palīdzēt ar PIC16F87x

S

Slayerza

Guest
Sveiki
Man ir problēma darbojas PIC16F87x.Kods i rakstīja MPLab jautājumi brīdinājums, ka PORTx nav bank0.kaut arī es izmantoju banksel komandu.

Man ir vara-reset ķēdes, kā arī savienots kristāla un divi vāciņi, lai ground.Propper jauda arī tiek sniegta.Es varu apstiprināt, ka ierīce ir ieprogrammēts pareizi, ar diviem dažādiem programmētājiem un lietojumprogrammas.

Problēma tomēr ir tā, ka neatkarīgi no tā, ko es mēģinātu PIC nav, šķiet, darbojas?
Ja kāds var palīdzēt būtu ļoti appreciated.

Pateicība,
Slepkava

barošanas kondensatori tuvu chip?

Sāciet ar vienkāršām pārbaudēm.Pasākums spriegums pie mikroshēmas barošanas pins.Pasākums spriegums starp reset pin un uz zemes.Paskaties oscilatoru kas tapa ar osciloskopa un redzēt, ja kristāls ir svārstīgas.

Hi,
1.Pārbaudiet ģenerators, kas ir vērtība, kondensatoru, un kā jūs configurating oscilator, daudzos gadījumos, piemēram, jūsu problēma ir nepareiza oscilator konfigurāciju un / vai nepareiza vērtību kvarca kondensatora.
2.Jūsu reset jābūt augsta līmeņa, ja jūs izmantojat iekšējās reset ķēde, pieturēt reset pin ar 2k2 rezistor
3.Šis ziņojums, ka POR ...nav 0 Bankas ir tikai brīdinājums, ja jūs aizmirsāt to, un nevis pāriet banka, jums ir jāveic, kad rakstīt ostas konfigurācijas baitu tris reģistrā.

Ja visas iepriekš ir pareizs, mēģiniet ar vienkāršu programmu, mirgojoša rezultātā vai tulkošanu valsts no pin pin:

btfsc 0x06, 0
BCF 0x06, 1
BSF 0x06, 1
Iet -3 $

Jums pogu ostā B.0 un rezultātā ostas B.1, kad maina stāvokli pogas LED ir mainīt viņu valsts too.

Jums, ka brīdinājums visu laiku, pat ja jūs izmantojat banksel.Es domāju, ka tur ir veids, lai to izslēgtu, though.Es tikai izvēlēties ignorēt to.

Pārbaudiet spriegumu, pin līmeni / MCLR, oscilatoru.Vai jums programma oscilatoru HS darbībai?

Tāpat pārliecinieties, ka jūs neizvēlaties Zemsprieguma Programmēšana.Ja jūs, tad RB3 kļūst ievadi tikai pin un ja tas ir palikt atklāts tā var padarīt jūsu procesors pietura.

Uzrakstīt īsu testu programma, kas tikko ieslēdz / izslēgts dažiem IO līnijām, varbūt vienreiz sekundē.Tādā veidā jūs varat pārbaudīt, vai PIC nedarbojas, vai ja tas ir jūsu kods, tikai testējot šo līniju.

sākt ar iekraušanas somebodys blink-vadītā hex
tas darbojas?visi piegādes saistīti pins?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back