sērijas sasaistei jautājumu MCU (clocking)

H

hm_fa_da

Guest
hi all,Es dodos uz dizainparaugu ķēdi, kas savieno ar PC caur COM portu, man ir jautājums par sērijas saskarni 8051 MCU, kad mēs pielāgot sērijas pulkstenis transmiter gar piemēram 9600 bps, tad sērijas datu līnija eksporta datu bitiem uz katru sērijas pulksteni līnija signālu,

mans jautājums ir, ja es pielāgot sērijas pulkstenis MCU uz 9600bps, tad mans uztvērējs paraugi ievadi katru signāls pulksteņa līniju vai to paraugus no datu rindā pēc theadjuasted bodu likme (par katru 104 ASV)?

Es domāju šādā veidā saņemto datu MCU jābūt precīzi 9600 bps, vai tas
var asinhrons un saskaņā signāls pulksteņa līnijas un MCU paraugus no ieejas uz katra signāla un pulksteņa līniju?

thanks for your help,
Sveicieni.

Dati frame (sākuma bits datu stop bit) ir sinhronizēts ar sākuma bitu un pārbaudīt ar stop bitu.Tas ir, kad saņēmējs lēcieni no "dīkstāve", tad sāk skaitīt 1/BPS reizes un paraugus katru bitu (parasti vidū laika).
Visi biti katra rāmja jānosūta ar 1/BPS ilgumu.
Katram rāmim var nosūtīt nejauši (atkarībā UART īstenošanu).

dpsm

thanks for your help dear,

lai šīs sērijas saskarni, nav pulksteņa līniju un uztvērēju paraugus no ieguldījumu saskaņā ar sākt mazliet ar koriģēto ātrumu (1/bps)

cik Par RS232, tā ir arī kā šis, un nav pulksteņa līniju, tikai TR datus un RX datus?

un MCU, kad mēs savienot 2 MCUs, tas (receiver) funkciju, piemēram, šo (sinhronizēti ar sākuma bit) visos transporta veidos?pateicība,
Sveicieni.

Grafiks "bitu sasitu" Serial I / O bieži veic atklāšanā priekšējā mala sākt bit, gaidām 1 / 2 nedaudz laika (52-usecs par 9.600 bodu) un paraugu ņemšana vidu bitu katra 104 usecs (1 bit laiks) ...

Cita metode, kas strādā labi, ja ir grūti atklāt sākuma bits malas ir paraugs Rx līnijas 3 reizes bitu pārraides ātrums (34,5 usecs par 9.600 bodu) un pēc tam atklāt sākuma bitu signāla līmeni, paraugu ņemšanas katru bitu vidējā trešdaļā tā mazliet laika (33% -66 %)...

Mikrokontrolleri ar iebūvētu aparatūras UART perifēriskās ierīces izdarīt automātiski ...

Regards, Mike

Dear hm_fa_da:
Kad Jūs esat lūdzis par sērijas saskarni, es domāju par UART interface; šajā gadījumā atbilde ir jā.
RS232 standartizācija, precizē tikai "Fiziskas" slāņa interfeisu, tas ir sprieguma līmeņos, slieksni utt

Kad jūs savienotu divas vai vairākas MCUs, SPI vai I2C saskarnes vairāk vēlamas.Abos no tiem jums ir atsevišķa CLOCK signālu sinhronizācijas ierīces.

Sveicieni,

dpsm

thanaks jūsu palīdz,

kura metode tiek izmantota UART?gaida priekšējās malas mazliet un tad jāgaida puse mazliet laika un ...Vai paraugu ņemšanas ievade ir 3 reizes bitu ātrums atklāt sākt bit?

kā es saprotu, mēs nevaram izmantot UART uztvērējs MCU, kas saņem signālu no no avota ar nezināmu ātrumu, mums vajadzētu zināt no avota raidītājs Baud Rate pirms mēs sāktu uztvērējs MCU.Tādējādi mums vajadzētu izmantot programmatūru sērijas (program) paraugus ievadi katru diennakti rindā (clocking laika gaitā varētu mainīties katru reizi), kas nav atbilstoši, lai sāktu mazliet.

Sveicieni.

In hardware UART bitu parasti paraugu pusi mazliet laika (atkarīgs īstenošanu)

Par citu jautājumu, ir daži algoritmi, ar autodetect UART ātruma, bet es nekad tos izvērtēt.Vairumā UARTs var mainīt ātrumu, tikai daži norādījumi, lai ...Tas var būt nepieciešams darīt to ar programmatūru UART.

Jūs varat meklēt šeit:
http://focus.ti.com/docs/mcu/catalog/resources/appnoteabstract.jhtml?familyId=342&abstractName=slaa215

sveicieni,

dpsm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back