OPAMP 741 Dizaina Jautājums

I

Inforfang

Guest
Hi ... Man ir zāģis, zobu 0-5 Volt signālu. Es gribu, lai izejas +5 voltus, ja signāls ir lielāks nekā 3V un padarīt izejas 0 volti, kad ieguldījums ir zemāks nekā +3 voltu. Es opamp 741. Es piešķiru shematisks, ka es izmantoti. rezultāts ir kvadrātveida vilnis, kas ir labs, bet ir no 1.5-4 Volt.
92_1219659985.jpg
Kāpēc? un Kā es varu saņemt 0-5 Volt kvadrātveida vilnis? Es varu noteikt ražošanas apjomu, mainīt + VCC uz 6Volt un-Vcc līdz -1,4 Volt ir 0-5 izvadu Bet es nevēlos, lai mainītu manu + VCC un-Vcc Sprādzes un izmantot 2 Power piegādi. Man mainīt manu opamp? vai Mans Dizains? vai izmantot kādu IC Tāpat LM311 Salīdzināt spriegumu? Sveicieni.

Tas ir tāpēc, ka maksimālā izejas sprieguma swing par 741 VCC-1.5V, vai Vee 1,5 V, jo iekšējā konfigurācija. Vēl viena lieta, 741 vajadzībām vismaz ± 5V piegādes, lasīt datasheet pirms lietojat. http://www.datasheetarchive.com/pdf-datasheets/Datasheets-10/DSA-199845.html Jums ir nepieciešams dzelzceļa-to-rail opamp, tāpat LM358 vai labāk salīdzināmu, opamps uzvesties ne tik labi pie augstas frekvences. Ciparu saskarnes, Schmitt sprūda vārtiem var izmantot, jo signāls ir TTL / CMOS diapazonā.

Es LM358 un tagad man ir 0-4 Volt PP. tuvu TTL. Mana frekvence ir ļoti zema apmēram 30Hz. :) Paldies.

Opamps nav dizains šādiem lietojumiem. Izmantojiet salīdzinājuma vietā. Viņiem nav tādas pašas kompensācijas metodes, kā opamps, tāpēc tie ātrāk.

[Quote = uroddy] Opamps nav dizains šādiem lietojumiem. Izmantojiet salīdzinājuma vietā. Viņiem nav tādas pašas kompensācijas metodes, kā opamps, tāpēc tie ātrāk. [/Quote] Tieši tā. Tavs uzdevums ir Salīdzināt ieejas signāls (trijstūris vai sawtooth) ar fiksētu spriegumu. Tāpēc: Izmantojiet salīdzinājuma, kas ir speciāli šādam mērķim.

Neatkarīgi no īpašām pazīmēm dažu veidu, salīdzinājuma pamatā ir nekompensēta DP ar augstāku apgriezties likmi. Tādējādi es piekrītu Inforfang savus uzskatus, tas ir labi piemērots uz 30 Hz signālu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back