resampling ļoti ilgi signālu

H

hudla

Guest
Es gribētu jautāt par efektīvākajiem veidiem, kā patvaļīgi resample ļoti ilgi signālus (piemēram, vairākus miljonus paraugiem).Mans signālu izsekot no osciloskopa (kas ir noteikta paraugu ņemšanas ferequencies, piemēram, 100 MS / s, 1 GS / s, 2.5 GS / s), kas satur datus ar patvaļīgu simbolu likmi.Man vajag piemērot root-rised kosinuss (RRC) filtrs uz šo signālu rcosflt (x, FD, Fs).Problēma ir tā, ka attiecību fs / FD ir jābūt veselam skaitlim, kas ne vienmēr attiecas uz patvaļīgu simbolu likmi.Tādējādi es gribu resample signālu, lai iegūtu Fs / Fd vesels skaitlis.Es mēģināju izmantot resample (x, p, q) Matlab funkciju (Signal Process. Toolbox), bet parasti man ir nepieciešams ļoti liels p, q numurus, lai to izdarītu.

Piemērs: Paraugu ņemšanas biežums Fs = 100 MS / s, diskretizācijas frekvenci Fd = 5,676 MS / s, signāla ilgums ir 2 miljoni paraugus.Tātad man vajag p = 100 000 un q = 5.676 lai resample šo signālu.Šāda attiecība ir iespējams aprēķināt par vidēji datoru 2 megasamples ilgi signālu dēļ atmiņu.

Tad es domāju par piecewise līdzīgu resampling, ti, pieņemt ļauj teikt 1.000 paraugus resample tos un to atkārtot 2.000 reizes.Tas nedarbojas labi, jo resample funkciju Matlab uzņemas signālu uz nulli pie reizes, pirms un pēc, ņemot vērā paraugus, lai amplitūda kļūda ir ieviesti sākumā un beigās resampled signālu (sakarā ar filtrēšanas procesu) .Vēl viena problēma - resampled signāls tam ir ļoti garš, kas ir precīza ceil (garums (x) * p / q) = apm.35 Msamples, kas patiešām ir iespējams filtrs ar rcosflt funkcija vidēji PC.

Jebkuras idejas, kā to izdarīt efektīvi un neieviešot papildu amplitūda kļūdas signālu?

Thanks, Martin

Sveiki!
Tā ir sarežģīta, un tā var būt "standarta risinājumi" nav labākais risinājumus.
Jūs varat mēģināt:
* Atkārtoti izlases starp divām nulle krustojumos vai starp jebkuriem diviem piemērotā vietā
* Samazināt signālu daļās, aptuveni tā kā summa vienkāršākais joslā ierobežota signālus, vai tikai kā summu par sine un kosinuss signāliem;
* Var būt dati nav precīzi "patvaļīga", un jūs atradīsiet labas tuvināšanu;
* Piecewise līdzīgi līdzīgs ir pārāk vienkārši.Drīkst saskaņošanu ar summu, divu vai trīs sinuss funkcijām ir labāk
* Mēģināt pievienot signālu daži noderīgi dati
Labu veiksmi!
BR

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back