LCD kabeļa garums

C

CMOS

Guest
Sveiki, es vēlos zināt, kas ir maksimālais ilgums kabeļa ka es varu izmantot, lai izveidotu savienojumu HD44780 pamatojas 16x1 LCD displejs ar jebkuru mikrokontrolleru, teiksim 89C51? Viens no maniem projekta, man ir nepieciešams izvietot LCD uz priekšējā durvīm mazu metāla skapī, un pārliecināties, ka korpusa durvis pilnīgi manu kabeli garumam jābūt atleast 45 cm. Vai tik daudz garumā strādā bez jebkādām problēmām? Tāpat ir gadījumā ar 4x4 matricas tastatūru.

hi i ir pārbaude saskaņā kabeļa ilguma līdz 30 m ar standarta RS 232 kabeli (pasargāts), un tas darbojas naudas sodu par pull ups vērtībai ir jābūt zema (1k2) Shorty

30m! Tas ir liels! Būtu Jūsu signāli TTL saderīgām? ti, 0-5V? Labais tagad es esmu, izmantojot 4k7 pull-ups par 89C51 ostām. Tas nozīmē, ka tas būtu jādarbojas 45 cm wihtout kādas problēmas.

Esmu testē šāda veida LCD ar kabeļa garums aptuveni 3m (TTL līmenis), un nebija problēmu. Bet paņem prātā izmantot pasargāti kabeli vai plakano kabeli, bet ar savīti pāri. Ik pāris ir kombinācija zemes / signāla un nodot izbeigšanu rezistori LCD pusē, ja jums ir tikai writinig ar LCD (maza pretestība-0.5-1k un varbūt mazo kondensatoru 2-3pF). Jūs varat izmantot ferīta lodītes uz kabeļa galu. Arī reinitialize LCD laiku pa laikam (i nozīmētu pilnīgu inicializācijas). Ja Jums ir problēmas samazināt signālu frekvences nosūtīts LCD. Man nav pārbaudīts garāks kabelis, bet viss var būt iespējams.

Es domāju, ka kabeļa garums ir atkarīgs no impulsa ilgumu, lai nosūtītu un saņemtu datus no LCD modulis, kabeļu kapacitāti un jaudu pretestība MCU. Ja jūs paturiet signāla ilgums pietiekami ilgi, lai pārvarētu kabeļu kapacitāti, tad izejas pretestības elements pretestības būtu ierobežojums ... Mana pieredze, kas es pavadīju dienu ... -> Par manu pirmo reizi izmantojot digitālo mitruma un temperatūras sensors SHT-11 no Sensirion, tā nav atdot ack signālu. Tas nozīmē, ka tā nav strādājis. Viss bija OK, gan aparatūru, gan programmatūru. Beidzot es sapratu, ka kabeļa pretestību un ilgums bija galvenā problēma. Kad tas tika saīsināts līdz piemērotā garumā, sensoru sāk sniegt atbildes un strādāja ļoti labi.

betanorm ir taisnība. Jums ir jāpielāgo impulsa ilgumu attiecībā uz kabeļu impendance (visi resitive, induktīvās un kapacitatīvā componens ir svarīgi).

Lūdzu palīdzēt! Man bija problēma ar datu sūtīšanas no MCU, izmantojot RS232 datu kabelis (7x0.2mm) ar 6 metru un 3,1 metru LCD modulis ar 4 datus tiešsaistes režīmā, šķiet, ka signāls saņemt pie LCD termināla avāriju īpaši Enable mazliet, varētu kāds piedāvājums Jūsu palīdzot rokās! Paldies.

RS-232 max. kabelis lenth ir 50 pēdas un maks. ātrums ir 20 kbps. un spriegums ir + - 12v ar + - 15V

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back