Palīdzība !!!!! 50 Ohm PCB Antenas tracewidth un gaisa sprauga ???????

M

mobinmohandas

Guest
Hello Ikvienam, mūsu pašreizējo dizainu mums creat 50 omi dziesmas RF signālu, Mums nav gatavojas sniegt visas norādes uz šo vai nu ar lidmašīnu vai izsekot, kā mēs varam nokļūt Tracewidth un 50 omi pretestību starpība signālu gaisa sprauga (2 pēdas). Paldies, Mobin Mohandas

Hi everyone ... Tā kā es esmu arī strādā par to pašu projektu, I'll paskaidrot mazliet vairāk par prasību ... Mums ir RF raiduztvērēja mikroshēma, kas raida RF signāliem. Tas virza uz RF Switch IC (HRF-SW1030), kur tas ir ieslēgts starp 6 kanāliem. Katrs no 6 kanāli ir savienota ar antenu spole (un ar tiem saistītās pasīvie komponenti, lai uzturētu 50 omi pretestība). Tā kā visi 6 antenas spoles ir par to pašu PCB, mums jāskrien pēdas no slēdža IC uz katru antenu. Ja mēs, izmantojot dažādus PCB katram no sešiem antenu, mēs varētu esat izmantojis 50ohm kabeļa attiecībā uz katru savienojumu. Lūk, tā mēs darbojas PCB pēdas vietā 50ohm RF kabeļi, ir svarīgi, ka pēdas ir jābūt 50ohm pretestība, lai būtu pareizi atbilstību. Kā to var panākt? Vai tas ir gudri ir zemes vads zem diviem pēdas, lai nodrošinātu atsauces, un tādēļ uzturēt 50ohm pretestība visā garumā šo ceļu?

Vai tas ir gudri ir zemes vads zem diviem pēdas, lai nodrošinātu atsauces, un tādēļ uzturēt 50ohm pretestība visā garumā šo ceļu
Ko jūs saprotat ar "divu pēdas? "? Vai jūs izmantojat atšķirīgu pozīciju pāri katram RF signāla? Elektropārvades līnijas sastāv no signālu un atpakaļ ceļu. Gada Microstrip izvēles (vienas signāla līniju virs iezemētās plates) vai atšķirīgu pozīciju pāri (signālu un atpakaļ blakus) vai kādu citu struktūra ir atkarīga no Jūsu pieteikumu.

Ko jūs saprotat ar "divām pēdas"? Vai jūs izmantojat atšķirīgu pozīciju pāri katram RF signāla
Divi pēdas = viena signāla un vienam atpakaļbraucienam -> šeit tas ir gandrīz diferenciāli.
pārvades līnija sastāv no signālu un atpakaļ ceļu. Gada Microstrip izvēles (vienas signāla līniju virs iezemētās plates) vai atšķirīgu pozīciju pāri (signālu un atpakaļ blakus) vai kādu citu struktūra ir atkarīga no Jūsu pieteikumu.
augsne "plakne" ir ārpus jautājums, kā RF izstaro antena spole dabūs ko absorbē iezemētās plates pati. Tātad, kā mēs saglabātu 50ohms pretestības, kā redzams, ko chip? Es ceru, ka es paskaidroja, ka mēs plānojam izmantot pēdas kā alternatīvu 50 ohm kabeļiem. Tas jāskatās kaut kas līdzīgs šim: =================== [Protams, būtu bents un līknes uz pēdas vienlaikus darot faktisko izkārtojumu] Mēs izmantojam 13.56MHz RF , lasīšanai tagus.

