Manchester kodējums - kā tas atgūt pulksteni

K

keremcant

Guest
čau, kā tas nosūtot datus kodētā ar manchester shēmu palīdzēs mums atgūt pulksteni. (Izņemot to, ka tas ir vairāk pārejas tajā nekā nav iekodēti datiem). kāda veida ķēdes atgūst pulksteni no kodēto datu? paldies

Shēma, kas ir jūtīga pret signalizēt pārejas abu polaritāšu var atgūt pulksteni no Mančestras iekodēto datu. Lai bloķētu ar pulksteni fāzē, preambula vai kādu cita veida iegulto sinhronizācijas signāla ir nepieciešams tomēr.

shēma, kas ir jūtīga pret signalizēt pārejām abu polaritāšu var atgūt pulksteni no Mančestras iekodēto datu
Ko tu ar to domā.? tas ir sava veida PLL, es domāju, labi? bet PLL varētu pielāgot savu produkciju atbilstoši ieejas signālu, ieejas signāls ir būt periodiski, tomēr tas nav gadījums Mančestrā kodēšanu. es esmu nepareizs?

Šeit ir dažas saites uz saprātīgu laba apmācība un prezentācija par Manchester Encoding: uz nākotni: Mančestra kodēšana - 1.daļa [/URL] uz nākotni: Mančestra Encoding - 2.daļa [/URL] Man arī ir ievietojis vairāk nekā ducis vairāk saites par Manchester kodējumu, un tās īstenošanu dažādās vietās jaunajā grupā: [url = "http://www.edaboard.com/ group146.html "] Embedded bezvadu tīkliem [/url] Jums ir vairāk nekā laipni aicināti pārlūkot tos, paskatieties uz pavedienu nosaukumu [url =" http://www.edaboard.com/group146-discussion542.html "] EWN - Manchester kodēšanas / dekodēšanas RF Pieteikumi. [/url] Hope informācija palīdz atbildēt uz dažiem no jūsu jautājumiem.

tas ir jābūt sava veida PLL
Jā, bet ne ar standarta fāzes salīdzinājuma PLL. Jums novietot uz jautājumu, kas mikrokontrolleri forumā. IN mikrokontrolleru, jūs varat īstenot programmatūras PLL, kas izseko zemu lēnpārraides manchester kodētā plūsmā, piemēram, saistībā ar radio protokolu. Jūs varat arī atsaukties uz Costas cilpa PLL, kas spēj bloķēt ar fāzes nobīdi bināro modulāciju. Tas, piemēram lietot GPS dekodēšanu.

čau bigdogguru, paldies par atbildi, es domāju, ka es atklāju daļa realted uz manu jautājumu. Pirmajā saite jums ir ieteikuši tas saka: "Pulkstenis sinhronizācijas Vēl patiesā vērtība Manchester kodējumu ir fakts, ka sinhronizācija pulkstenis ir iestrādāts signāla Šo faktu izmanto Ethernet, kas izmanto uz klāja shēmas, lai saglabātu pulksteni sinhronizācijas.. Digitālā Phase Locked Loop (DPLL) iecirkņa uzrauga ienākošo Manchester kodētu signālu un koriģē savu iekšējo oscilatoru, lai saglabātu to pastāvīgā sinhronizācija ar raidītāja takts frekvenci. The DPLL funkcijas, ņemot paraugu ienākošos Manchester kodētus datus ar savu vietējo pulkstenis. vienkāršs pāreja reģistrs, ko veicināja vietējā pulksteņa, uzkrāj visus nomainīja biti Ja vietējā oscilators ir sinhronizācija ar raidītāja pulksteni, būs vienāds skaits binārā 1 devēja un 0 pāri maiņās reģistrā.. ja nelīdzsvarotība notiek starp binārā 1 devēja un 0, vietējā pulksteņa tiek regulēts, pamatojoties uz skaitu bināro bitu ārpus centra Tas ir iemesls, kāpēc jūs atradīsiet preambula sākumā katras paciņas pārraida caur Ethernet. ". bet kāpēc tad 1 devēja un 0 numurus jābūt vienādam?

Tātad, nav DC komponents.
līdzstrāvas komponents kodētā signāla nav atkarīgs no datiem un tāpēc nenes nekādu informāciju, kas ļauj signālu jānogādā ērti ar medijiem (piemēram, Ethernet), kas parasti nav nodot līdzstrāvas komponents.

Tātad, nav DC komponents.
Jautājums bija par kritēriju, lai pielāgotu pulksteni posms, nevis par DC bilances datu plūsmā. Es baidos citēts izteikums par pulksteņu sinhronizācija nav aprakstīt precīzi. Ar sinhronizācijas metodes es zinu, ir pakešu līdzīgu manchester iekodēto datu. Te preambula tiek izmantota, lai sinhronizētu bitu un vārdu robežu tajā pašā laikā. No turienes, reģenerēta pulkstenis ir vienkārši sekošanas malas.

jā, es nevarēju iegūt "nav DC" paziņojumu vai nu? bet FVM, ja tas nav darot jebkuru pulksteni paaudze pēc preambulu un vienkārši lietot ar preambulā radīto pulksteni, tad kāpēc mums ir nepieciešama manchester kodēšana vispār? tāpēc es domāju, ka ir kaut kas vairāk? ..

tāpēc es domāju, ka ir kaut kas vairāk ..
? Jā. 1. DC līdzsvarotu īpašums modulācijas signālu, kas faktiski ir būtiska daudziem lietojumiem 2. Jums ir nepārtraukti malām konstanti 0 "vai 1" datiem, kas ir priekšnoteikums, lai izsekotu pulksteņa posmu ilgākā datu paketes. Kā vispārīgu komentāru, Manchester kodējums ir vienkārša metode, lai sasniegtu šo mērķi. Tas, piemēram lieto 10 Mbit / s Ethernet. Ātri protokoli (kā 100 un 1000 Mbit / s Ethernet, vai SATA, PCIe ...) izmanto vairāk efektīvas metodes, piemēram 8b/10b kodēšanas.

Mana kļūda, es domāju jūsu jautājums iepriekš bija atsaucoties uz kaut ko citu?. Tas ir bijis ilgs dienu. Tas ir bijis mana izpratne, ka līdzsvarota datu modelis, kas satur vienāds skaits 0 un 1 s, paredz garantētā pulksteni pārejas sinhronizācija par uztvērēju. Tas arī ir papildu labums radīt vienmērīgu jaudas vērtību.

Tas ir bijis mana izpratne, ka līdzsvarota datu modelis, kas satur vienāds skaits 0 un 1 s, paredz garantētā pulksteni pārejas sinhronizācija par uztvērēju.
Tur var būt vispārēja metode, lai sinhronizētu pulksteni posms nepārtrauktai Manchester kodēts Dati Es neesmu vēl zināms. Bet es drīzāk domāju, tas neeksistē. Atšķirībā 8b/10b, Manchester kodējums neparedz unikālu sinhronizācijas rakstzīmes. Tik explicite sinhronizāciju, piemēram, izmantojot preambula būs nepieciešams. Ja paskatās kodētā plūsmā, jūs nevarēsiet atšķirt nemainīga '0 'un nemainīgs 1 ", ne arī noteikt bitu robežas šajā īpašajā gadījumā.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back