[Pārvietots] Jautājums par microprossor balstītas dizains

M

mr_vasanth

Guest
Mums ir mikroprocesors ar 16 bitu adrešu rindā un 32 bitu datu līnija. Pieņemsim, ka mums ir tikai 16KB atmiņas, kas tiks piekļūt ar šo mikroprocesoru. Piekļūt 16KB atmiņas adrese līnija LSB 14 biti adreses joslā ir pietiekama. Bet kas notiks, ja mikroprocesoru mēģina piekļūt kādu vietu, kas ir ārpus 16kb? Kā tas būtu jārīkojas, kamēr mēs procesora balstītas dizains?

Bet kas notiks, ja mikroprocesoru mēģina piekļūt kādu vietu, kas ir ārpus 16kb
Tas var būt atkarīgs lielā mērā no adreses dekodēšanas shēma, kas ieviesta procesoru un ķēdes dizains?. Raksturīgi, reālajā aparatūras tas varbūt nav noteiktas vai vienkārši wrap ap, risinot vienu un to pašu īstenoto uzglabāšanu vairāk un vairāk.
Kā būtu jārīkojas, kamēr mēs procesora balstītas dizains
Es neesmu pārliecināts, ka tas pavediens pieder "Electronic pamatskolas Jautājumi" sadaļā?. Vai procesoru dizains tiek darīts ar ABL? Ja tā, es domāju, ka mums vajadzētu virzīties pavedienu uz piemērotāku sadaļu. BigDog

Sveiki BigDog, Vai jums ir kāda ideja, kad mēs atstāt adrešu nenoteikts, kad mēs wrap apkārt un, kad mēs piekļūt pašu īstenoto uzglabāšanu. Es tikai gribu, lai iegūtu ieskatu par atšķirību arhitektūras ziņā.

Ar 64k adrešu, 16K tagadni un augšējo adrese līnijām nav dekodēt, 16K vienkārši tiks atspoguļots 4 reizes. Tātad vietās 16.384, 32.768, 49.152 būtu tāds pats kā atrašanās vietā 0. Vietas 16.385, 32.769, 49.153 paši kā 1 vieta, uc (līdz jūs hit nākamo spoguļa zonu). Ar spoguli = nav "kopija" no atrašanās / atmiņas apgabalā, bet viens un tas pats "redzamā", kas vairākās dažādās vietās. Tāpēc rakstīt vietu 16.384, lasīt, ka vērtību no vietas 0 uc

@ RetroTechie - labs izskaidrojums. Man tiešām ir dažas agrīnās attīstības dēļi Šāda uzvedības. @ Mr_vasanth - Protams, lai izvairītos no šīs aptīšanas / sasaucoties rīcība visā adreses rinda ir jāizmanto ar dekodēšanas shēma. Es esmu gatavojas pārvietot šo pavedienu uz piemērotāku sadaļu, jo man liekas tēma ir ārpus elementāru elektroniku. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back