Platjoslas Mikroviļņu VCO dizains

R

radiohead

Guest
Hi all!

Pašlaik es esmu cenšas izstrādāt mikroviļņu platjoslas VCO tuning no 2,5-4GHz izmantojot diskrēto tranzistori un varactors (BB857).Es varu realizēt tuning joslas platumu, bet modelētiem fāzes trokšņu ir ļoti slikti.I use ansoft dizainers, lai iegūtu šo rezultātu.Can anyone sniegt man informāciju, kas ķēdēm ir jādod priekšroka šiem veida dizainu?Es redzēju, ka daži VCO modulis ražotājiem realizēt -110dBc/Hz pie 100kHz!Lielākā daļa informācijas es izlasīju par oscilators dizains ir šaurjoslas!Jebkurš raksti / atsauces / grāmatas būtu lieliski!

PS I, konstatēja, ka platjoslas VCO raksts no Vidmar.Man vajag vairāk ierosinājumus!

Paraugieties uz VCO, ko Matiaz Vidmar tās spektra analizators: 2 līdz 4 GHz, veikt meklēšanu EDAboard

Dear friend,
VCO noskaņošanas diapazons un fāzes troksnis ir pretrunīgi specifikācijām a VCO dizains.Jūs runājat par VCO ar gandrīz 1 oktāva no noskaņošanas diapazons, ko obligāti vajadzētu būt saistīta ar sliktu fāzes troksnis.
Platjoslas VCOs lieto lielos novirze sistēmām vai ciparu sistēmas ar daudz mērķa rezervi.
Jums vajadzētu vēl aizvien uzskata citi avoti trokšņa, kas noārdās fāzes troksnis vēl vairāk ar sintezatoru, izmantojot platjoslas VCO piemēram 60Hz modulācija saistībā ar barošanas avota sprogoties, noplūdes atskaites biežumu, izmantojot cilpas filtrs
utt ..
Jums nepieciešams, lai pārliecinātos, ka jūsu sistēmas mērķis netiks hurted būtiskākajās specs sakarā ar platjoslas VCO.
Lai jums iesakām kaut ko citu, kas varētu izmantot vietu, platjoslas VCO, es būtu nepieciešams papildu informāciju par savu pieteikumu.

NandoPG

Cienījamie nandopg,

Esmu informēts par to, ka plaši joslas platumu un zema trokšņa ir pretrunīgi specs.Tomēr daži cilvēki ir spējīga apvienot labu sniegumu gan līmeņos (cfr Micronetics VCO's).Man jautājums, kā viņi to dara.

Dizaina I'm pieņemšanas ir pētniecības projekts, tas, ko izmanto kādā sintezatoru.Quick aprēķinu, ka patiešām ir fāzes trokšņu nav tik ļoti svarīgi.Tomēr šis punkts ir tas, ka, veicot pētījumu, mēs
esam ne runājot par pietiekami darbības raksturlielumi,, bet par labāko sasniedzamiem rezultātiem.Un, salīdzinot specs citu VCO modules norāda uz mīnu norāda, ka daudzi uzlabojumi var veikt, lai mans dizainparaugu par platībām fāzes troksnis.Tāpēc es esmu, kam nepieciešama laba informācija par šo tēmu.

Cienījamie Radiohead,

Izstrādāt plašu VCO es sekot soļiem aurot:

1 - Izmantot oscilators's topoloģijas pazīstams kā negatīvs pretestība oscilators ar kopējo savācējs konfigurācijā.

2 - Pārliecinieties, ka tranzistors saglabā negatīvu pretestība pie pamatnes termināli nemainīga visā regulēšanas diapazonā.

3 - Savienojiet rezonatoru pie pamatnes terminālos.

4 - Lietojiet virtuālās zemes tehnika, lai noteiktu piekrauts Q no rezonatoru.

5 - Pārbaudiet, izmantojot Nodarbība's vienādojums sagaidāmo fāzes troksnis.NandoPG

Hi NandoPG,

I appreciate your help!Es savu metodoloģiju manu designs.Jautājums ir: kas par rezonatoru?Vai jums izmantot divas sērijas savienots varactor diodes ar virkni induktivitāte, kas clapp oscilators?Or diviem sērijveidā connecter varactors paralēli ar induktivitāte, kopā ar sakabes kondensators (Collpits).Vai jums izmantot noregulē microstrip rezonators, piemēram, Vidmar?Un, kas ir labākais, lai optimizētu fāzes troksnis?

High noskaņošanas joslas platums ir augstas rezonatorā iekraušana nozīmē zemu Q ...to, kā atrisināt šo?Any suggestions?
Last edited by radiohead gada 15 maijs 2004 11:07 labots 2 reizes,

Cienījamie Radiohead,
Es izmantot rezonators, kas sastāv ar lumped SMD spole virknē ar vienu hyperabrupt varicap virknē ar nelielu vāciņu (ATC 600S sērija), lai centrs tunning diapazonā.Šī rezonatorā jābūt saistītai starp bāzi un zemes no tranzistors.
Izvēle ir SMD spole ir svarīgs nopelniem.Jums vajadzētu rast SMD spole ar pietiekami izkraus Q pie tuning diapazonā.Augsta Q sērijas no Coilcraft var uzskatīt par šim nolūkam.Atcerieties, vērā fizisko modeli, rezonators komponenti jūsu simulācijas

NandoPG

Piezīme: Es vienmēr ieguva labākus rezultātus, izmantojot lumped rezonatoriem nekā microstrip īstenošanu.

