Optocoupled H tilta vārtu draiveris circuit?

S

shazan

Guest
Hi Es meklēju veids, kā vadīt atsevišķu MOSFET pusi tilta - vēlāk varbūt pilnu tilta arī - izmantojot optoelektronisko un diskrēti elementi. Mana ideja ir strādāt 20KHz, vai arī tā max. Es atklāju šo ckt no IRF mājas lapā. http://www.irf.com/technical-info/designtp/dt94-12.pdf Man ir daži jautājumi, lai gan 1. Es redzu, ka ir izolēts piegādes izveidota ar Zener utt, tāpēc, ja es dublēt šo shēmu, ņemot atskaites no apakšas tilta, es varu izmantot šo ckt (oriģinālu un pavairot) par pusi tilta vārtu piedziņa? Lūdzu padomu. Paldies visiem par tik daudz informēts laiks, kas pavadīts šo vērtīgo forumā. Lūdzu piedošanu kļūdām es varētu būt veikti. Es esmu relatīvi Newbie šajā jomā.

Hali, es domāju, ka "puse tilta" nozīmē, tas ir divas FETs starp komutācijas sprieguma un GND, un jūsu slodze uz vidu saistītu FETs ... Tādā gadījumā es neredzu, ka tā savu risinājums :-(. K.

Shēma var darba pusi tilta, bet es domāju, tas nav droši. Tas nav aizsargāts pret zaudēta kontrole ķēdes piegādes (cēloņi tilta īsi), un tā jauda līdz neskaidri stāvoklī, iespējams braukšanas tranzistori uz lineāriem režīmā ar lieliem zudumiem.

Hi Thak par jūsu atbildes. Es domāju to izmantot pusi tilta shēmas, ar virsējo slēdzi ieslēgšanas, ja apakšā ir OFF, un otrādi. Paldies jums FVM, lai galvu uz augšu uz strāvas secību. Šī ķēde būs jāsakārto secībā ON pēc loģikas / kontroles sistēmas ON. Es arī pārliecināties, ka es glabāt dažus miris joslā, lai novērstu jebkādu dzinumu cauri.

Bez tam, jums vajadzētu apsvērt diezgan zemu vārtu piedziņa iespējām, 30-50 mA ieslēgtu, ne vairāk kā 100-200 mA izslēgtu. Tas ir piemērots tikai, lai vadītu mazu FETs attiecīgi lēni pāriet, es domāju. Tipiski vadītāja IC (piemēram, no IRF / Fairchildsemi) sniedz 1 vai 2 vārtu strāvu.

Paldies vēlreiz, FVM. Es biju ar mērķi izmantot to ar aizplūšanu spriegumu 300 340VDC, tādēļ ir kāds veids, ja es mērogu sastāvdaļas vērtības (jauda vatos, ampēri, uc) man būs iespēja izmantot šo shēmu? Daži kā es būtu pieeja manu nepieciešamību šeit pamatnostādnes būtu visvairāk appreciated. Man ir bijusi meklē IR2110 kā alternatīvu, bet esmu mazliet skops par tā a. Izmaksas un b.Can tas ir izolēts no loģikas pilnīgi? Vai ir kādi citi diskrētiem optiski izolētas shēmas, ko varu izmantot, kas atrisinātu visas problēmas man tagad sejas? 340VDC, loģika ievadi, izolētas GND, 1-2A vārtu piedziņa ......

Hi, Tu vari vadīt IR2110 tieši tāda pati kā šie FET tālās pat ar optocoppler ... Pēc manām domām, ir "ADUMxxxx Digital izolators", ti, no Analog Dev. ir labāks veids ... K.

Hi Karesz Jūs esat liecina I use opto ar IR2110? Varbūt tev taisnība, man vajadzētu pārtraukt pārkāpj manu galvu un iet ar vieglākais veids out. Es paskatījos uz ADUM čipu, bet konstatēja, ka mazliet dārgi, gandrīz tāds pats kā IR2110 es tiešām vēlētos veidot atsevišķas vadītājs, though. Par citu tēmu, I dont redzēt jebkurš "palīdzēja" pogu? vai arī ir apakšējo robežu amata vietu skaitu, pirms es varu gandrīz pateikties jums, puiši? Attiecībā S

Galvenais trūkums IR2110 comapred ar pasniedz, ka tai ir zems sprieguma 12-15V, strīda ar DC autobusu negatīvo mezglā. Bet es šaubos, ka jūs varat viegli "raža" piegādes 1A 2A vārtiem vadītājam kā atspulgs sērijas rezistori. Gada IR2110 pienesums varētu būt faktiski vada loģika Optocoupler.

