Mikrokontrolleru vai mikroprocesora ??!!!

T

truth_seeker

Guest
Sveiki, es tikai vēlos zināt, kas ir labāk mikrokontrolleru vai mikroprocesora, kādas ir priekšrocības un trūkumi katram no viņiem? Tas ir ieteicams, ja dizainparaugu sistēmu, ja esat students? Thanks a lot

Tie nav viens un tas pats. Katra no tām ir savs mērķis, bet tas nav šķērslis, lai jūs varētu izmantot vienu vai otru uz noteiktu lietošanai. Piemēram, ja jūs vēlaties, lai izstrādātu datoru, mikroprocesoru ir labāka izvēle, bet to var arī izdarīt ar mikrokontrolleru, dizains un programmation būs grūtāk un, iespējams dārgāka, darbības nesasniegs augšu sniegumu. In otras puses, ja jūs vēlaties, ķēdes, lai kontrolētu vienas mājas ierīces, jums nav izmantot spēcīgāks mikroprocesors, piemēram, Pentium ar megabaitiem operatīvās atmiņas, utt utt vienkāršs, bet efektīvs mikrokontrolleru var darīt to pašu uzdevumu ar minimālām izmaksām un efektīvu dizainu. Agrāk, mikroprocesoru tika izmantoti visi programmējamā ķēdēm, bet tas ietver izmantošanu infrastruktūras shēmu, lai viss darbotos (jums ārējā atmiņa, I / O porti, komunikācijas ostu, pārveidotāji utt.) Microcontrollers ir gandrīz viss, kas jums ir nepieciešams vienā integrētā shēma, tikai, lai vienkāršotu savu dizainu un samazināt izmaksas. Viņi jau var būt RAM, EEPROM, FLASH atmiņas iestrādāti, spēcīga strāva I / O porti, komunikāciju perifērijas ierīces, A / D pārveidotājs, uc Tas vienkāršo aparatūru.

[Quote = truth_seeker] Sveiki, es tikai vēlos zināt, kas ir labāk mikrokontrolleru vai mikroprocesora, kādas ir priekšrocības un trūkumi katram no viņiem? Tas ir ieteicams, ja dizainparaugu sistēmu, ja esat students? Thanks a lot [/quote] Kā es saprotu, mikrokontrolleru ir kā mikrodatoru, tas ir daudz perifērijas papildus kodols, kas palīdz veikt visas micropr sistēma ar palīdzību tikai vienu ierīci. Un mikroprocesoru ir jast mikroprocesors pati.

Mikrokontrolleru ir mikroprocesora tā iekšpusē. Parasti mikrokontrolleri izmanto maziem lietojumiem un, ja plānošanas atmiņas vietas pieejamība ir zema. Es domāju, ka pie studentu līmenī micrcontroller darīs daudz, jo tā vienkārši aparatūras struktūra ar daudzām funkcijām. Arī es ceru, ka sistēma, kas jūs gatavojas izstrādāt, nav sarežģīts. Tāpēc labāk izmantot mikrokontrolleru.

Microcontroler ir mikroprocesors ar integrētu saskarnes. kas padara to veida pārnēsājamas ierīces, to var ievietot viegli sistēmā, kas nepieciešams, ir autonomas. Jūs cannont veikt salīdzinājumu starp šīm ierīcēm. katram ir savas programmas.

Paldies par Jūsu atbildēm, tagad situācija ir skaidrāka, bet man ir muļķīgs jautājums .. kas tieši padara mikrokontrolleru viens mērķis mikroprocesors .. ir tā, ka tas nav liels RAM, piemēram .. vai ko tieši? Paldies vēlreiz!

[Quote = truth_seeker] Paldies par Jūsu atbildēm, tagad situācija ir skaidrāka, bet man ir muļķīgs jautājums .. kas tieši padara mikrokontrolleru viens mērķis mikroprocesors .. ir tā, ka tas nav liels RAM, piemēram, .. vai kas tieši? Paldies vēlreiz! [/Quote]! Pārbaudiet saites http://en.wikipedia.org/wiki/Microcontroller Cheers

Jūsu jautājums nav dumjš, dievs, mikroprocesora mikroshēmu comprisies CPU un autobusu kontrolieris tikai. Ir intgerated atmiņas, lai jums pievienot ārējo atmiņas mikroshēmu (ROM un RAM). Arī tad, ja jums ir nepieciešams, I / O (kas jums noteikti būs), Jums būs nepieciešams pievienot I / O mikroshēmas un tā tālāk. Kuras ir ārējās, visi šie perifērijas ir viegli paplašināma un daudzpusīga. Mikrokontrolleru, tomēr ietver CPU, autobusu kontrolieris, ROM, RAM, I / O, un tt par pašu mikroshēmu. Būt iekšējais, lai paplašināšanās mazāk vieglāk. Šeit pieteikums ir ko diktēt, kas viena izmantot. Ar datoru, būs nepieciešams daudzpusīgums mikroprocesors. Kontroles programmas (iegultajām sistēmām), tomēr, jums nav nepieciešams šo versatitlity. Gluži pretēji, jums ir nepieciešams, lai ietaupītu vietu un izmaksas. Tātad mikrokontrolleru ir risinājums. Kas padara mikrokontrolleru viens mērķis mikroprocesors, ir tas, ka tu diktēt to, lai kontrolētu vienu ierīci visu laiku. Tas vienkārši pašu darbu visu laiku. Iedomājieties mikrokontrolleru iekšā printera, vai tā kādreiz darīt kaut ko, nevis kontrolēt printera?

Paldies par Jūsu atbildēm un jūsu paskaidrojumus, es novērtēju to tas padara lietas, skaidrs, man Thank u

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back