plašu tuning diapazonā VCO problēmu

G

gggould

Guest
Hi all, Es esmu projektēšana VCO ar Varactor un pārejot vāciņu, lai segtu 800MHz plašs. Bet es uzskatu, ka VCO iegūt un amplitūdas variācijas ir lielas problēmas. Gan Kvco un izejas amplitūdu palielināt ar darba frekvenci ... Jebkurš padomus vai padomus? Thank you very much ...

Jūsu labākais bet būtu pievienot AGC cilpas. Pasākums izejas spriegums pēc bufera pastiprinātāju un izmantot to, lai mainītu slīpo par oscilatoru tranzistors. Vēl viens, lai kontrolētu lieta būtu ATTENUATOR.

Jūs varat izmantot ** vairākus ** Varactor, kaut kur netālu no BJT-E, daži gandrīz BJT-B, un jums vajadzētu būt uzmanīgi dizaina buferi darba grupa, arī pievienot AGC cilpas.

Paldies par visu jūsu atsauksmi ... Bet es vēl nezinu, kā iegūt lielāku pastāvīgu Kvco. Tieši tagad ar augstu frekvenču joslā (~ 4GHz) Kvco ir gandrīz 1,7 reizes Kvco zemas joslā (~ 3GHz). Hi IICCEE, man nav gluži saprast, ko tu domā. Vai jūs varētu izskaidrot jēdzienu mazliet vairāk? Labais tagad es esmu laišanu pāri back-to-back Varactor starp savstarpējo kopā BJT-C precīzu ieregulēšanu. Bez tam, ir tur kaut kas man vajadzētu apskatīt, bet deigning tiem buferšķīduma (emitētājs sekotājs)? Es zinu tikai es got, lai pārbaudītu parazitāras vāciņi. Paldies vēlreiz!

es domāju ne tikai ļauj Varactor starp savstarpējo kopā BJT-C precīzu ieregulēšanu, bet arī copuled no BJT-E.and izmanto vairāk nekā divas Varactor. (Piemēram, mini ķēdēm produkts) un arī jūs varat, izmantojot ADS dizainers guide to darīt, un veikt dažas izmaiņas jūsu pieteikumu.

Jūsu VCO ir noregulēts uz apmēram 23% frekvenču diapazonā (800 MHz/3.5 GHz). No VCO jutības 1,7 Kvco maiņa nav nekas neparasts tik lielu frekvenču tuning diapazonā. Un mainīt izejas jaudu, kā oscilators Q laikā mainās tuning. Kuras varacor diode jūs lietojat? Cik liela maiņa tuning sprieguma ir nepieciešams 800 MHz tuning? Kāda ir izejas jauda mainās?

Paldies, IICCEE. Tagad es got to. Es lietoju NMOS in N_well Varactor ar 0,3 ~ 2.5V Vtune. "VCO" (nav buffer) izlaide mainās no 0,4 Vpp līdz 0,7 Vpp. Saprasties, Kvco pārmaiņas tiešām ir lielas galvassāpes man. Kā es varu dizains cilpa filtru, lai kompensētu Kvco variāciju. Bez tam, + - 20% Varactor procesa pārmaiņas (kas izraisa aptuveni 300MHz maiņu) arī mīzt mani off ...

Ciktāl tuning jutību iet jums ir divas iespējas. Viens ir padarīt cilpa parametriem pietiekami plašs, lai būtu stabila, ar visām vērtībām. Otra ir veikt kompensācijas shēma, kas pazemina vai palielina cilpa pieaugums ir zems vai augsts beigās. To var izdarīt ar sprieguma dalītāju ar virkni diodes un rezistori šunta ceļu. To var arī izdarīt ar diodu rezistoru tīkli un atgriezeniskā saite ar op amp.

kā par izmantošanu rupjās tuning, lai kompensētu process Temp izmaiņas?

Neesat pārliecināts, ko tieši jūsu frekvenču diapazonam. Es esmu mēģinājis veidot VCOs apmēram 3 GHz, un tas nav viegli. Ja tas ir vienreizējs dizains, uzskata, pērkot komerciāla. Ja jums ir nepieciešams linearize jūsu tuning pārliecinieties, ka jūs izmantojat hiper straujš Varactor. Jūs minējāt jūs pārejot kondensatori, lai aptvertu diapazonu joslās? Tas garantēs jūsu Kvco mainīsies. Labāk tomēr dārgāka metode ir pāriet divās vai trijās VCOs lai aptvertu visu diapazonu. Regulāri schottky diodes var paveikt viegli, lai gan PIN diodes būs zemāks zaudējumus un nodrošinātu vairāk produkcijas. Ja jūs vēlaties linearize Kvco jo jūs esat noraizējies par stabilitāti cilpa, nav. Kvco diapazons 1,7 nav slikti. Pick vidējā Kvco un dizaina jūsu cilpa filtrs 56 grādiem norma vidēji un jūs atradīsiet, jūs, iespējams, vēl labāk nekā 45 grādu starpība vai nu ekstrēms.

Viens no risinājumiem ir izmantot 2 vai 3 MOS varactors paralēli ar dažādām nobīdes punktiem. Tas palīdzēs jums ir lineārs C-Vtune (vai tiešām jums ir lineārs freq-Vtune) raksturīga MOS Varactor tvertni. Ir vairāki topologies šo jautājumu, jūs varat pārbaudīt dažus patentus. Es biju desinging piemēram VCO par 2,45 GHz ISM Band, jūs varat atrast dažas no pievienotajā skaitļos.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back