Es saprotu, ka pirmo post lūdz diferenciālo pāri dizainu. 50 omi starpība ir samērā zema pretestības un to var vislabāk sasniegt ar iezemētās plates un plānas substrāts (diferenciālo Microstrip). Diferencētu pāri bez iezemēto plati (piemēram, diferenciālo izomēriem viļņvada) rezultātā diezgan ārkārtējas nepilnības, lai izsekotu platumu attiecības. Tas pats būtībā attiecas uz 50 omi viena beidzās pārvades līnijas. Bet, ja jūs plānojat iekļaut antenu ar savu PCB, jums vajadzētu vispirms rūpēties par antenas prasības attiecībā uz zemes lidmašīnām un PCB substrāts. Jebkurā gadījumā, jūs varat sagaidīt, ka fiziskā persona, antenas mijiedarbojas cits ar citu un kopējo zemes plaknē. Termins "antenas spoles" lielākoties izmanto D

... 50 omi starpība ir samērā zema pretestības un to var vislabāk sasniegt ar iezemētās plates un plānas substrāts (diferenciālo Microstrip). Diferencētu pāri bez iezemēto plati (piemēram, diferenciālo izomēriem viļņvada) rezultātā diezgan ārkārtējas nepilnības, lai izsekotu platumu attiecības.
Vai jūs varētu paskaidrot mazliet vairāk par šo? Būtu ļoti pateicīgs, ja jūs varētu sniegt dažas kādā aprēķināms plaisu platuma prasības.
pats pamatā attiecas uz 50 omi viena beidzās pārvades līnijas. Bet, ja jūs plānojat iekļaut antenu ar savu PCB, jums vajadzētu vispirms rūpēties par antenas prasības attiecībā uz zemes lidmašīnām un PCB substrāts. Jebkurā gadījumā, jūs varat sagaidīt, ka fiziskā persona, antenas mijiedarbojas cits ar citu un kopējo zemes plaknē. Termins "antenas spoles" lielākoties izmanto D

[Quote = pramodp, 866122]. Ja mēs varam iegūt šo pārvades līniju starp slēdzi IC un antenas labi, mēs esam ietaupīt daudz laika, izmaksas, kā arī izvairoties no iespējamā klāja uz borta variācijas [/Quote] Kā FVM pareizi norādīts, viss jēdziens kontrolējamo pretestību pārvades līniju NAV noderīga līnijām, kas ir elektriski īss. Ja līnija ir mazāks par 20/01 viļņu garumu, vai arī tā, "izplatīti" raksturu līniju var neņemt vērā, un jūs varat aprēķināt līnijas kā vienkāršu RLC tīklu. Par 13MHz, maršrutu jūsu PCB, var uzskatīt lumped elementus. Bet, ja jūs uzstāt par kontrolētās pretestība par diferencētu līniju pāri, es varu aprēķināt vērtības jums. Lūdzu, izvēlieties līniju platumu vai spraugas platumu, un es aprēķinās otrā vērtība jums.

Ir dažādi tirdzniecības un bezmaksas rīki, lai aprēķinātu PCB pārvades līniju. Daži ir ierosināts pēc edaboard. Attiecībā uz Jūsu multi RFID "antenas" dizains, es redzu šādi pamatjautājumi - vadītāja pusē ir 50 omi viena beidzās. 50 omi cauruļvadu starp vadītāju un pretestības atbilstību tīkls tiks ierosināja parasto kabeli setup, bet ne vienmēr ir nepieciešama - jūs nevēlaties zemes plakni pie indukcijas spoles. Bet vienu beidzās pārvades līniju efektīvi prasa iezemēto plati (vai vismaz zemes platība zināmā mērā) - pretestība saskaņošanas tīkls ietver vienu beidzās diferencētu reklāmguvumu (Balun), jo spole ir jābūt brauc līdzsvarotai Pēc manām domām, no pretestības saskaņošanas tīklu un pretestību un veids (nelīdzsvarota / līdzsvarotu) pārvades līnijas novietojuma gan atvērta dizaina optimizāciju. Ja jūs vēlaties LL bez zemes plakni, diferenciālo līnijas būtu ieteikts, bet ietver Balun pie vadītāja pusē. Tātad viena iespēja ir pāriet daļēji vai pilnībā atbilst tīkla vadītāja pusē un pievienojiet spoli, panākot līdzsvarotu līniju. Paralēli kondensators pie spoles pusē šķiet saprātīgi.

