Man ir vajadzīga jūsu palīdzība par šo problēmu!

S

semiconductor

Guest
Var kāds man palīdzēt? Man vajag risinājumu problēmai turpmāk (Prob. 2,9 - Pozar ir mācību grāmata, pg 100): radio raidītājs ir pievienota antena ar impedance 80 + j04 ar 50 Ohm koaksiālo kabeli. Ja 50 Ohm raidītājs var sniegt 30W, kad izveidots savienojums ar 50 Ohm slodzes, cik daudz enerģijas tiek piegādāts uz antenu.

Čau, Es domāju, ka risinājums ir (ja es varu uzrakstīt šo formulu no augšpusē manu galvu): P = P (1 - | rho | ** 2) rho = (ZL-zo) / (ZL + zo)

Jā, varbūt risinājumu, lai, bet man ir nepieciešams vairāk paskaidrojumu par šo problēmu. Es domāju pilnīgs risinājums ietver skaidrojumu! Paldies jau iepriekš!

Maksimālā jauda tiek nodota, ja jums ir slodzes pretestība = avots impedances (ideālā gadījumā bez pārdomām). Jebkura neatbilstība izraisa pārdomas. 80 Pretestība + j04 nozīmē efektīvu pretestība no sqrt (80 ^ 2 4 ^ 2) = 80.1ohm Jūs padodot to ar 50ohm pārvades līniju. Refelection Koeficients P (koeficients atspoguļojas viļņu incidents vilnis) ir definēta kā (Zl-Z0) / (Zl-Z0) = (80,1 - 50) / 130,1 = 0,23136 atstarošanas koeficients jaudas ir kvadrāts atstarošanas koeficients, kas nozīmē attiecība atspoguļoja tiesības incidentu jaudu šajā gadījumā 0,0535, kas nozīmē, ka 5,35% no elektrības saņems atspoguļots. Tātad, jauda piegādā antenas būs ~ 28.4W

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back