MOS - platums un garums izmēri Spice Modelēšana

T

tonyoxy

Guest
Hi visiem,

Es cenšos modelētu vienkāršu elektriskās ķēdes, izmantojot spice ar kopējo MOS insite (ti ZVN4424Z - SOT89 N-kanālu UZLABOŠANU MODE VERTIKĀLĀS DMOS FET).
Piegādātājs Zetex (http://www.diodes.com/) sniedz kā MOS spice modeli.
Jautājums ir:

Es esmu diezgan pārliecināts, ka (skat. pēc), ka modelis neuzskata faktisko lielumu MOS (ti, platumu W un garumu L).

Vai ir iespējams iegūt šos parametrus no datu lapas?kādi ieteikumi?

Šeit es ziņojums Spice modeli ierosināja no ZETEX.Manuprāt, tas ir evidente ka dimensija W un L netiek uzskatītas vērā modelī.

Marco*
* Zetex ZVN4424Z Spice modelis v1 pēdējo reizi pārskatīta 28/7/08
*
. SUBCKT ZVN4424Z 3 4 5
*------ Savienojumi ------- DGS
M1 6 2 8 8 N4424AM
M2 6 2 8 8 N4424AMS
RG 4 2 35
RD 3 6 3,6
RS 8 5 0,15
RL 3 5 240E6
D1 5 3 N4424AD
Egs2 13 8 2 8 1
Eds1 14 8 6 8 1
C1 2 8 145E-12
C2 2 3 11E-12
C3 15 14 235E-12
C4 16 8 226E-12
S1 2 15 14 13 SMOD1
S2 13 15 14 13 SMOD2
S3 16 13 13 8 SMOD3
S4 16 2 13 8 SMOD4
. MODEL SMOD1 VSWITCH RON =. 001 ROFF = 100 VON = 1 VOFF = 2
. MODEL SMOD2 VSWITCH RON =. 001 ROFF = 100 VON = 2 VOFF = 1
. MODEL SMOD3 VSWITCH RON =. 001 ROFF = 100 VON =- 3 VOFF =- 4
. MODEL SMOD4 VSWITCH RON =. 001 ROFF = 100 VON =- 4 VOFF =- 3
. MODEL N4424AM NMOS VTO = 1,3 IS = 1E-15 KP = 0,85
CBD = 66.2E-12 PB = 1
. MODEL N4424AMS NMOS VTO =. 86 IS = 1E-15 KP = 0,0085
CBD =. 66e-12 PB = 1
. MODEL N4424AD D IS = 5.516E-13 RS =. 2084 N = 1,0078
. BEIGAS ZVN4424Z

Tā kā šis ir diskrēts komponents, es domāju dimensija nav svarīgi šeit.

Hi zizu,
Paldies par atbildi.

Kādēļ jūs veicāt differenze vienojušies atsevišķu Anda nav diskrētiem komponentiem?
MOS daļa vienmēr iepakojuma iekšpusē un matemātiskās MOS vienādojumi ir joprojām tāda pati.

Vai tas ir labi?

Hi Tony,
Jā, jums ir pilnīga taisnība.
Taču jums nav jāzina dimensiju, ja Jums ir "izmantot", tas jo jūs nevarat mainīt dimensiju.Modelis ir būvēts, lai cilvēki to izmantot, un tādējādi dimensija nav uzskatāma tajā.
Bet, ja jūs mēģināt realizēt šo sastāvdaļu no iekšpuses, tas varētu būt svarīgi, lai jūs zināt dimensiju.BTW, es domāju, jums ir jāzina vismaz process, kurā šī mikroshēma tiek izgatavoti, lai iegūtu tās dimensiju.
Pēdējo reizi laboja zizu par 24 Dec 2009 00:28; rediģēts 1 reizi kopā

Hi zizu,

Man ir dizaina ķēdes sākuma vienojušies simulācija.
Sakarā ar to, ka es redzu dažas atšķirības no simulācijas un pasākuma es gribu push daži iekšpusē modelī Man ir izmantoti.
Jūs zināt, ka Mathematica vienādojumi ar MOS atkarīga W / L attiecība.PSpice īsteno šo vienādojumu un, pēc noklusējuma PSpice lietošanas W = 100um un L = 100um par MOS dimensija parametriem.

Tātad, mans jautājums ir, kā es varu izmantot precīzāku vērtību W un L no datu lapas vai priekšpiegādē paketi imformation (ja mans SOT 89), ka mēs zinām, ir atkarīga no ražošanas procesu, mikroshēmā.

Hi Tony,
Tātad jūs mēģināt veidot jaunu precīzu modeli, balstoties uz sākotnējo neprecīzu viens?vai piemērot reālu W / L attiecība uz šo modeli?Modelis domāt uzstādīt savus mērījumu rezultātus, pat ja tās W / L, tas nav pareizs.Ja, diemžēl, tas nav labi būvēts, kā jūs varētu uzticēties šo modeli un veidot vai modificēt to no pašas.Tāpēc es nedomāju, ka zinot dimensija var palīdzēt jums šajā lietā.

Zizu,

Es nevēlos, lai izveidotu jaunu modeli.
Es gribu tikai uz reālo W / L attiecība uz manu simulācija ZETEX modeli un es nezinu, kā es varu darīt.

Manā iepriekšējā post es teicu, ka "dažas atšķirības" no mēra un simulācijas, šķiet, bet es neredzu pilnīgi atšķirīgus rezultātus, tāpēc es domāju, ka modelis ir labi būvēts.

Tikai par manu curiousity, ja tādi pierādījumi ir pārliecināt jūs, ka W / L radīt atšķirības starp jūsu modelēšanas un mērīšanas?Jūs varat arī pārbaudīt, vai šis modelis (šķiet, ka zemā līmenī modeli un jau veiktajiem w, l, vienā no saviem parametriem), notiek W, L tās argumentus.Ja nē, jums nav piemērojams W, L uz to.Ja jūs tiešām aprūpes starpību, jūs, iespējams, vēlaties veidot jaunu modeli tā, veicot dažas mērījumu pats.

Zizu,

Es esmu pārliecināts, ka W / L attiecība ietekmē modelēšanas rezultātus, jo, kad es centos darīt par modeli (kas iet W un L, kā parametri) rezultātus mainījusies.
Jebkurā gadījumā es nevēlos sekot "mēģināt un kļūdu kritēriji", ti:
1) mainīt W un L,
2) iegūt modelēšanas rezultātiem,
3) salīdzināt šos rezultātus ar mērījumiem
4) mainīt atkal W un L,
.
.
n )....un tā tālāk.

Es vēlos būt pārliecināts, ka W un L vērtības, kas man ievietot modelī.
Un Es meklēju veids, kā atrast šo, sākot no datu lapu vai arī uz iepakojuma vai procesu ražošanas informāciju.

Es paskatījos uz Datu lapa.Es thinke Jums, lai atbilstu jūsu modeli ar roku, pat ja jūs zināt pareizo W un L.
Vth var aiziet no 0,8 V-1.8V!Modelis izmanto nominālās vērtības 1.3V.Es gribētu mēģināt pasākums Vth no reālās MOS lai redzētu, vai Vth ir jūsu problēma.

Hi edge_tv,

Es domāju, ka to, ko jūs teicāt, ir taisnība.
Bet, manuprāt VTh sprieguma pielaides var ņemt vērā, izmantojot, piemēram, Montecarlo Simulācija garšvielu metodi, izmantojot informāciju, esat atradis iekšpusē datu lapā.
Problēma joprojām ir fizisko dimensiju W un L, jo man nav idejas par vērtībām, man ir jāizmanto.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back