reģistrēt failu vai vienots reģistrs?

E

eexuke

Guest
Dear all, Ja es vēlos izmantot vienu ostas atmiņas ar izmēru 16 * 4 biti, man var būt divas iespējas: 1) [63:0] single_reg 2) reg [03:00] reg_file [15:00] Ja Es sintezēt šos divus DC, kuriem viens ir vairāk populārs izvēle? Turklāt, ja man ir lielāka atsevišķu ostu on-chip atmiņas, teiksim, 1kb, man vajadzētu izmantot sintezētu reģistru failu vai izmantot SRAM, ko sniedz liešanas? Liels paldies jau iepriekš!

otrā izvēle nav synthesizable. Es domā, divu esences nav nekādas atšķirības. Ja vēlaties vairāk lielāks regfile, tikai izmantot SRAM, nevis reģistros.

[Quote = wkong_zhu] otrā izvēle nav synthesizable. Es domā, divu esences nav nekādas atšķirības. Ja vēlaties vairāk lielāks regfile, tikai izmantot SRAM, ne reģistri [/quote] Hi, wkong_zhu. Paldies par Jūsu atbildi, bet es gribu precizēt divas lietas: pirmkārt, es atceros, kā 2) izvēle ir synthesizable. Ja tā nav, kā cilvēki var aprakstīt synthesizable regfile? Vai jūs prātā, vēlreiz pārbaudiet par to? Otrkārt, 1) un 2) viņiem ir starpība, par [63:0] single_reg, dekodera jāspēj risināt katru bitu no 0 ~ 63 par [03:00] reg_file [15:00] dekodera var tikai jārisina 0 ~ 15. Am I right?

Hi, eexuke, Jūs varat noteikt reģistra failu ostās, bet nelietojiet šo formātu: [03:00] reg_file [15:00]. Sintēze rīks nesaprot šo sintaksi. Parasti, jūs varat saņemt reģistra failu no trešās daļas, piemēram, SRAM. Jūs varat atrast dažas ievešanai no tīmekļa vietnes. Operācijas no reģistra faila izmēru un reģistru izmērs ir atšķirīgs. Vēlāk ir lielāks. Power tā ir. Lai jums veicas

hi .. Gadījumā, ja u vēlaties izmantot [03:00] reg [15:00] Jūs to varat izdarīt, nosakot četras dažādas raj Giles ar [15:00 [un tad, izmantojot dekodera, lai noteiktu, kas ir iegūt aktīva. Augstākās jaudas Es arī ieteiktu SRAM. Es ceru, ka tas palīdzēja. nitu

Hi, otrā izvēle arī ir synthesizable, bet tas nav popular.Usually mēs rakstām raj [03:00] reg_file_1, reg [03:00] reg_file_2 un tā tālāk. Turklāt es ieteiktu rakstīt raj [03:00] reg_file [00:15] nav reg_file [15:00], lai gan pēdējā nav kļūda. Ja SRAM ir 1k, es ieteiktu jums izmantot reģistrus. reģistru ir nelielā platībā. Ja jūs reģistru skaits ir liels, SRAM ir pārāks. 1bit uzglabāšanas šūnu jomā SRAM ir mazāka 1bit reģistrēties, bet SRAM ir adrese, dekodēšana loģiku, kas ir overhead.At pašā laikā, SRAM jāietver pārbaudes loģika BIST. Tātad, ja uzglabāšana ir mazs, SRAM gaisvadu ir ļoti liels. Bet ir uzglabāšana ir liels, SRAM ir vairāk priekšrocību. Claint

Protams Pēdējai, un, ja jums nepieciešams liels SRAM, jūs labāk izmantot atmiņas kompilatoru, lai radītu. Tāpēc, ka viena ostas SRAM vienības aizņems tikai 6 tran un. Katrs reģistrs ir 10-14 tran.

Parasti, papildus izmanto bibliotēku šūnām, uzņēmumiem ir sava veida macroes izmanto mazo atmiņas (ne lielākas, tad 32x32, pat mazāko Virage / Artisan / ... atmiņas varēja mazākas platības). Vispārpieņemtais nosaukums ir jāreģistrējas bloki aizbīdni bloki, uc Ja jums nav kaut kas līdzīgs šim, var izmantot aprakstu kā viens jums deva. Starp citu, viņi abi ir synthesisable, ja jūs izmantojat jaunāko versiju no DC (ja neesat pārliecināts, lūdzu, izmantojiet pirmo). Un gan dos to pašu rezultātu, jo sythesis instrumentu (kā es zinu) nerāda nekādu optimizāciju, ko izmanto muitas atmiņas izpildi.

Nekādas lielas starpības starp šīm divām izvēlēm es domāju. Un varbūt atdalot šos reģistrus ir labāka. Piemēram, reg [03:00] reg_0; raj reg_1 [03:00] ..... reg reg_15 [03:00];

var kāds man pateikt, kas ir diffenence starp reģistru un reģistrē failu ASIC dizains?

gan synthesizable un tai ir tādas pašas sekas. jo tie visi reģistri. Jums nepieciešams atmiņas sastādīt, lai iegūtu vairāk mazu dizainu, jo to, ko vēlaties, ir viens-port RAM.

Es domāju, ka th otrais ir vairāk populārs izvēli. jo tas patērē mazāk maršrutēšanas resursus. ja Jūs lietojat ram, lai 1K, jums vajadzētu izmantot SRAM, ko sniedz liešanas, platība būs mazāka. [Quote = eexuke] Dear all, Ja es vēlos izmantot vienu ostas atmiņas ar izmēru 16 * 4 biti, man var būt divas iespējas: 1) [63:0] single_reg 2) reg [03:00] reg_file [15 : 0] Kad es sintezēt šos divus DC, kuriem viens ir vairāk populārs izvēle? Turklāt, ja man ir lielāka atsevišķu ostu on-chip atmiņas, teiksim, 1kb, man vajadzētu izmantot sintezētu reģistru failu vai izmantot SRAM, ko sniedz liešanas? Liels paldies jau iepriekš! [/Quote]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back