Pieredze ar SiGe Technology

E

eng_islam

Guest
Es lūdzu par to strādā SiGe tech. atšķirties par Si tikai process un kāda ir considration man ir jāņem tad, kad im strādā pie tech. piemēram, 0,25 μ SiGe thanx

SiGe ir BiCMOS tehnoloģiju. Tātad, jums ir iespēja izmantot tranzistori (vertikālā tranzistori). Parasti šie BJT ir ir daudz lielāks fT (varbūt par kārtu augstākas) nekā CMOS tranzistori, lai tos varētu izmantot augstākas frekvences. Es nedomāju, ka ir īpaša uzmanība. Jums tikai ir iespēja izmantot ļoti lielu ātrumu Bipolars turklāt parasto MOS tranzistori. Just rūpējas par BJT ir ierobežojumi, proti: bāze strāva, lielākas platības, ierobežota sparā, un relatīvi augsts VBE (var sasniegt 0,8-0,9 voltus un kurus var izraisīt headroom ierobežojumi). Regards

Es domāju, MOS tranzistors būs augstāks kp un kN, kas ir labāks

Priekšrocības SiGe ir augstākās fT, Lesser troksnis ir lielāks sadalījums spriegumu (lietderīgi saistībā ar PA). Trūkumi ir izmaksas par ražošanu, augstāku spriegumu -> vairāk enerģijas patēriņu, "mazāk integrability" (ciparu un analogās shēmas, tajā pašā IC) uc Tātad SiGe izmanto programmas> 10-15GHz kur Si CMOS aprunāt iet .. Regards Maddy

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back