Reg: RC Circuit laika konstante

S

sakthivel.eee

Guest
Hi All, lūdzu, kāds var pateikt, kas ir maksas un izkraušanas laika konstanti pievienota kontūra. Lūdzu, sniedziet dažus paskaidrojumus Paldies jau iepriekš. Thanks & Regards, Sakthivel.S

Circuit pārskaitījuma funkcija ir: Vout / Vin = [R2 / (R1 + R2)] / [JW * C * R1 * R2 / (R1 + R2) 1], kur C * R1 * R2 / (R1 + R2) definē ķēdes laika konstante, tādējādi laika konstante = 1 ms Runājot maksas un izkraušanas laiku, tā parasti pieņemam, ka jūs runāt par sprieguma svārstības starp 10% un 90% no sprieguma (11V). Piemēram, izvadīšanu no VCC (11 V) ir 10% no VCC (1,1 V): Izkraušanas laiks (10%) = time_constant * (- ln (0,1)) = 0,001 * 2,3 = 2,3 ms Lasiet šo detalizētu info: [ url] http://en.wikipedia.org/wiki/Time_constant [/url] Jūs varat aprēķināt uzlādes laiks konstantes laika jomā (integrālis vai diferenciālo vienādojumu, ir pārāk grūti!), vai izmantojot nodošanas funkcija (Laplasa, vieglāka, tas ir tas, ko es izmantoju). Es ceru, ka aprēķini ir taisnība: p

HI Kā jūs varat uzskatīt, ka divi rezistoru paralēli (C * R1 * R2/R1 + R2). jo 1K rezistoru spaile ir savienota ar pozitīvu piegādi un 10K termināls ir saistīts ar negatīvo spaili.

[Quote = sakthivel.eee] HI Kā jūs varat uzskatīt, ka divi rezistoru paralēli (C * R1 * R2/R1 + R2). jo 1K rezistoru spaile ir savienota ar pozitīvu piegādi un 10K termināls ir saistīts ar negatīvo spaili [/quote]. laika konstante ir parametrs, kas apraksta uzlādes / izlādes procesa kondensators. Tātad jums ir izpētīt ķēde no viedokļa kondensatora. Un tad, tā ir viegli pārbaudīt, ka abi rezistori darboties paralēli.

Hi! Es esmu tikai stāsta to, ko es zinu šajā sakarā Teorētiski .... kas ķēdes sākumā pulss, kad pulss ir iet no 0 līdz 11V, kā kondensators neļaus pēkšņām izmaiņām sprieguma pāri, tajā instant kondensators būs īss, tad neviens currnet plūsmu caur 10K rezistoru, kā laika gaitā spriegums uzkrājas pāri kondensators un strāvu caur kondensatoru samazinās, tajā pašā laikā pašreizējā caur 10K palielināsies. kad Capacitor pilnībā cahrged strāvu caur to ir "0", tad pilnīgi currnet būs 10K kurā 11V / (1 10 K) Tātad, par maksas mums ir jāņem ceļu 1k un 11nf .. . kad dischrging tas izlādēsies caur 10K ....[ b] jā, pildot mums ir jāņem 10K un 11nf [/b]. pamatojoties uz šiem, mēs varam aprēķināt laika konstantes ķēde .... ja es esmu nepareizi, lūdzu, izlabojiet mani ......... Pateikties jums ....

Jā, jums ir nepareizi. Par ieejas spriegums = 0 (īsslēgums) abi rezistori ir paralēli.

Cienījamie Malli, Jūs r nepareizi. Es arī domāju, piemēram, ka tikai. taču paralēlos kombinācija tikai dod man pareizu rezultātu (Simulation). Bet es nedomāju, kā šīs divas rezistoru paralle jo gan rezistorus r saistītas ar dažādu akumulatora baterijas spailes Thanks & Regrds, Sakthivel [size = 2] [color = # 999.999] Pievienots pēc 1 minūtes: [/color] [/size] Dārgie LVW, uz 0 Voltage tā ir paralēla. Bet mēs piemērojam 11 Volts pa labi, tad kā tas ir paralēli?. Lūdzu pasakiet man Thanks & Regards, Sakthivel.S

