Lielas 7 segmentu displeju multipleksēšanu

W

wikkid

Guest
Man ir tikai mācīšanās elektroniku aptuveni 1 mēnesi, vai arī tā, un esmu iestrēdzis par to, ko es uzskatu, ka tā ir vienkārša problēma ikviens pieredzējis.
Es cenšos multiplekss 4x 4inch 7 segmentu displeju no PIC 16F627 / 8 mikrokontrolleru.
Tas viss strādā naudas sodu par manu mazo testa shēma ar 0,5 collu kopēju katodu 7 segmentu displeju.Ko es varu izdomāt ir, kā nodrošināt pietiekami pašreizējo vadīt lielāku displeju.No 12V, man ir nepieciešams, lai izmantotu 800 Ohm pašreizējo ierobežojot rezistors un tranzistors (BC550), bet kā es varu konfigurēt multipleksēšanu, lai pārslēgtos uz katra displeja pa vienam?
Man ir iekļautas skici, ko es gaidīt, bet var kāds lūdzu palīdzēt?

Paldies
Wayne

Hi Wayne,

Jūsu diagramma rāda pareizo principu maiņas daudzkārtīgi segmentiem.Tikai pāris lietas, kas piezīmi.

Vai jums, izmantojot BC550 gan augšā un apakšā tranzistors?BC550 ir NPN, tādēļ, ja jūs to izmantot augšgalā, jūs sniedzat 5V uz bāzi, un emisiju būs par 0.7V mazāks nekā, tik ap 4.3V.Tas izklausās kā jūs esat gaidījis 12V un vidējo jūsu rezistors tādēļ, lai varbūt tāpēc jums nav redzēt pietiekami aktuāli.Pamēģiniet kaut ko līdzīgu 330 omi rezistors.

Ievērojiet arī, ka top tranzistors būs piliens 8V gandrīz un ir kaut kas, piemēram, 10 vai 15 mA plūst caur to.Kas izraisa jaudas izkliedes aptuveni 100mW.Šajā gadījumā tas ir labi, jo jūs strādājat ar relatīvi mazu strāvu.Parasti, ja jūs varētu izmantot PNP tranzistors un padara to pilnīgi par (piesātinājums), lai saglabātu to no kļūst karsti.PNP arī novērš problēmu, ka jūsu bāze spriegums ir palikt virs emisiju sprieguma, kas mainās atkarībā no slodzes.Atkal, lai gan, tā nedrīkst būt problēma šajā pieteikumā.

Pārliecinieties, ka jūs likts rezistoru apmēram 1k virknē ar pamatni un mikrokontrolleru, lai novērstu lielu strāvu no plūst.

Uzmanies no apakšas, jo, ja visi septiņi sements atrodas, tranzistors būs pavisam aptuveni 100mA, kas ir tās maksimālo reitingu.Jūs varētu vēlēties, lai vispirms pāriet uz pusi segmentu, un tad otru pusi, lai saglabātu kopējo esošo leju.Protams, šis vērtējums nav galvenokārt saistīts ar siltuma iedarbību, tāpēc tas varētu būt alright, jo jūs esat multipleksēšanu.

Sveicieni,
Chris

Pateicoties Chris,
Mana problēma, iespējams, izriet no fakta, ka es esmu pārnešanas šo pāri no vadītāja displejs no 4033 CMOS desmit skaitītājs, un visa ķēde bija palaist uz 12V.Es nezināju, ka emisiju spriegums būtu tāds pats kā bāzi.Es arī kļūdu, ka mana pretestība bija tikai aptuveni 200 Om nevis 800).
Tātad, man ir nepieciešams apskatīt, izmantojot FTP tranzistors (ar pašreizējo ierobežotāju pret pamatni)?Vai BC550 ir OK, lai apakšā, vai man meklēt, lai mainītu to, kā arī?

Kopumā shēma ir labi, lai gan?Ir dažas labas ziņas, tad

Paldies par jūsu palīdzību
Wayne

ps Tas ir displejs par spēli, es esmu ēkas, ko izmanto labdarībai piesaistes

Hi Wayne,

Jums vajadzētu būt iespējai tieši pāriet viss vairāk uz 5V bez problēmām, kamēr jūs pielāgot rezistori attiecīgi.

Quote:

Es nezināju, ka emisiju spriegums būtu tāds pats kā bāzi.

Chris,
Atvainojiet glabāt nāk atpakaļ uz šo .... bet.
Es uzskatu, ka sprieguma kritums visā segmentu displejs ir 8V, tāpēc es nolēmu mainīt pašreizējo setup.
Esmu nepieciešams 5V Micor vadīt 12v ķēdē lielā ātrumā (ap 1Mhz par pārslēgšanās uz multipleksēšanu).
Kāda veida tranzistors tagad ir labākais augšā un apakšā?

Paldies par jūsu palīdzību
Wayne

wikkid rakstīja:

Es uzskatu, ka sprieguma kritums visā segmentu displejs ir 8V

Ok, paldies par info.Atvainojiet, man vajadzētu būt guessed, ka liela 4 collu displejs būtu vajadzīga lielāka sprieguma.

Jā, jums ir, lai pārslēgtos uz FTP augšpusē, lai iegūtu pietiekamu spriegumu uz LED.Mēs tikai runājam par 20 mA, tāpēc būtībā jebkurš PNP ir labi.

Tas lūdzu būt laba, lai atrastu NPN tranzistors ar augstāku pašreizējais vērtējums par apakšā.Jūs varat glabāt BC550, ja jūs tikai ieslēgt četri no astoņiem segmentiem uzreiz.Pretējā reitings tiks pārsniegts.

Esmu pievienots shematisks, kas varētu jums palīdzēt.

Sveicieni,
Chris
Atvainojiet, bet jums ir nepieciešams pieteikumvārds, lai skatītu šo arestu

Visnoderīgākie, Thanks!
Dažreiz es vēlos man bija inženieris, nevis nāk klajā ar idejām un kam ir jāiet uz savu, tikai, lai saņemtu iestrēdzis beigām.

Es iegūs attiecīgas daļas pasūtīts.

Paldies vēlreiz Chris
Wayne

hey Wikkid,
nozīmē, ka jūs interfeisa 20 lielie displeji, neizmantojot aizbīdni vai vadītāja ic.Great!
Es arī gribu palaist 25 displejiem (kopējo anoda), bet es couldnot atrast jebkādu vadītāja ic Jūs, lūdzu, man.
Ja iespējams, lūdzu, pēc ckt dia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back