nobīdes NPN tranzistors bez rezistors

F

fvnktion

Guest
Im projektēšana kuģa ar pic mikrokontrolleru. Agrāk man ir izmantota darlington bloki, ko var darbināt tieši no mikrokontrolleru. Es tagad nepieciešams izmantot vienu npn tranzistors kā slēdzis. Vairumā lietojumprogrammu, esmu redzējis ka ir nobīdes rezistoru tiek izmantots. Es esmu domājām, ja es varu aizspriedumiem tranzistors neizmantojot rezistoru vadīt to tieši piesātinājumu. Ar maksimālo jaudu 20ma no ucontroller tas šķiet saprātīgām, bet es neesmu pārliecināts. Ja tas nerada problēmas tranzistors vai mikrokontrolera es varu izmantot šo praksi vispār, pat ja ir neregulētos summa pašreizējās, kas var ieplūst bāzē, kur i dont aprūpi, ko kolektors pašreizējā būs un tikai rūpējas ka tranzistors ir arī piesātinājuma? Vispār es gribētu zināt, kāds ir mans ierobežojumi, un, kad es varētu galu galā kaitē tranzistors? Paldies par jūsu ieguldījumu.

Ja pieslēdz tranzistors tieši pin, pašreizējā būs ierobežota ar iekšējās pullup rezistors (vai P-channel tranzistors), kas izejas posmu jūsu uC. Tādā veidā jūsu uC pin izejas spriegums nedrīkst pārsniegt VBC tranzistors, kas ir aptuveni 0,7 V sprieguma kritums, izmantojot iekšējo uC pretestība būs VCC-VBE. jaudas izkliedes šo pin būs U * I. par 20mA un Vcc = 5V P = 0.086W. Vairāki tapas konfigurēts, piemēram, ka un jūsu uC tiks cepta pat ļoti ātri. Vēl viens faktors ir kopējais pašreizējais jūsu uC var rīkoties ar visiem tās pins. Parasti tā ir ne vairāk kā 100mA. Lasīt absolūtais maksimums Vērtējumi jūsu uC. Kopumā tas ir daudz labāk izmantot pat nelielu rezistors tranzistoru bāzes. Else jūs nevarat būt pārliecināts, kad jūsu uC nebūs.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back