D
dumdum123
Guest
Hello! Vai kāds push mani pareizajā virzienā ar šādu dizainu? Man vajag izveidot sprieguma avotu, kas ir izlaide conrollable procentos no mainīgā nominālā sprieguma. Man vajag, lai kontrolētu sprieguma avota ar CPU (ar PWM, DC spriegumu vai ārējo DAC), potenciometrus nav risinājums, lai kontrolētu, izņemot ciparu podi. Piemēram: Vout = x * Vref Vref nepārtraukti svārstās kaut kur starp 12-14V (spriegumu no automašīnas akumulators ar ģeneratora ieslēgšanas / izslēgšanas) x = 0,25-0,75 Esmu simulēta daudz veidu op-amp diagrammas un tādas, kam nav risinājums. Mainot Vref ir problēma, iegūt izmaiņas ar to un pēkšņi 0,5 * Vref nav 0,5 * Vref vairs ... (Es neesmu pārliecināts, ja ir vienkārša op-amp dizains šādu situāciju) Vai es varu izmantot MCU + DAC viegli īstenot šāda veida sprieguma avotu? Viens no risinājumiem es domāju, bija "lasīt Vref ar ADC - procesa MCU - Rezultāts pareizo spriegumu ar APK un bufera izejas ar OP-AMP" Šī likās nevajadzīgi sarežģītas ... Es esmu vairāk pazīstams ar ciparu autobusu sistēmas / protokoli un programmēšana, bet analog elektronika ir diezgan jauns man. Paldies par jebkuru padomu!