diferencētu pāri bez iezemēto plati (piemēram, diferenciālo izomēriem viļņvada) rezultātā diezgan ārkārtējas nepilnības, lai izsekotu platuma attiecības
Tikai, lai apstiprinātu, ka šeit ir piemērs: Es simulē savu starpība pārī ar. 50μm un 100μm spraugas platumu, un dažādas līnijas platumu. Rezultātā līnija z0 ir redzams zemes gabalu zemāk. Līnijas platums ir mm. Substrāta bija 0.5mm FR4. Kā jūs varat redzēt, līnija pretestība ir lielāka par 50 omiem pat ļoti plaša līnijām, kas stāsta mums, ka līnija ir pārāk induktīvās un mums ir nepieciešams vairāk kapacitāti starp rindām. Palielinot kapacitāti ar mazāku atšķirību var izraisīt ražošanas problēmas, tāpēc mums nepieciešama cita pieeja. Viens iespējams risinājums ir izmantot kuģa borts saistīto pozīcijas (ti, līnijas pāri, kur līnijas vertikāli saliek, nevis blakus vienā slānī), bet tas ir atkarīgs no biezuma izolācijas starp rindām. Tik daudz, lai aprēķinātu. Ievērojiet, ka šī kontrole līniju pretestība ir nav prasības savu piemērošanai, jo jūsu pozīcijas ir īss, salīdzinot ar viļņu garumu.

Mums jau ir atbilstošas ķēdes un Balun pie vadītāja pusē, un tas ir signāls, kas nāk no Balun, kas ir tos nebarojot ar slēdzi IC šo 6 antenas. FYI, katrs no 6 antenas ir identiski, tāpēc katrai no tām ir atbilstošas tīklu, kas ietver kondensatoru paralēli pāris un vēl virknē vienu, kā arī ar nelielu pretestību. Jā, mēs plānojam palaist līdzsvarotu līnija, bet pēc diskusijām par savu vērts amatu, cita starpā. EDIT:
... tāpēc mums nepieciešama cita pieeja. Viens iespējams risinājums ir izmantot kuģa borts saistīto pozīcijas (ti, līnijas pāri, kur līnijas vertikāli saliek, nevis blakus vienā slānī), bet tas ir atkarīgs no biezuma izolācijas starp rindām
. Izklausās interesanti, bet nav izpētīti šo metodi vēl. Noteikti arī tā domāju

Jā, mēs plānojam palaist līdzsvarotu pozīciju
Vai plānojat 50 omi, vai 50 50 = 100 ohm līdzsvarotu līnijas? 50 omi līdzsvarotu būtu inapparoriate zemas pretestības, manuprāt. Arī izmantojot 50 omi slēdzi (dubulto spailes) par līdzsvarotu pozīciju ierosina 100 ohm līnijas impedances.

Tāpat kā es iepriekš minēju, mans nolūks ir izmantot PCB pēdas vietā 50 omu RF kabeli, kas parasti tiek izmantots šajos veidu programmas - RF mikroshēmu uz vienu kuģa, un antenu spoli novietots citā vietā. Tāpēc es esmu, izmantojot Balun transformators, lai pārvērstu ~ 200ohms pretestības, kā redzams mikroshēmu, līdz 50 omu par elektropārvades līnijas, un beidzot izveidot savienojumu ar 50 ohm noregulē antenas.

Jā, tas ko es sapratu no jūsu pirmais pastu. Bet tas neiederas līdzsvarotu pozīciju.

izklausās interesanti, bet nav izpētīta šo metodi vēl. Noteikti arī tā domāju
Es tikko bija tas izmēģināt simulatorā. Ja mēs turpinām 8mil līnijas platums, mums būtu nepieciešams FR4 biezums ~ 3.2mil starp kuģa borts saistīto līniju 50 Om līnijas impedances. Ja jums ir kaut kas līdzīgs plāns preimpregnētu slāni jūsu kuģa, šie kuģa borts kopā līnijas varētu būt iespēja ar saprātīgu izmēru.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back