Palīdzība vajadzīga PWM mehānisko kontroli

N

nimeshasilva

Guest
Hi All,

Es uzrakstīju programmu, lai kontrolētu nelielu matēts 12V DC motors no PIC16F627A caur USART izmantojot datoru seriālo pieslēgvietu.tagad tā darbojas pareizi.

bet problēma ir tā, es esmu noteikti 10KHz kā PWM frekvenci, un mazākiem ātrumiem, skaņas troksnis (augstfrekvences troksnis), ir emisijas no motora.bet motors darbojas nevainojami, paātrinot, samazināsies pareizi.Kopumā motors šķiet, mehāniski nav problēmu.

būs 10KHz kaitējumu mehānisko tinumu?coz esmu dzirdējis augstas frekvences varētu bojāt izolācijas tinumu?tā ir taisnība?ja tas varētu kaitēt motoru, kā es varu atrast drošu PWM frekvenci?

un visbeidzot, PLS man pateikt, kādi ir apsvērumi, ja es esmu gatavojas īstenot to 220V DC Shunt brūces 8.3A motoru.Es esmu gatavojas vadīt no jaudas MOSFET.un es esmu ļoti pateicīgs, ja kāds var sniegt man shematisks par varas sadaļā.

Paldies
Nimesh

Hi,
Es domāju, ka jūs dzirdat skaņu, kā 10kHz ir mūsu skaņas diapazonā (~ 20Hz līdz ~ 20kHz).Varbūt jums vajadzētu samazināt frekvenci.Es neesmu pārliecināts.
Bet es parasti lietoju aptuveni 1kHz līdzstrāvas motoru kontroli.

Attiecībā uz 220V versiju, jums ir nepieciešama jauda MOSFET un tai ir jābūt vada MOSFET vārtiem vadītāja IC (piemēram TC427/426).

Un pārliecinieties, vai esat uz spararata diode (anti-paralēli ar dzinēju).

Hope this helps.
Tahmid.

Thanx par atbildi.

Es jau nodot visas lietas.un arī man photocoupler izolēt diska pusē un loģiku.tā darba, kā gaidīts.

Man vajag zināt, ilgtermiņa lietošanā, tiks 10KHz sabojāt motoru tinumu, jo esmu dzirdējis, ka augstas frekvences var kaitēt izolācija tinumu

thanx
Nimesh

Motor vijumu kodols Brushed DC Motor nav paredzēts augstfrekvences PWM labāk jūs palaist zem 1 kHz
uz 220V Motor tikai izmaiņas FET un iekļaušana vadītājs pārējā sistēma paliek tā pati
Meklēt
IRF840 MOSFET

Es neredzu faktiskā problēma ar 10 kHz PWM.Parasti augstas frekvences maiņstrāvas var audzināt problēmu daļēju budžeta izpildes apstiprināšanu,
bet maz ticams ar 12 V barošanas spriegumu.Būtu drīzāk problēma ar barošanas spriegumu VFD, bet viņi strādā ar parasti
4-16 kHz PWM frekvenci bez īpašas konstrukcijas.

Ja ir darbojušies BDC motori ar PWM dažādu dizainu, kā citi dara.Neviens nav saistīti ar tinumiem īsu vai līdzīgas ir
nav vēl paziņots.Instruments EMC var būt jautājums, tomēr.Tā zemējuma un filtrēšanas sistēmas ir labi vērā.

Augstas frekvences pašreizējās svārstības rada papildu zaudējumus, kas radušies ādu iedarbību (vijumu) un Eddy straumes (armatūras).Bet
sprogoties pašreizējais samazina ar koeficientu 10, 10, salīdzinot ar 1 kHz, tāpēc zaudējumi, visticamāk, nepalielinās.

Ja Jums ir patiešām uztrauc PWM compatibilty mehāniskā, piegādes ārēju induktors un filtra vāciņu.

Thanx guys,

un FVM, PLS pastāstiet man vairāk par filtrēšanu barošanas (Induktors un filtra vāciņu) un Eddy straumes, es zinu, ka ir kaut kas ko sauc par "Eddy straumes", bet nezinu, kā lai tās novērstu, un visu.

(BTW, es runāju par 220V 8.3A DC Shunt motors, un es esmu izvēlējies MOSFET Nominālā 2SK725, 500V 15A 0,38 Om RDS (on) tā ir piemērota šim pieteikumam?)

Thanx

Sveiki

Es varu dot jums 2 padomi no manas pieredzes, izmantojot motoru:

1) Ja jūs varat palielināt mehānisko PWM frekvenci virs 20kHz - tas zaudē audio spēj skaņu

2) Izmanto sinusa galda, lai radītu PWM signālu - tas ļaus jūsu mehānisko dzīvot ilgāk

2 jautājums Iepriekš mikrokontrolleru atkarīgas, jo ne katrs mikro var radīt 24KHz sinusa modulēts PWM signālu

Visu labāko

Bobi
Mikrokontrolleru speciālists

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back