sasaistei jāsaskaņo ar mikrokontrolleru ADC

B

banh

Guest
Kā mēs iet par saskarnes analogās ieguldījumu mikrovadības ADC PIN?
- Pašreizējais ierobežot?(atkarībā no max pašreiz atļauto pie pin)
- Kondensatorus, lai filtrētu troksnis?
- Es esmu redzējis ķēdes, ka pirms pievēršanās pin, analogais signāls iet caur rezistoru (samērā neliels apmēram 22 Ohm).Rezistors esot nodrošināt "slāpēšanas efekts".Really dont saprast, ko tas nozīmē ..
...

Signāls iet caur 22 omu rezistoru vai nu atbilstu ieejas pretestība no ADC vai arī lai mazinātu pašreizējo izlietne uz ADC ieejas.

Bet es domāju, ka 22 Ohm varētu būt nelietderīgi visu, ADC ieejas ir liels impedance ieejas, lai novērstu kravas signāla avota.

Kondensatori ir nelietderīgi vispār, tas pievienot kavēšanās maiņas analogo signālu, jo tas veikals sprieguma līmenis tādējādi nesaņemu faktisko lasījumā klāt.

Current ierobežojot nav īsti jautājums par ADC's, vislabāk to darīt ir ievērot maksimālo sprieguma ieejas atļauts ADC PIN, ja jūs domājat, ka Jūsu ieguldījums pārsniedz vai ir mazāka prasība, jūs vienmēr varat izmantot signālu kondicionieris IC spēles minētajām prasībām.

Glen

Es domāju, ka kopumā ņemot rezistoru virknē ar ieejas vārti ir novērst pēkšņas izmaiņas pašreizējās no kaitē vārtiem, jo īpaši, ka ieguldījums ir saskarnē ar pārējo pasauli un, kas zina, kādi varētu būt nāk iekšā

Vispār, jums nepieciešams zemas apejas filtru, un, iespējams, ieejas buferis vai pastiprinātāju, ja jūsu analogais signāls ir vājš.Jums izrēķināt joslas platumu incomming analogo signālu un noteikt, kāda veida zemas apejas filtru, jums ir nepieciešams.

Dažos gadījumos, nepieciešams izolēt incomming analogais signāls, izmantojot OPTOCOUPLER vai transformators ja tas ir absolūti nepieciešams.

Layout zemes starp analogo un digitālo daļā, ir rūpīgi plānots no tā, ka digitālu ķēžu netraucē analog circuit.

Nav rakstisku noteikumu par to, kā un ko savienot ar ADC (in mikrokontrolleri) pins.
Kā minēts iepriekš laba lieta ir, lai būtu buferšķīdumā.

Wheather buferis ir tur vai nav, es vienmēr izmantot mazu (10-100Ω) pretestības un diode (piemēram 1N4148) ierobežot ieejas diapazonā: ADC pin (anodu), lai VREF vai Vcc (katoda).

Neliels rezistors nebūs neko darīt, labāk izmantot signālu kondicionieris ir pareizi impedance maču.

Glen

Šīs mazo rezistoru uzdevums ir ierobežot strāvu, kas var rasties caur aizsargapģērbu diode, un sakarā ar ieejas pretestība (parasti ť10kΩ) šī vērtība nav kritiska.
Arī, tādēļ, ka ADC ir augstas ieejas pretestība nav impedance saskaņošana ir vajadzīgs .. tie "lasīt" spriegumu, nekādi ..

Izmantojot zemas caurlaides filtru, lai likvidētu dažas augstas frekvences troksnis, kā arī likvidēt aliasing ja alias ir problēma ar Jūsu dizainu.

Jums ir nepieciešams uzzināt joslas jūsu signāla pirmais, pirms projektēšana Zemfrekvenču filtrs.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back