Radīt sinusoidāls vilnis, izmantojot PWM metodi

M

Maverickmax

Guest
Hi Līdz šim es saprotu, lai radītu sinusa vilni Meklēt tabulā. Tagad man ir nepieciešams zināt, kā izveidot algoritmu, lai izmantotu tabulu ar PWM, lai ražotu sinusa vilni. Kādas labas apmācība vai man attīstīt manu izpratni par šo apgabalu? Maverick Max

Maverick Max PWM periods ir daudz īsāks nekā sinusoidāls vilnis periodā. Let's say, piemēram, PWM periods ir 256 skaits un ir 36 PWM periodi sinusa vilni laikā (katra PWM periods ir 2 * pi/36 radiānus vai 10 grādiem). Let's say, ka vērtība ir nulle, mēs izmantojam PWM uz 50%. Negatīva ir 0% un pozitīvi ir 100%. Par katru PWM periodu, izmantojiet sine tabulu, lai noteiktu, kādas ir jūsu darba cikla jābūt. Par grēku (0) PWM = 50%, skaits = 128. Par grēku (2 * pi/36), PWM = 59%, skaits = 151, par grēku (2 * pi * 2 / 36), PWM = 67%, skaits = 171, utt Tātad jūsu produkcija ir augsts 128, zems 128, augstas 151, zema 256-151 = 105, augstas 171, zems 85, utt visu laiku Sinewave. Būtībā, viss, kas Jums jādara, ir salīdzināt pretrunā atbilstošo vērtību jūsu galda. Salīdzinājuma rezultātu ražas stāvokli jūsu produkciju.

hi, RP apllication piezīmi AVR MCU, lai radītu DTMF izmanto PWM. tas jums pastāstīt, kā radīt sinusoīdu usin PWM.

Cheer, ka devāt man dažas idejas. ... ko par izmantojot par PWM frekvenci, piemēram, 5kHz un radīt 500Hz, bet fclk ir 40MHz? Vai man ir nepieciešams forumla ir detemine šo ārā? Maverick Max

par 256 skaits katrā PWM impulsa kā jonw0224 teica, jums ir nepieciešams, F (CLK) = F (PWM) * 256 ar savu piemēru: F (CLK) = 5000 * 256 var izmantot frekvenču sadalītāju, lai iegūtu šo F (CLK).

Hi Tā kā man ir izdevies saprast, kā radīt sine wave. Tagad man ir nepieciešams zināt, kā mainās frekvences (ātruma). Vai kāds zina, kā to izdarīt? Maverick max

Jūs varat mainīt savu PWM laiku vai (vairāk vēlams) jūs varat mainīt, cik PWM periodu vienā Sinewave periodu.

Vai jums ir, piemēram, man, lai īstenotu mainīgā frekvence? Maverick Max

Jūs varat izmantot RC pulksteni avota, piemēram, LM555

Faktiski Im vairāk interesē programmatūras ... Maverickmax

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back