RTOS AVR ATMega128 ...

V

venz

Guest
Vai kāds ir kādi experiance ar RTOS par ATMega128? Piemēram ucOS? thanx iepriekš, Greetz, venz.

Es šobrīd eksperimentē ar uCOS-II 103 ATMEGA. Bet es tikko sāku, tāpēc es neesmu pārliecināts, vai es varēšu jums palīdzēt. Ko jūs vēlaties zināt?

Es testē UCOS-II AVR ostu, tā darbojas jauki. Bet neaizmirstiet par ārējās atmiņas

AVR jūs izmantojāt? Kas par ārējo atmiņu? Kā sniegumu? Greetz, venz.

Es mēdzu ATMEGA 128 16MHz un 64 kb ārējās atmiņas, UCOS patērē mazāk 1 Kb, klasifikācijai ir labs.

Es strādāju ar ATMEL katru dienu C. Es nesaprotu, kā Os var man palīdzēt. Var kāds man pateikt priekšrocības no kā man?

uCOS-II ir galvenokārt reālā preemptive multitasking kernel, nav īsti OS. Tas ir labi, ja jūsu app. var izteikt kā vairāku paralēlu darba uzdevumus ar dažādām prioritātēm. Uzdevumi ir neatkarīgi un sazināties, izmantojot pastkastītes, semaphores uc

Es jau to darām, C. katru daļu no galvenajām pirms operācijas. Ikviens daļa var apturēt cilpa.

Jūs varat izmantot sadarbības RTOS ar mazāk pieskaitāmās izmaksas

kāda ir atšķirība starp kooperatīva & preemptive atšķirība?

venz: kooperatīvs (bez preemtive) kodolu nozīmē, ka uzdevumus, ir savstarpēji sadarbojas, lai dalītos CPU. Preemptive kodolu nozīmē, ka ar augstāko prioritāti taks vienmēr kontrolē CPU. Ja kāda darbība (piemēram, pārtraukt) paaugstināt prioritāti kādu uzdevumu, šo uzdevumu uzreiz būs CPU. Preemptive kodoli ir labāk reaģēt un uzdevumu līmenī atbilde ir deterministisko. Kooperatīva kodoli ir arī dažas priekšrocības, piemēram, zems pārtraukt latentuma.

Lūdzu, apskatiet UCOS dokumentāciju grāmatu, ir jauki paskaidrojumi

Ja jums ir reālā laika pieteikumu ar daudziem uzdevumiem, rakstot to bez RTOS ir lūdzot nepatikšanas. (Patiesībā jūs tiešām rakstiski viens pats, un jūs, iespējams, tiks sorry.) UCos-II nāk kā avotu, un ir viegli konfigurēt, lai izmantotu tikai tik, cik nepieciešams. Tas ir ļoti lēti, ko tā dara un tas darbojas labi maziem santīmi.

Hi All, Es arī esmu tikko sāk mācīties lietot uCOS-II v2.52 uz PIC18. Vai kāds ir dažas piemēram, programmas, ka es varētu apskatīt, lai uzzinātu pareizu plānošanu stilu vai tehnika? Paldies jau iepriekš par jūsu palīdzību ServoPump

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back