Spirālveida Resonator Dizains

A

A.Gupta

Guest
Es esmu projektēšana spirālveida rezonators (ceturksnis vilnis), plazmas izlādes. Man ir paredzēti to 150 MHz, ar ārējo vairogu 77 mm (3 collu) diametrs saskaņā ar dotajām formulām dokumentos. Rezonators ir iekšējais spole ar 4,8 pagriezienus ar piķi 2,16 apgriezieni / collu. Es esmu kļūst rezonanses frekvenci 133 MHz un arī 369 MHz (trešo harmoniku). Tas ir OK, jo mans apgriezienu skaits ir nedaudz lielāks. Teorētiski man vajadzētu saņemt 50 omi atbilstu pie 1/3 no kārtas. Bet, kad savienot teorētiskās stāvoklī tas rāda VSWR gada 15. Es esmu kļūst VSWR = 2, vietā, ļoti tuvu zemes un tas nav iespējams iet zemāka. Šķiet, ka Q rezonatora ir daudz augstāka nekā teorētiskās vērtības. Tas ir iespējams, kaut kas nav kārtībā. Mēģinājuši mainīt spoles parametriem, bet nevarēja pretestība iekārtošanu. Lūdzu ieteikt, ko darīt tālāk.

J faktors vienādojums spirālveida rezonatoru vairumā gadījumu ir atsaucoties uz nenoslogotai-Q, kas var sasniegt ļoti augstu līmeni. Par labāko impedance saskaņošana, tā vietā izmantojot tikai vadu savienojumu pieskarieties rezonators, jums ir izmantot sērijas apdares kondensators, un pielāgot tās kapacitātes saskaņas dažādu nogriešanās koeficientu (varbūt 1/3 attiecība būtu labi), līdz jūs saņemsiet Labākais VSWR. Ja spirālveida rezonatoru ir daļa no vairāku pole spirālveida filtru, tas kapacitātes būs nedaudz atšķirīgs iegūt vislabāko VSWR, vai iegūt pieprasītos filtra īpašības.

J faktors vienādojums spirālveida rezonatoru vairumā gadījumu ir atsaucoties uz nenoslogotai-Q, kas var sasniegt ļoti augstu līmeni. Par labāko impedance saskaņošana, tā vietā izmantojot tikai vadu savienojumu pieskarieties rezonators, jums ir izmantot sērijas apdares kondensators, un pielāgot tās kapacitātes saskaņas dažādu nogriešanās koeficientu (varbūt 1/3 attiecība būtu labi), līdz jūs saņemsiet Labākais VSWR. Ja spirālveida rezonatoru ir daļa no vairāku pole spirālveida filtru, tas kapacitātes būs nedaudz atšķirīgs iegūt vislabāko VSWR, vai iegūt pieprasītos filtra īpašības.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back