Mains Metering Issues

S

smuel

Guest
Čau,

Es esmu strādā pie pēdējā gada projekts ar mērķi attāluma mērīšanas elektrotīkla spriegumu un strāvu 3-fāzes distrobution lodziņa.

Šeit ir mūsu setup ..

atkāpties spriegumu ar 6V ,35 VA transformatori, piemēro 2.5V ofsets, ņem 64 paraugus, katru 20ms (par 50Hz) caur ADC ar AVR ATMEGA16 mikrouzņēmumu, tad aprēķināt RMS vērtību programmatūru un nošaut to pie kā sērijas datiem.

Mana problēma ir tā, ka man ir konstatēts veic pēc ēkas prototipu, kas 6V transformatori dont produkcija sinusa vilni, tas ir vairāk kā deformētas trīsstūris vilnis ...Tātad šī ir nodot mūsu rezultātus off.Vai ir kāds veids, kā kaut kā padarīt to par sine wave?

pateicība

Sam

Try this:

Pieslēgties 100Ω/1W slodzi uz 6V tinumu un bez kaut kas cits saistīts ar osciloskopu pārbaudīt, kādi ir formas signālu ..Jums ir jābūt morehteless jauka sine wave - vai Jums tā ir?

Sveicieni,
IanP

Paldies par atbildi.

Es to izmēģināju ar 100ohm rezistoru, un tas ir diezgan daudz tieši pašu formu.tas palīdz mazliet, bet definetely neļauj sine wave.

Kā pievienot slodzi mainīt viļņu formu?

Any other suggestions, būtu ļoti appreciated.

pateicība

Sam

mēģināt lietot torroid transformatori

tas varētu vienkārši, kā jūsu darbības joma ir setup
varbūt tu izmantot zondi uz x1 režīmā, vai X10 tipa zonde
Jums nepieciešams izmantot īpašas zondes līdz measue šāda veida AC

vai izmantot X1 režīmā un savienojumu vietas uz otru galu 6v tinumu caur 1UF poli vāciņu tas izskatās vairāk sinuss

Es domāju, ka, lai izmērītu transformatoru darbības
izmantot dažas skaņas signāli un to zemes gabalu, lai redzētu resuslts jums pie dažādām frekvencēm

Es izmantoju transformatoru bass pastiprinātāji un iegūt tīru signālu varu izmantot pa daļām spiešanai
transformators un gruntētas CENTER TAP caur kondensatoru

i did get traucējumus un nācās mainīt no vienas krānu split tipa

Mana zonde ir 10x.Kāpēc jums ir nepieciešams īpašu zonde šāda veida signālu?Es esmu tālu no līdz ieskrāpēt uz transformatoru teorijas ...

Transformators es izmantoju ir 2 sekundāro tinumu, 2x6V.I'll try salīmējot vāciņu saskaņā ar zondes zemes pārsvaru.

thanks a lot,

SamPievienots pēc 8 minūtēm:Nup, nestrādāja ..Es arī mēģināju savieno izejas tranzistors taisni cro via eligator klipus, un tas joprojām izskatās vienādi.

Tas rosina mani riekstiem.

Jebkuru citu ideju?

pateicība

Sam

Transformatori būs mortheless atkārtot formas signālu, kas tiek padots uz tiem ..
Vai esat pārliecināts, ka ieejas signāls no elektrotīkla ir atšķirīgs (tīra sinusa vilni) cik jums ir no vidusskolas?
Tas bija iemesls, es lūdzu, lai jūs savieno tīra resistve slodzi un atvienojiet kaut kas cits ..
Ja ieguldījumu primāro tinumu ir sinusoidālai un izejas no vidējā (ar slodzi) ir trijstūra tad tas nav "normāls" transformer ..

Sveicieni,
IanP

Par primāro ievadāmo ir definetely sinusoidālu (240V AUS elektrotīkla).Viļņa forma ar sekundāru nav pilnīgi trīsstūrveida vai nu tas ir kaut kas starp grēku un trangle ..

Esmu diezgan pārliecināts, ka tas ir parasto transformatoru.2x6V secondaries ,35 VA, ko Vācijas uzņēmuma nosaukumu BLOCK.Cik man zināms tie ir ļoti augstas kvalitātes transformatori.

Interesanta lieta ir tā, ka es esmu arī izmantojot 2x15V transformatora no paša tipa atsevišķs barošanas avots, un tā sekundāro spriegumu ir gandrīz ideāls sine wave.So I'm guessing šī problēma parādās tikai uz ļoti zema sprieguma transformatori.

Pateicība

Sam

mērīšanas maiņstrāvas spriegumu, nevis izmantot transformatorus izmanto rezistoru dalītājiem un precizitāte taisngriezis, tas kalpos jums labāku risinājumu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back