltu vispār? Kā aptuveni 7 volti ir vienmēr tur, no LM-317 regulators.
5602346330_e0f3ea9a42_b.jpg

Vai tas reaģē ar akumulatoru voltu vispār? Kā aptuveni 7 volti ir vienmēr tur, no LM-317 regulatora
Tiklīdz. Kā tranzistors sāk saņemt strāvu caur Zener diode tas nojaukt par ADJ pin no LM317n sprieguma un par izejas pin sprieguma Regulatora būs pats pielāgojas 7.2V aptuveni, tāpēc pašlaik nav plūdīs caur diodes rezistoru ar akumulatoru .. beigās stāsts .. IanP: aci:

Es domāju, ka pat tad, ja akumulatora spriegums ir zemāk 6.8 ZD1 saņem minimālo 6.8v no Ic1 caur D5. Tātad minētā ZD1 veic, ja ir jauda no Ic1 un bateriju voltāža nav svarīgi visos apturēt pārlādēšana. Es esmu nepareizi vai missing something?
Tu esi nepareizi un missing something. Akumulatora spriegums nav jautājumā. Ja akumulators ir izlādējies, teiksim, 5V, tad neatkarīgi no Ic1 darba rezultāts, būs 5V uz Zener ir katoda. (Un kas būs taisnība neatkarīgi no akumulatora spriegums notiek, ir.) Starpība starp akumulatora spriegumu un Ic1 darba rezultāts ir samazinājies visā D5 un R16. Kā akumulatora saņem maksu, tās sprieguma pieaugumu, Sprieguma starpība starp Ic1 darba rezultāts, un bateriju samazina un uzlādes strāvas samazina atbilstoši. Šis contunues ar akumulatora spriegums lēnām pieaug, un tajā pamazām samazinās, līdz brīdim, kad pāri akumulatora spriegums ir vienāds Zener sprieguma 6,8 aptuveni (tas nav precīzi), kā arī T1 VBE strāvu. Šajā brīdī Zener būs sākot veikt .....

Paldies jums Syncopator. Tas ir precīzu atbildi. Man bija nepareizi, aprēķinot sprieguma paralēli savienojumu. Tas bija jauns man. Tomēr es esmu nav skaidrs, par spriegumu aprēķina paralēlu savienojumu (nevis ķēdes, kas tagad ķēde daļa ir skaidra). Es esmu testēšana šo par simulators un dažādas rezultāts liecina par nelielām izmaiņām. Piemēram, ja man rezistors uz akumulatora pusi, spriegums Zener pieaugumu (bet es domāju, ka būtu samazinājums). Interesanti, anyway, kas nav saistīta ar ķēdes vai šo pavedienu. Paldies vēlreiz.

... Piemēram, ja man rezistors uz akumulatora pusi, spriegums Zener pieaugumu (bet es domāju, ka būtu samazinājums)
Šo vienkāršoto diagramma parāda sprieguma sadales starp attiecīgajām sastāvdaļām (I'm guessing pēc regulatora izejas, bet tā kalpo tam, lai ")
ledbat1.gif
Ievietošanas rezistoru" uz akumulatora pusi "kā šis, maina spriegumu distrubution., (par papildu rezistors vērtība izvēlēta tikai tāpēc, ka tas ir ērti.)
ledbat2.gif
Varbūt tas palīdz?

Patiešām tas ir lieliski palīdz: ņirgt: Thanks a lot Syncopator.

nav pamata 16 ohm 5W rezistors, 6.8V Zener diode, R2 1.2K ir nepieciešams, un tranzistors T1 BC548 Tikai aprēķinātu LM317 rezistori nepieciešams, lai saņemtu 7,6 volti tās izejas Vo = 1,25 [1 + R2/R1], ja R1 ir no OUT rezistors uz ADJ tapa un R2 ir rezistors no ADJ uz zemes, lai R1 = 150 omi 04/01 vatu, kas R2 ir 762 omi ar VR1 un izmantot virkni 1N4007, lai iegūtu 7 volti pie akumulatora + terminālā

Andy G, ja komponenti ir noņemts, tad tas būs tikai uzlādētu bateriju, bet nepasargā akumulatoru no pārmaksāšanas. Tas nav labi akumulatoru pārmaksu. Tātad, ja jūs likts sastāvdaļas, tad, kad akumulators ir uzlādēts, kas nozīmē, kad tā sasniedz minimālo spriegumu 6.8 pašreizējā sāks plūst caur Zener diode ZD1. Tas izraisīs tranzistors - T1. Un tagad gandrīz visi pašreizējie aizplūšanu caur tranzistoru ir kolektora un emitera. Nav pietiekami, lai uzlādētu akumulatoru vairs.

Hi! Rabiuls 6.8V Zener shēma šķiet paradokss, ar mani, kā tad, kad LM317T produkcijas dod 7 volti pie akumulatora baterijas spailes T1 BC548 tranzistors izslēdzas sprieguma izejas LM317T lai cik baterija būs jāmaksā? Ar konstantu 7 volti pie akumulatora baterijas spailes no Ic1 akumulators netiek pārmaksāti. Jūs neatradīsiet šo vienošanos Ķīnas ārkārtas lampas, kas pieejami tirgū

Hi Andy G,
6.8V Zener shēmas šķiet paradokss, ar mani, kā tad, kad LM317T produkcijas dod 7 volti pie akumulatora baterijas spailes T1 BC548 tranzistors izslēdzas
Tas bija pats man too. Saka, baterijas got mazliet izlādējies un tagad voltu ir 5. Un LM-317 ir piegādāt 7 volti. Tātad, kas ir par Zener voltu? 7V, jo izejas LM-317. Varbūt tas ir tas, ko jūs domājat, kā es. Bet tas nav pareizs. Sprieguma Zener būs 5. Skatīt attēlu zemāk, kas notiek ar spriegumu, ja baterijas ir pievienots paralēli:
5609283510_613391e910_z.jpg
Skatīt Syncopator atbilde iepriekš paskaidrojumu. Tagad, kad akumulators ir 5V, spriegums Zener diode ir 5V. Un tas ir 6,8 Zener diode. Tātad, tas ļauj strāva tikai tad, ja spriegums ir lielāks par 6,8. Tas notiek, kad Zener ir savienots pretējā virzienā, kas ir savienota šo shēmu. Tādā veidā, akumulators nonāk uzlādēts un spriegums pieaug. Ja spriegums kļūst lielāks par 6,8 V, pašreizējā sāk plūst caur tranzistora bāzi. Kas tagad kanalizācijas LM-317 produkcija un akumulatoru nesaņem neko, lai saņemtu jāmaksā - pārmaksāti. D5 novērš akumulatoru iegūt aizvadīt caur šo ceļu. Šī ir mana izpratne līdz šim. Regards.

Paldies Rabiuls par skaidrojumu, tiešām ir daudz ko mācīties. uz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back