liels rādītājs jautājums pašreizējā spoguli

J

John Xu

Guest
Dear all, par pašreizējo spogulis jautājumu. Mēs esam projektēšana ķēdi, kura differetial pāri vajadzībām astes slīpo strāvu 16mA, kas ir atspoguļots no 20uA PTAT strāvas. Tātad spoguļa attiecība ir aptuveni 800. Man ir bažas, mazo nesakritības būs papildināts ar lielo attiecību un rada lielu descrepancy pašreizējo. Vai kāds ir kādas labas idejas, lai to risinātu? Paldies jau iepriekš John

Viens veids ir izpētīt adaptācijas nobīdes metodi, kur mēs varam kontrolēt strāvu caur asti strāvas avotu. Bet lielumu jūs runājat noteikti ir mamuts. Mēģinātu izmantot Low Voltage cascode pašreizējo spogulis vai reglamentētu pašreizējo spogulis tehniku asti strāvas avotu. Tas ir OK, ja jūs varat iet par papildu VDS, sēdēju un, ja jūs neizmantojat ļoti zema sprieguma.

Izmantojiet rezistors deģenerācija ar spoguli, lai uzlabotu atbilstību. Ar šo, varat veikt paralēli un sērija kombinācijas tranzistori un saņemt tuvu rezultāti: Piemērs: Lietojiet ierīci tranzistors lielumu W = 500nm un L = 5um un vienību rezistoru izmēri ir 400 omi. Par diode pievienotās ierīces, ieliet 25 vienības rezistori virknē (10kohms), un 25 vienības tranzistori virknē (efektīva W / L .5/125). Attiecībā uz izlaides vieta 32 vienības rezistori paralēli (12.5ohms) un 32 vienības tranzistori paralēli (spēkā W / L 16 / 5) 20uA, sprieguma kritums visā sērijā rezistori būs 200mV. Pēc 16mA, sprieguma kritums visā paralēli pretestību arī 200mV. Tranzistors attiecība arī atbilst 20uA ar 16mA attiecību. Tomēr nelielas izmaiņas šeit bez avota deģenerāciju rezistori un tas ievērojami pašreizējo kļūda. Deģenerācija rezistori darbojas kā negatīvas atsauksmes, lai apspiestu svārstības, ko izraisa tranzistori. Jūs varētu, protams, izmantot 800:1 attiecību, bet metode, kas man bija iepriekš uzlabos atbilstību, jo kritiskā (mazākā teritorijā) "ierīce" būs lielāku platību. Protams, rezistori ir jābūt labi saskaņota arī, tāpēc es iesaku izmantot daudzas vienības rezistorus paralēli vai sēriju, nevis tikai viena gara un viena īsa rezistors.

Paldies Vamsi un JPR par noderīgu sugestions. Es gribētu būt dažas turpmākas diskusijas par to. Ja es neizmantoja cascode toplogy un avotu deģenerāciju rezistori. Es tikai izkārtojums tranzistoru paralēli par 16mA pašreizējo path.eg, es izkārtojums tos 200x40uA paralēli. Tad attiecībā uz šiem 200 celiņi, dažās no tām var pozitīvi mismath, dažas no tām var negatīvi neatbilstību, un tas ir statisticly. Kļūdu vidējo var uzlabot. No šāda viedokļa lielas attiecība nedrīkst rasie tik lielas bažas. Pls. komentāru!

[Quote = John Xu] Paldies Vamsi un JPR par noderīgu sugestions. Es gribētu būt dažas turpmākas diskusijas par to. Ja es neizmantoja cascode toplogy un avotu deģenerāciju rezistori. Es tikai izkārtojums tranzistoru paralēli par 16mA pašreizējo path.eg, es izkārtojums tos 200x40uA paralēli. Tad, lai šiem 200 ceļu, daži no tiem var pozitīvi mismath, dažas no tām var negatīvi neatbilstību, un tas ir statisticly. Kļūdu vidējo var uzlabot. No šāda viedokļa lielas attiecība nedrīkst rasie tik lielas bažas. Pls. komentāru [/quote] 1.! 200 X 40 UA = 8 mA, nevis 16 mA. 2. Viens veids, kā var samazināt neatbilstību ir palielināt garums tranzistors, lai samazinātu Lamda mudulation efektu. Jo dažkārt, tas ir ļoti grūti iegūt VDS pats gan strāvai, spogulis tranzistors, ko samazina Lamda efektu, tranzistors nebūs daudz atkarīgs no VDS, bet tikai vgs. Surianova

Vienkārši parallelling tranzistori, kā jūs raksturotu, strādās tieši tā, kā jūs raksturotu. 800 paralēli tranzistoru ietekme būs ļoti neliela ietekme uz izlases nobīde (apmēram 28x mazāk par vienu ierīci), tā būs ļoti maz nozīme kopējais strāvas iekārtošanu. Izmērs tiks gandrīz pilnībā atkarīgi no viena diode pievienoto ierīci. Attiecībā uz platību (pieņemot, ka jums ir tikai, saskaņojot, nevis minimālo lielumu), izmantojot virkni savienojuma ierīcēm, kā arī paralēli pieslēgto ierīču būs ievērojami mazāks kopējo platību (ar, iespējams, pāris simts reizes mazāka par to pašu saskaņošanas rezultātiem), nekā izmantojot 800 paralēli ierīces vai, attiecībā uz šo rajonu, iespējams spēli ar 15x labāk vai vairāk.

Spoguļa attiecība ir aptuveni 800, ir veikt lielu platību. Mēs nevaram iegūt labu iekārtošanu. Izmanto izkārtojuma tipa (1:800), MOS ir labi, pa kreisi, top, uz leju, nav Tähe pats (process izmaiņas) Mans ierosinājums ir 40u * 200 => 40u * 10 * 20 vai 40u * 5 * 2 * 5 * 4. Tas var samazināt jomā un uzlabotu ierīci iekārtošanu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back