palīdzība 12V uz 5V regulators dizains

B

bamboo

Guest
Dear all, Ja kāds var dot man kādu ieteikumu par to, kā sākt dizains 12V uz 5V regulators dizains (izejas strāva: 300mA max)? Mans boss man tēmu, bet man nav nekādu ideju šajā reģionā. Tātad, jūs varat sniegt jebkādu komentāru dizains šo circuit? Liels paldies par atbildi.

Hi! Vienkāršākais veids, kā to izdarīt ir, izmantojot lineāro sprieguma regulators, kā 7805 (no Valsts / Motorola / Fairchild utt) ierīci. Tas regulēt izejas spriegumu 5V @ 1A. Šī ierīce ir tikai 3 termināli (Vin, GND un Vout) un ir vajadzīgs tikai apvedceļš kondensators produkciju (100nF). Vēl viena iespēja ir LM317 (regulējams regulators), arī 1A, bet jums ir nepieciešams vairāk 2 rezistoru un kondensatoru. Šīs lineāro regulatoru atkritumi spēks, jo tās konvertē starpība betwenn izejas spriegumu un spriegumu (reizināts ar pašreizējo) pārnes siltumu, tāpēc varbūt nepieciešams izmantot heatsink pievienots regulatoram. Efektivitāte šajā gadījumā būs 41%. Lai iegūtu efektīvāku regulators, varat izmantot DC-DC pārveidotājs izmantojot, piemēram LM2576-5,0 (siwitching solis uz leju, regulators), kas pārvērš 12V ieejas spriegumu 5V, izmantojot induktors, ātri diodes un filtra kondensators. Tā ir daudz lielāka efektivitāte - aptuveni 75 līdz 80%. Ir citi veidi, un ierīces, bet tie ir kopēji un vienkārši.

Par jūsu pašreizējās vajadzības 300mA labākā izvēle (vienkāršākas konstrukcijas un konstrukciju), ir izmantot 7805 regulatoru. Jums ir apsvērt iespēju izmantot nelielu heatsing par IC, neliels gabals alluminium ir pietiekams.

Kādas ir prasības? piemēram, kravas reg, līnija reg, vin diapazonā? ... Es esmu pārsteigts dzirdēt, ka jūsu boss uzticību u pietiekami lūgt u, lai rīkotos kaut u nav ne jausmas. Patiesi pārsteigts ... ru šajā nozarē?

hai, Jūs varat izmantot pamata Zener diode regulators neizmantošanu ckt, Jūs varat izmantot IN5338B 5V, 5W Zener diode kopā ar 22R, 5W sērija pretojas alltoghther var sniegt līdz pat 900mA Izejas strāvas. Pārbaudiet datu lapā IN5338B lai saņemtu sīkāku informāciju. Just stick izlīdzināšanas kondensators pie izejas uz stabilu izejas.

Hi Es jums parādīt pārslēgšanas regulators, kas ir sods par jūsu darbu: LM2575-5V uz 5V izejas (1A) un dažādu ievades diapazons, LM3575-Korekcija attiecībā uz mainīgo produkciju. datu lapās ir pievienoti. masoud

Paldies Jūsu atbildi. Un, ja mums ir nepieciešams, lai izstrādātu shēmu integrētas, lai mikroshēmā, mēs varam izmantot normāls process, piemēram, TSMC 0.25um procesā? Vai mums ir nepieciešams īpašs process? Tā th ieejas spriegums var mainīties no 7V līdz 40V.

jums ir nepieciešams īpašs augstsprieguma process, nav normāli procesa loģika .. un tā gatavojas izmaksas vairāk

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back