Sprieguma avota dizaina problēmas

D

dumdum123

Guest
Hello! Vai kāds push mani pareizajā virzienā ar šādu dizainu? Man vajag izveidot sprieguma avotu, kas ir izlaide conrollable procentos no mainīgā nominālā sprieguma. Man vajag, lai kontrolētu sprieguma avota ar CPU (ar PWM, DC spriegumu vai ārējo DAC), potenciometrus nav risinājums, lai kontrolētu, izņemot ciparu podi. Piemēram: Vout = x * Vref Vref nepārtraukti svārstās kaut kur starp 12-14V (spriegumu no automašīnas akumulators ar ģeneratora ieslēgšanas / izslēgšanas) x = 0,25-0,75 Esmu simulēta daudz veidu op-amp diagrammas un tādas, kam nav risinājums. Mainot Vref ir problēma, iegūt izmaiņas ar to un pēkšņi 0,5 * Vref nav 0,5 * Vref vairs ... (Es neesmu pārliecināts, ja ir vienkārša op-amp dizains šādu situāciju) Vai es varu izmantot MCU + DAC viegli īstenot šāda veida sprieguma avotu? Viens no risinājumiem es domāju, bija "lasīt Vref ar ADC - procesa MCU - Rezultāts pareizo spriegumu ar APK un bufera izejas ar OP-AMP" Šī likās nevajadzīgi sarežģītas ... Es esmu vairāk pazīstams ar ciparu autobusu sistēmas / protokoli un programmēšana, bet analog elektronika ir diezgan jauns man. Paldies par jebkuru padomu!

Hi tas ir augstas pretestības slodzes pievērš pašreizējā 0,25 mA (Z 0,5 * Vref = 12K)

Ja jūs izmantojat Vref kā vienu no OP-amp ievadi un Vout kā - ievadi, op-amp, tad diskus sērijas spēka tranzistori. Ķēde stabilizēs ar Vout = Vref. Ja jūs nodot savu digitālo podu pa Vref un veikt saražotās produkcijas ievadi vietā Vref. Shēma pēc tam stabilizēsies KX Vref, K tiek noteikti ar savu podu. Atklāts

Par digitālo sprieguma regulators es varētu izmantot LM317 kopā ar Mikročipi digitālo podos, viņi awsome. LM317 ir lineārs regulators un var nodrošināt tikai 1A pašreizējās ar ne tik labu efektivitāti, it īpaši, ja jūsu ieejas spriegums ir augsts. Ja jūs vēlaties 80 + efektivitāti, tad apskatīsim dažus komutācijas regulatori, piemēram, LM2576. Viņiem ir vajadzīgs maz Ārējās sastāvdaļas, un ir diezgan cheap.Everithing, lai iestatītu izejas spriegums ir dokumentēta datasheet.Hope tas palīdz.

I vērsa jums viens princips ķēdi, lai atrisinātu problēmu aprakstīts savu sākotnējo post. [PIEVIENOJIET] 55408 [/PIEVIENOJIET] Regards kak

Jūs varat izmantot digitālu potenciometru šeit. Svarīgi ir saglabāt attiecības trīs pretestību. Rezultāts būs jebkurš no 25 vērtības un 75% no Vref. Sprieguma sekotāju apliecina, ka atdalītājs nav piekrauts. Jūs varat mērogu ievadi un / vai iznākuma, kā redzat fit.
percentageofinput.gif

Paldies kak111 un Syncopator! Tas ir vienkāršs un darba risinājums! Paldies!

Paldies kak111 un Syncopator! Tas ir vienkāršs un darba risinājums! Paldies
prieks būt palīdzēt!. Tas ir diezgan patīkami atrast vienkāršu risinājumu, lai kaut kas sākumā šķiet sarežģītāks.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back