rms sprieguma maiņstrāvas līnijas

L

lats

Guest
Hi friends, es cenšos, lai izmērītu efektīvo spriegumu maiņstrāvas līnijas, pieņemot, ka tas NAV būt tīra sinewave. Es atklāju precizitātes taisngrieža shēma no ļoti vecu jautājumu ELEKTOR magzine. Šī precizitātes taisngrieža izejas (ja baro ar sinewave) iznākt kā parādīts diagrammā. Tagad mana problēma ir, kā lai pabarotu šo signālu tieši uz ADC ievade (es esmu plāno izmantot PIC16F877), jo tas nav tīrs DC. un arī es domāju, ka man ir nepieciešams, lai nobaudītu līkni (no 0 līdz 180 grādi), lai atrastu vidējo ģeometrisko vērtību līknes ar sqrt vidējā summa kvadrātu paņemto paraugu. bet es esmu spējīgs to darīt, coz no divām lietām: 1. Es esmu spējīgs iegūt precīzu hronometrāžu pieņemt pareizus paraugu ņemšana un 2. ja signāla frekvence maina cikla laika izmaiņām. teiksim tā mainās no 50 Hz līdz 48 HZ 0-180 grādu cikls mainīt no 10msec līdz 10.41mSecs. Vai kāds kādreiz darījis šo izlasi pirms? lūdzu man palīdzēt. Paldies un laba vēlējumiem. Latu

Interesanti .... Pirmais un, protams, jums ir nepieciešams zema maiņstrāvas spriegumu, izmantojot transformators, lai iegūtu pieņemamu spriegumu, kas tiks izmantots ar ADC, yor problēma ir, kad biežums līnijas izmaiņas, ne? Jūs varat pārbaudīt paraugus, ja vērtība iet uz nulli atkal, thats nozīmē, ka jums ir savākt 2 punktu nulle, lai iegūtu pilnīgu viļņa (1 periode), tad, kad frekvence ir mainīta, tas nav problēma atkal, jo jūs pastāvīgi izlases signālu. Paraugu ņemšanā var izmantot taimeri, kas rada augstāku frekvenci kā galveno frekvenci, tad jūs varat aprēķināt reālo biežumu, paraugu ņemšanas punktu vienā periode sakarā ~ E3016 ~

Es piekrītu pēdējo atbildi. Vienkārši darīt šādi: 1. Izmantot kādu pārveidotāju vai sprieguma dalītāju, lai sniegtu jums ADC ar maksimālo spriegumu, kas atrodas tās diapazonā. 2. Izmanto nulles šķērsojot detektoru (vai nu izveidot savu vai saņemt IC) un izmantot to pateikt mikrokontrolleru, ka nulles šķērsojums ir occured un ka tai vajadzētu sākt lietot paraugus. 3. Turpiniet lietot paraugus, kamēr cits nulles šķērsojums notiek. Jūs varat pieslēgt nulles šķērsošanas signālu pārtraukt pin jūsu MC.

Paldies ~ E3016 ~ & zeeshanzia8, par jūsu lielo palīdzību. Es tiešām appretiate to. Atpūtas apmēram samazinot uz leju spriegumu, es esmu jau darīts. Nākamais, nulles šķērsošanas ideja ir laba, jūs varat sniegt man kādu circuit, es atklāju vienu par šo vietas, bet nebija pārāk laba. Nākamais, cik paraugi man ilgt no 2-nulle punktos, ideālā gadījumā būtu tie ir ar vienādiem intervāliem? Paldies vēlreiz.

čau, viens gals ... varbūt jūs varat izmantot on-chip analog salīdzinājuma par PIC16F877A par nulles pāri atklāšanas. tas ir ļoti ātri un ar pārtrauc to var aktivizēt vai sinhronizēt ADC izlases ... par summu paraugu .. mmmm .... Jums vajadzētu izmantot tik daudz jūs varat! ... ar Fs 20kHz aptuveni 400? mmm ... varbūt pārāk daudz .... (Ja jūs gatavojas glabāt 800 ātras baiti?) Ir apmēram vienu nevienu gaismu? cheers!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back