Tāpēc raidītāja jaudas-Distance Saistība?

C

CMOS

Guest
Kāda ir formula, lai aprēķinātu aptuveno attālumu, uz kuru raidītājs būs izstarot ja raidītāja izejas jauda ir zināms. Vai kāds būs jauda, ​​kurām ir jāiesniedz līdz pat attālums ir 30 metri?

Jūs varat nosūtīt LMC ja vēlaties - atkarībā uztvērēju jutību. Ti, jums ir pārfrāzēt jūsu jautājumu.

Parocīgiem formula zināt vājināšanās vs distace ir šāds: Att (dB) = 20 suns (10) (41,87 * F (MHz) * d (Km)) Bet jebkurā gadījumā tas ir atkarīgs jutīgumu uztvērēju un no raidītāja jaudas. Arī rūpēties par vājināšanās dēļ kabeļus un antenas iegūt. Mandi

Jā, es zinu, man bija, lai norādītu jutību manu uztvērēju. Bet es esmu gatavojas izmantot standarta tirdznieciskajiem FM uztvērēju. Man nav nekādu ideju par to sensistivity. Nekas nav minēts rokasgrāmatā.

Tipisks jutība FM uztvērējs (mēra dBm), ir-100dBm attiecībā uz 60dB SNR. Brīvas vietas ceļam zaudējumiem 30m būs ~ 42dB, nemaksājot absorbcijas vai dispersiju, ko atmosfērā. Pieņemot, ka jūs izmantojat divas vertikālas dipoles (par TX un vienu RX vienu), un pievienojot dažas kabeļu zaudējumiem, teorētiskā Pārraides jauda ir aptuveni-60dBm. Lai noturīgu saikni sakarā es gribētu iet ar lielāku jaudu, nekā tas (atkarībā no jūsu pieteikumu). Iespējams, lai balss būtu ok TX līmenis ir lielāks nekā 30dBm. Lai konvertētu dBm MW izmantot formulu: P_mW = 10 ^ (P_dBm/10)

Ceļš zaudējumu formula, ka es izmantot brīvās vietas: Ploss = 20 * log ((4 * pi * d) / Lambda), kur: d = attālums metros Lambda = viļņa garumu metros Pi = 3,14

No site: http://www.peaknetworks.com/faq.htm vājināšanās elektromagnētiskais vilnis, bet pavairot telpā. Šī vājināšanās aprēķina, izmantojot šādu formulu: Brīva vieta zudums = 32,4 + 20xLog F (MHz) + 20xLog R (Km) F RF frekvence izsaka MHz. R ir attālums starp raidīšanas un uztveršanas antenas. Pie 2,4 Ghz, šī formula ir: 100 20 xLog R (Km). Kā jūs varat redzēt, ir viss, ko izsaka kā 20 log (10) Mandi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back