Lcd hitachi + at89c51

R

ReyDemonio

Guest
Sveiki, es cenšos izmantot LCD displejs (LM016L) ar Hitachi procesoru, kontrolējot to ar AT89C5131 un 4 biti interfeisu, bet es esmu tikai iegūt melnu taisnstūri un nekas cits nekustamā komplektu un vispār nekas no protheus simulācija. Vai kāds man palīdzēt ar kodu, lūdzu? Paldies
Code:
 # ietvert sbit LV = P3 ^ 6; sbit RS = P3 ^ 4; sbit RW = P3 ^ 5; neparakstīts CHAR Dato = 0; neparakstīts CHAR kods tex1 [16] = {'', 'L', ' C "," D "," "," d "," e "," ', '2', '', 'f "," i "," l "," "," s ","' }; neparakstīts CHAR i = 0, j = 0, k = 0, z = 0; mazliet BU = 0; neesošu Ini (); anulēts komunikāciju (neparakstīts char i); anulēts jāgaida (neparakstīta CHAR z); neesošu galvenais (spēkā neesošs ) {Ini (), par (; ;) {Dato = 0x80; trans (0); par (k = 0; k

LCD jūs izmantojat būtībā 20 gadus vecais dizains, pamatojoties uz ierīci, ko sauc HD44780. Ja jūs google par šo ierīci, jūs atradīsiet tonnas piemēram avota kodu, lai to kontrolētu, un, iespējams, daudz piemēru ar tādu pašu mikrokontrolleru jūs izmantojat pārāk. Man ir aizdomas, jūsu jautājums ir tas, ka jūs esat ieguvuši nekādu kavēšanos, bet tas ir bijis, bet kopš es mēģināju šo LCD kontrolieris. Anyway, kā sānu piezīmi, jūsu kods ir ļoti dīvaini, ka jūs izmantojat pasaules mainīgie nodot informāciju, kas parasti varētu vienkārši parametri funkcijā.

Sorry par nepāra kodu, es esmu tikai sākot ar C51 un visu šo stuff. Es esmu mēģinājis, lai uzlabotu to kā jūs teicāt, neizmantojot tik daudz pasaules mainīgie.
Code:
 # ietvert sbit LV = P3 ^ 6; sbit RS = P3 ^ 4; sbit RW = P3 ^ 5; neparakstīts CHAR kods tex1 [16] = {'', 'L "," C "," D ", "", "d", "e", "', '2', '', 'f", "i", "l", "", "s", "'}; neparakstīts CHAR i = 0 , j = 0, k = 0, z = 0; mazliet BU = 0; neesošu Ini (); anulēts komunikāciju (neparakstīts CHAR i, neparakstīts char Dato) anulēts jāgaida (neparakstīta CHAR z); neesošu galvenais (spēkā neesošs) {ini (), par (; ;) {trans (0, 0x80), par (k = 0; k

Var vismaz man kāds darba kodeksu par 8051 mikro un HD44780? Es nevaru atrast kaut ko noderīgu google, tikai daļa no kodu vai nederīgo kodus.

Man nav pārbaudīt savu kodu, lūdzu, pārliecinieties, ka esat initilized LCD pareizi. Ja jums taisnstūri var būt iespēja problēmas ar savienojumu datu un kontroles pins. Pārbaudiet Šī LCD saskarsme Pamācība [/url] [/B], kas izmanto MikroC bibliotēka

Šādu apmācība demoing ir HD44780 saderīga LCD izmantojot 4-bitu interfeisu ar 8051 ģimeni un sniedz pirmkodu gan Asamblejas un C valodās: [url = "http://www.8051projects.net/lcd-interfacing/introduction. php "] LCD saskarsme ar Microcontrollers apmācība [/url] Raksturīgi, melnās kastes / taisnstūri norādīja inicializācijas jautājumu, iespējams, nepareizas kavēšanos, savienojumi uc BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back