Pasaules definē VHDL

P

pastro

Guest
Hi all, Es esmu darba par VHDL firmware projekts, ķekars matricas. Lielākā daļa no matricas ir līdzīgas firmware, tikai lietām, piemēram, to ID mainās no FPGA uz FPGA. Es gribu izveidot VHDL failu ar konfigurācijas dati, kur visi konstantes, kas raksturīgi FPGA ir uzskaitīti, un pēc tam ir sava veida "ietver" paziņojumu par atsauces konstantes katrā VHDL modulī. Kāds ir pareizais veids kā to izdarīt? Paldies!

Jūs varat ievietot visu attiecīgo konstantes iepakojumā, piemēram, "defs" un importēt visu projektēšanas organizācijām, kas attiecas uz to.
Code:
 paketi DEFS ir nemainīgs MAJOR_VERSION: INTEGER: = 0; konstante MINOR_VERSION: INTEGER: = 16 - end iepakojumā DEFS; Plānojot failus BIBLIOTĒKA darbu; LIETOŠANAS work.defs.all,
faktiskā nosaukuma defs failu var mainīties, jūs varat arī ieviest hierarhijas vispārēju definē un mērķa īpašās definīcijas.

Ņemiet vērā, ka tam būs nepieciešami re-compile/synth/PAR katram mikroshēmu rezultātā unikālu bitu plūsmai katrā mikroshēmā. Ja ierīces ir faktiski identiski, izņemot dažas parametriem, viens risinājums varētu būt, lai šos parametrus, ko paredzēts iekraut * pēc konfigurācijas un barošanas bloka-on-reset, bet pirms čipa nav nekādu reālu darbu. * Piekrauts: daži vadītājs CPU ar rakstīšanas interfeisu katrā mikroshēmā. vai katra mikroshēma loģiku pull config no config EEPROM. vai kādu citu metodi.

Ja ierīces faktiski ir identiski, izņemot dažas parametriem, viens risinājums varētu būt, lai šos parametrus, ko paredzēts iekraut * pēc konfigurācijas un barošanas bloka-on-reset, bet pirms čipa nav nekādu reālu darbu.
Runtime konfigurācija ir alternatīva, protams, un, manuprāt, tas ir ne tikai kravas parametriem "pirms mikroshēma nav nekādu reālu darbu". Bet ne tikai pieskaitāmās izmaksas konfigurāciju reģistru, tā var būt ievērojami lielākas loģikas sastāvdaļa, un maršrutēšanas resursus prasības. Nozīmīgākais ieguvums, iepriekš ietaupot apkopošanas laikā ir vienkāršot programmatūras variants inventarizāciju.

Ir arī gadījums, kad programmatūra ir attīstīta neatkarīgi no firmware, un tā izmanto versiju reģistrā, lai pārbaudītu saderību vai uzzināsiet kādas iespējas ir pieejamas.

Kaut kas ar zemu virs galvas var uzglabāt parametrus visus iespējamos žetonu "ķekars", kas mazliet failu kā masīvu (s). Tad izmantot dažas citādi neizmantotu I / O pins ar statiski kodu ", kas mikroshēmas / funkciju / ID es esmu?" Tad jūsu parametri: = PARAM_ARRAY (to_unsigned (IdPins (5 downto 0));

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back