Pievienojot EEPROM ar PIC16F877

G

guesswho

Guest
hi visiem Es gribu, lai pievienotu ārējo atmiņu PIC16F877.I ir ieguvuši zināt, ka es varu darīt, izmantojot I2C EEPROM. Vai NE1 man pateikt detaļas, piemēram, 1. Cik daudz ārējo atmiņu var PIC16F877 atbalstu? 2. Kā es varu pievienot atmiņu? 3. Vai ir kāds cits veids, slove "NOT ENOUGH RAM" problēma? Ne palīdzība būs ļoti appreciated. Regards, Guesswho

Es nezinu PIC kontrolieri, bet I2C EEPROM parasti izmanto datu glabāšanai. Jo tie ir seriālo interfeisu (saistīts ar aparatūras vai programmatūras I2C ostas kontrolieris), jums nav, lai savienotu I2C mikroshēmas normālā adrešu.

1. Ja jūsu "atmiņas" ir RAM tad, es domāju, ka 16f877 doen't atbalstītu ārējo RAM vai rom, AFAIK. 2. Ja jūs vienkārši vēlaties papildu datu glabāšanas tad jūs varat pievienot līdz pat 8 I2C EEPROM ar I2C ostas. 3. Vienīgais veids, kā es domāju, ir, lai optimizētu savu kodu. Ja jūs izmantojat C kompilators tad Jums varētu būt spēlēt aptuveni ar, kā jūs izmantot mainīgo. Arī mēģināt ieslēgt optimizētu iespēju. Ja jums nav nepieciešams izmantot daudz atmiņas visu uzreiz, tad jūs varētu būt iespēja swap to iekšējo / ārējo EEPROM. Ja jums tiešām ir nepieciešams papildus ram un izmaksas nav jautājums, tad es gribētu ieteikt jums paskatīties uz 18F sērijas. 18F458 nāk ar 768bytes RAM, un nemaksā daudz vairāk nekā 16F877 šeit. No datu lapu, tas ir gandrīz pin pin saderīgs ar 16f877. Tomēr jums būs nepieciešami jauni instrumenti, lai ar to strādātu.

Jums ir nepieciešams, lai uzstādītu 16bit norādes: # ierīce PIC16F877 *= 16 Ja jau jūs varat pievienot I2C RAM (kas ir ātrāk nekā EEROM), bet ir vairāk darba, lai acces jūsu programmā.

Hi Drshoe, ko kompilators to atbalsta? Vai tas strādā ar Hi-Tec C? Es nekad zināt, ka triks pirms tam. Paldies par jūsu padomus.

Jūs varat arī rakstīt un lasīt iekšējā flash programmas atmiņas programmas izpildes laikā. f877 ir 8Kx14bit flash atmiņu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back