Nepieciešamība veidot mainīgā frekvence colpitts oscilatora

G

GaryM

Guest
Hei visiem,

Man ir veidot colpitts mainīgā frekvenču oscilatoru circuit, un es esmu, kam problēmas ar to.Pielikumā pievienota manu shematisks.Es esmu, izmantojot vienu varactor sasniegt mainīgo biežumu.Bet ķēde nav oscilēt.Vai kāds plese man pateikt Kas nepareizi?
Atvainojiet, bet jums ir nepieciešams pieteikumvārds, lai skatītu šo arestu

Bez braukšanas simulācija, mans zarnu sajūta, ka C1, ir pārāk liels ar koeficientu par 1000.Izmēģiniet 15pF, 150pF bet ne 150nF varbūt!

R5 un ķēdes barošanai tā arī nav absolūti nekas, man ir aizdomas, jums vajadzētu pievienot kondensators starp R5/C3 krustojumam un ietekmes krustpunktā C1/Q1/R3 vai sprieguma pāri varactor nebūs.

Brian.

Hi,

Paldies par jūsu ieteikumu,

tu teici, lai pievienotu kondensators starp R5/C3 krustojumam un C1/Q1/R3 krustpunktā.

vai jūs varētu paskaidrot, kāpēc un kā es varu aprēķināt vērtības, šo kondensatoru?

Paldies

Tikai, lai aplūkotu oscilators strādā, noņemiet visus varactor komponentus (R5, R6, R7, C2, D3), un vieta, no krustojuma ar C1, Q1, R3 pie zemes cits 150nF kondensators.

Ķēde ir svārstīgas ap 45kHz.

Nevar izmantot varactor šajā zemas frekvences, lai VCO jo nav varactor ar tik augstām kapacitātes.

oh, lai jūs aprunāt veikt VFO izmantojot colpitts oscilatoru?

Jā, varat veikt VCO (Sprieguma vadības oscilators), izmantojot Colpitts, bet svārstību biežums ir augstāks nekā jums tagad (45 kHz).

Maksimālais kapacitātes pieejamo varactors ir diapazonā no dažiem simtiem PF.
Izmantojot šos varactors savā zemu frekvenču oscilatoru jūs saņemsiet ļoti maza frekvences variācijas.

Ok ... man ir nepieciešams frekvenču diapazonā no 10kHz līdz 100kHz.Kas ir labākais veids kā to izdarīt, izmantojot colpitts?

Var veidot augstākas frekvences VCO un sadalīt saražotās produkcijas gribēja frekvenču diapazonā.
Bet tas nav derīga Jūsu gadījumā, ja jūs meklējat desmitgadē frekvenču diapazonā, diapazons, kuru ir gandrīz neiespējami, uz ko LC oscilators.

Cita iespēja ir izmantot op-amp VCO:
ftopic132177.html

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back