Strāvas ierobežošanas ķēde AC-DC adapteri?

F

fireball003

Guest
Hi, es AC uz DC adapteris, izmantojot (12V-0-12V) transformators, 2200uF kondensatora, tilta diodes un sprieguma regulatori utt Bet pašreizējais no regulatori ir 1000 mA. Man vajag 400 mA strāvu. Es to izmēģināju, izmantojot 56 ohm rezistors paralēli. Bet tas kļūst pārāk karsti, un nedarbojas. Kas ir nepareizi ar paralēlo rezistoru? Kā ierobežot pašreizējo? Paldies jau iepriekš

Zemāk ir ķēde, ko var izmantot, lai ierobežotu izejas strāvu gandrīz jebkuru nepieciešamo līmeni .. Šī ķēde var novietot vienā rindā ar sprieguma regulators abās pusēs, bet labāks risinājums ir pirms .. Izejas strāvu var aprēķināt šādi: Ilimit = 0.65V/Rsense Tātad, 400mA Rsense ≈ 1.6Ω citu rezistors vērtība nav kritiska un jebkura 0.5W rezistors starp 100Ω - 1kΩ var izmantot .. Tā kā lielākā daļa no pašreizējā plūsmu caur top tranzistors, tas ir rated vismaz divreiz ierobežotu spriegumu .. Sveicieni, IanP

Pateicoties ļoti daudz par jūsu risinājums! Vai jūs lūdzu man pateikt, kādi ir šie tranzistori? Es domāju, ko tranzistori man tur izmantot? Vai jūs, lūdzu atsūtiet man pilnu circuit (ja pieejams)? Paldies.

Tranzistors tipi ķēde no iepriekšējā amatā var būt šādi: Jauda tranzistors: TIP31, BD131, BD241 .. jebkura ar Ic> 2A un VCE> 30V eill tranzistors do .. Currnet nozīmē tranzistors: jebkurš vispārējais mērķis NPN - 2N2222, N100, BC107, BC .. Cits variants ir izmantot sprieguma regulators (kā pašreizējais limitter) + sprieguma regulators (kā sprieguma regulators); skatīt attēlu zemāk .. Būtībā ideja ir tāda pati kā ar tranzistoriem, bet realizācija ir pamatota uz tipiskiem sprieguma regulātori .. Šajā piemērā no attēla izejas strāva ir ierobežots līdz 150mA .. Šī strāva var mainīt, mainot 8.2Ω rezistors: Ilimit ≈ 1.25V / R .. Sveicieni, IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back