Neviens minēt, kur ir īpašs tradeoff fāzes trokšņu pret tuning diapazonā.

Tā ir varactor līkne themselve.Par varactor varētu būt liels noskaņošanas diapazons tad, ja tvertne amplitūda ir neliela.Ja tvertne amplitūda ir liels efektīvu kapacitātes kļūst zemāka un tuning vāciņu attiecība ir arī mazāka.Papildus tam, ka tuning sprieguma diapazons kļūst ierobežota, jo uz priekšu neobjektivitāti ir augsta amplitūdām.Bet augstas amplitūdas ir vajadzīgi zemu fāzes troksnis.Tas ir precīzs, ja tradeoff sākuma.

Izmantojiet pārslēdzamie tuning vietā!

Apsveikumi ...

Kad jūs desing ar VCO, Jums ir jābūt ar tradeoff kvalitātes faktors un platjoslas.Būtībā, trokšņa fāze ietekmē jūsu dizainu, kā arī trokšņa signālu modulēt slīpo vietu varactor,
kā rezultātā tiek FM signālu.
Gan gredzens oscilatoru un tvertne LC ir visvairāk apspriesta topologies par VCO.Tomēr, pirmkārt, var tunnig ar plašu izplatību joslā, bet patērē liela jauda.Tā vietā, otro vienu, ir zemāki jauda comsumption, augstas Q, bet aizņem lielu platību, un tas
lūdzu būt mazāk reproductibility.
State-of-the-art par VCO meklē fāzes trokšņu zemāk, lai -120dBc/Hz apmēram 2,4 GHz.Tā var sasniegt pat apakšējo fāzi troksni, varbūt, darba apakškategorijā slieksnis reģionā.

Es Jums, kas sākas lasīt sekot papīrs, kas dos jums dažas virzienus un pārskatu.

Oscilators Phase Noise: A Tutorial
Thomas H. Lee, dalībvalstis, IEEE, un Ali Hajimiri, dalībvalstis, IEEE
www.chic.caltech.edu / Publikācijas / phase_tutor.pdf

Hello radiohead!
mēģini atrast šo rakstu
Platjoslas Low fāzes trokšņu Push-Push VCO ar Marco gris.
Applied Mikroviļņu un bezvadu, pieejams interneta archve šo jornal.

"Push-push topoloģijas samazina troksni, salīdzinot ar parastajām dizains," viņš teica.

Hei dīvāns,

Esmu bijis meklēšanā par AM & W rakstu par to mājas lapā, bet arhīvā nav atvērta sabiedrībai.Tās pārdot CD ar visiem jautājumiem, bet es nevaru saņemt rakstus par brīvu.Vai šis CD pieejams MCU?

Paldies visiem, kas noderīgi padomi!Es mīlu šo webboard!

Radiohead,
Atrast pievienots raksta pieprasīja, lai gan es nedomāju, ka ir veids, kā aiziet, bet jums vajadzētu mēģināt ar sevi.

Applied Mikroviļņu un bezvadu.
Atvainojiet, bet jums ir nepieciešams pieteikumvārds, lai skatītu šo arestu

Thanks nandopg,

tomēr ...saikni ir miris ...Vai jūs varat to salabot, vai nodot to citur?

PAPILDINĀJUMS:

got it tiesības tagad: šķiet ļoti daudzsološa!Thanks mate!

HI radiohead!
pantā, ir pievienots

šeit ir konstrukcija VCO vajadzīgs.

hello, dīvāns ----
mēģini atrast šo rakstu
Applied Mikroviļņu un bezvadu, pieejams interneta archve šo jornal.Esmu lejupielādēt šo rakstu no šejienes, bet es nevaru atvērt to.
lūdzu man pateikt, kāda veida šo dokumentu?
labu veiksmi!

Tā kā attiecībā uz pagarinājumu, ka tā ir djvu failu.Jums ir nepieciešams vismaz IE spraudnis lai to izlasītu.Lejupielādējams pie www.lizardtech.com I think.

Ir topologies ja VCO izmaiņas tvertne shēmas atkarībā no biežuma.Tas ir, piemēram, ņemot vairākas šaurjoslas VCOs darba kopā, lai iegūtu pilnu noskaņošanas diapazons un fāzes troksnis.

Meklējiet Ulrich Rohde grāmatas par VCO un RF sakaru iekārtām.Esmu atrast tos internetā.
Vēl viens veids, kā veidot platas joslas VCO ir varicapless pašreizējo tuning multivibrator.Iespējams tā būs labāk tad VCO ar bb833/bb857 vai smv1265

Ar Leeson's fāzes trokšņu formula, realizēt fāzes troksnis -110 dBc / Hz frekvencē no 2,5 līdz 4 GHz,
nepieciešamā iekrautiem Q ir tikai 10.

Lai gan šīs frekvences diapazons microstrip rezonatorā qu būs apmēram 150 ar ROGERS4350B.

Tātad galvenā problēma šo dizains Es domāju, ka ir par to, kā optimizēt iecirkņa parametru realizēt QL apmēram 10.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back