@ Shazan, jūs varat redzēt "palīdzēja pogu" tikai tad, ja iniciant par tēmu ... Sveicieni! K PS: ADUM ir jaunākas paaudzes arī & dont aizmirst pls, tas ir multi kanālu un citiem pārdevējiem ir līdzīgas funkcijas, lai atrastu, var būt daži lētāki :)...

@ Karesz: Paldies. Es esmu sākuma šīs tēmas, bet es dont redzēt "palīdzēja" pogu jebkur ????? Es meklēs līdzīgus ICs, kā jūs teicāt, varbūt daži no tiem ir par daudz saprātīgāku cenu. @ FVM: Paldies vēlreiz. Es meklēt kādu mikroshēmas, piemēram, Karesz teica, pirms tiek pieņemts lēmums par vienu. Es atklāju šo TLP250/350 no Toshiba, thats ir touted daži kā Optocoupler ar 400V un 2.5A spējas. Es saprotu, ka būs nepieciešams 2.5A piegādi, kas iegūti no DC autobusu uz funkciju. Es varētu nomainīt visu IRF ķēdes ar to, ir mana domāšana notiek pareizajā līnijas?

Es neredzu spriegumu daudzumu secībā 400V uz TLP250 datu lapā. Tas optisko izolēta vārtiem vadītāju, kas nepieciešama n zema sprieguma. Ja jūs vēlaties iegūt to no autobusa sprieguma, jūs, visticamāk, ir nepieciešams DC / DC pārveidotāju, dažos gadījumos rezistoru / Z-diode piedāvājums var būt iespējams (ar diezgan lielu pretestību jaudas izkliede). Jebkurā gadījumā jums vajadzētu noteikt paredzamo dinamisko strāvas patēriņš no vārtiem kapacitāti, vārtu sprieguma un ieslēgšanas biežuma. Ar mēreniem komutācijas frekvences un vārtu capacitances, dinamiskā pašreizējais, iespējams zems, tāpēc jums galvenokārt ir sniegt statisko 11 mA padeves strāvas ierīci. 1.5A maksimālā vārtus pašreizējo tiks iegūta no apvedceļa kondensatori,

I guess, pārdevējs gribēja ierosināt 400V darba spriegumu (elektrība) par invertoru, kas izklausās saprātīgi.

Hi again @ FVM: Šis ir tikai ideja, lūdzu, norādīt nekādas kļūdas man darīt tā: Pieņemsim, ka es varu nomainīt piegādi no IRF ķēdes (pašlaik izmanto Zener ar lielu sēriju Resistor) ar vairākiem pass tranzistoru regulators (ar BJT atbilstošu VCE robeža), un palielināt to sastāvdaļu un apvedceļš vāciņu, lai varētu iekasēt CISS ātri, netiks ķēdes ir gandrīz tāds pats kā TLP250/350, izņemot gadījumus, kad fotodiode tiek izmantota, lai paātrinātu TLP, bet ar manu freq ir 20 25kHz, nav jautājums pārāk daudz, jo man ir 40-50US iekasēt apiet?

Man ir uzskaitītas ar IRF cicrcuit trūkumi salīdzinot ar state-of-the-art vadītājs (kā, piemēram TLPx50) manā minēto amatu. Tikai atkārtot to īsumā: - nav bezatteices (produkcijas ar kontroli pašreizējo off) - nav zema sprieguma lokauts - zemas vadīt pašreizējais vēl nav risināti, bet arī iespējamu jautājums ir diezgan liela kavēšanās un kavēšanās šķībs, ko izraisa lēni Optocoupler. Tas ir īpaši svarīgi tilta (push-pull) darbību. Daži punkti var būt, protams, uzlabot, mainot dizainu. Galvenā priekšrocība (zema quiscent pašreizējo) tiktu zaudētas, ja izmanto ātru loģiku Optocoupler samazināt komutācijas kavēšanās.

Paldies, ka FVM, es stick ar TLPx50 par manu dizainu, tas bija tikai man stiepjas lil :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back