[Quote = sakthivel.eee] Dārgie LVW, uz 0 Voltage tā ir paralēla. Bet mēs piemērojam 11 Volts pa labi, tad kā tas ir paralēli?. Lūdzu pasakiet man [/quote] * Tā ir 11 volti, pulss, kas iet atpakaļ uz 0 volti. Tādējādi, pildot ar 1k | | 10k. * Par maksas procesā tas nav tik viegli saprast, ar tīru inspekcijas ka abi rezistori ir paralēli. Tas ir labākais, lai aprēķinātu (kā tas tika izdarīts jau). Tomēr, kā galīgo sprieguma pāri kondensators būs zemāka nekā 11 volti (sakarā ar sprieguma dalītājs), var sagaidīt, ka laika konstante, ko nosaka pēc pretestību, kas ir zemāka par 1k. Kā vienkāršs piemērs, iedomājieties, ka abi rezistori ir vienādi. Tad, laika konstante ir (R | | R) * C = 0.5RC un pāri vāciņu spriegums ir 0,5 * Vin. Parasti - jo lineārā ķēdē ar vienu enerģijas avotu un tikai viens kondensators jūs viegli varat atrast laika konstante, atbildot uz jautājumu: Kāda ir efektīva pretestība procesam budžeta izpildes apstiprināšanu no kondensatora ja avots ir iestatīts uz nulli.

Kā LVW teica, tas ir labākais, lai aprēķinātu ķēžu uzvedību pirmo un analizēt to vēlāk. Jums nevajadzētu mēģināt izdomāt, kā pašreizējā plūsmu caur rezistors ir, jo viņi abi vienmēr ir dažas pašreizējās kas padara sistēmu sarežģītu, lai saprastu un var maldināt jums. Attiecībā uz vienādojumu, es uzskatu, ka mans aprēķini ir rigth. Tomēr, jūs varētu pārrēķināt to, ja vēlaties, tas nav grūti. Jūs vienmēr varat apstiprināt rezultātus simulatorā.

Par ķēdes, piemēram, tas (vienā laika konstante (STC), shēmas), mēs varam atrast laika konstante, uzskatot thevenin līdzvērtīgu pāri kondensators. Tādējādi tas būs rezistori paralēli. mums jāskatās no kondensatora beigām i, e apsvērt sprieguma avotu, kas saistīti nevis kondensators, īsu avots un atrast pretestību tagad. atsaukties Sedra, Smith "Mikroelektronikas shēmas" papildinājumā vairāk tādas integrālshēmas

Citēt FCFUSION: Runājot maksas un izkraušanas laiku, tā parasti pieņemam, ka jūs runāt par sprieguma svārstības starp 10% un 90% no sprieguma (11V). Tikai tagad man ir konstatēts, ka bija in FCFUSION interpretāciju (nav viņa aprēķinā) kļūda: laika konstante, kas saistīti ar RC circuit NAV laiks starp 10% un 90% no uzlādes / izlādes. Šie divi punkti ir svarīgi pieauguma laiks (step atbilde) tikai. Laika konstante ir laiks, kas vajadzīgs, lai sasniegtu 63,3% no gala spriegums (kas teorētiski tiek sasniegta bezgalīga laika).

Tev taisnība, laika konstante ir laiks, kas vajadzīgs, lai sasniegtu 63,3% no galīgās vērtības, un tas, kā es savu aprēķini: Izkraušanas laiks (10%) = time_constant * (- ln (0,1)) = 0,001 * 2,3 = 2,3 ms Varbūt man nav izskaidrots pareizi. Ko es domāju ir tāda, ka kondensatora sprieguma nekad sasniedz sprieguma nullei vai maksimālo spriegumu, tikai konverģē torward to. Tātad, runājot par maksas un izpildes laiku mēs uzskatām, ka vērtības 10% un 90% no maksimālā sprieguma. Tas ir tikai konvenciju though. Daži cilvēki izmanto 1% un 99% jeb 0,1% un 99,9%. Atkarīgs, cik daudz precizitātes jums vajag.

Hi all, Paldies par jūsu atbildi. Tagad es varu spēj saprast. Paldies par jūsu palīdzību. Regards, Sakthi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back