LC lumped komponenti filtru

M

mchpddl1

Guest
Hi,

Vai es varu lūgt jums ekspertus šeit, ja es esmu izstrādājot augstas caurlaides filtru, izmantojot 0402 chip LC sastāvdaļām, un man ir nepieciešams 4 slāņi PCB.Jo mana ķēde sastāv daži microstrip līniju, i izmantoja otrā kārta kā zemes plakni, ar substrāta augstums ir 200um, tādējādi veidojot microstrip uz virsējo slāni un uz zemes, uz otro kārtu.Citām kārtām, 3, 4 ir atstāti neizmantoto.

No Jums, cik daudz klīrenss nav iezemētās plates jābūt prom no lumped komponenti, kas atrodas augšējā slāņa?Tiks Iezemētā plate radīt problēmas, ja tas 200um prom no sastāvdaļām?

Mana mērījumu rezultāti liecina, filtra forma ir nobīdīts pa 100MHz zemāka nekā vēlamais (ti, 800MHz vietā 900MHz).Vai varat ieteikt, kāpēc pāriet uz zemāku frekvenci, visas iespējamie iemesli?

Liels paldies

Filtrs biežums nobīdi 100MHz uz leju no iemesla dēļ plāno PCB slānis 200um un augstākās parasitics.Lai iegūtu tiesības rezultātus, jums ir jāievada jūsu simulatorā visiem šiem augstākās parasitics.

Substarte problēma ar tievu ir tā, ka jums ir ļoti plānas 50 omu līnijas (nevis ļoti labas ražošanas apjoms, jo PCB ražotājs pielaidi).Jums ir vieta, zemes slāni vienā slānī zem (pie 400um) no TL.

Galvenais parazitāras parametrs ir iespējams pad kapacitāti, tai būtu jāņem vērā precīzu aprēķinu vai empīrisku labots dimenioning anyway.Bet tas varētu būt sagaidāms gandrīz reproducable, tādēļ faktiski to nav problēmu.Sloksne līniju pretestība, iespējams, ir, kā minēts.

Vai jūsu PCB materiālu FR4?FR4 materiāls ir ārkārtīgi pretrunīgs tā dielektriskā konstante.Arī tas ir sakrautas slāņa biezums svārstās no dažādiem pārdevējiem.

jā tā FR4, liels paldies par visiem jūsu ierosinājumus.

Es mēra linewidth, tas bija 378um, kas ir tuvu simulācijas 50 omi.Bet faktiskā mērījumus Smith attēls, pretestība ir mazāka centrs punkts un līnija ir kapacitatīvā.Līnija sastāv no spilventiņi kā jūs minējāt.Bet vai jūs domājat iezemētās plates klīrenss ir nepieciešams LC komponentiem?ja tā, vai ir noteikums īkšķis, piemēram, zemes plakni jābūt vismaz 500um prom no 0402 mikroshēmas detaļām?Es esmu mazliet steidzos, lai man nav laika atkārtot tagad un ir nepieciešams iesniegt savu ziņojumu ... bet liels paldies jums puiši ....

Vairāk ierosinājumus, atzinīgi .........

Cienījamie mchpddl1,

Ņemot 100 MHz SHIFT ir absolūti normālu šādu situāciju.Galvenais iemesls parasti ir sastāvdaļas parazitāras, nevis valdes.Bet jūs izmantot tik slikti materiāli, bet arī palīdz daudz, lai jūs SHIFT.

remove the ground plane under the pads with 10% margin you will get much better results.

Es uzskatu, ka, ja jums pārslēgties no FR4 uz Nelco 4000-13 vai līdzīga substrāta (GE ir dažas labas) un
noņemiet iezemētās plates saskaņā ar drošības depozītu spilventiņi ar 10% jūs iegūsiet daudz labākus rezultātus.4000-13 Nelco ir apmēram tāds pats FR4 izmaksām, bet daudz labāk parametri un stabilu Er = 3,7 un sniedzis = 0,008 līdz 10 GHz.Let me know, ja Jums ir nepieciešams datu lapu par Nelco substrāta.

Labākais un ātrākais risinājums ir izstrādāt savu filtru ar Genesys, un pēc tam imitē to ar Genesys "Pilnvarot EM simulators.Parasti rezultāts ir apmēram 10 līdz 20% downshifted.Tad redizains jūsu filtrs ar tādu pašu maiņu, kā EM simulācija parādīja, bet pretējā virzienā (pārvietoti uz augšu).

design.

Parasti viena šāda iterācijas ir pietiekami, lai iegūtu tiesības pirmā loka
konstrukcija.Kas ir ļoti svarīgi ir saglabāt visas savienojumi filtra ķēde tik īsas, cik iespējams, un simulēt to ar faktiskā savienojuma līnijas.Ja jums nav Genesys Jūs varat izmantot LINC2.Lai gan tas ir lēti lineāru simulators ir lieliska fiziskas pārvades līnijas modeļus, un es vienmēr izmantot to pirms Genesys, jo tas ir daudz ātrāk, bet paredz ļoti tuvu rezultātu bez lielgabarīta EM simulācijas.Līnijas platums filtra īss iekšpusē savienojums ir jābūt vienādam ar komponentu bloki platumā, nevis sistēmai raksturīgo pretestība (parasti 50 Om).

Es ceru, ka tas palīdz.

Es nezinu, kā izteikt, bet liels paldies par jūsu pieredzi ierosinājumus.es ierosinu to, ko mums vajadzētu darīt tālāk šajā ziņojumā, un, cerams, mēs kompensēt maiņas, kā jūs minējāt.

Paldies vēlreiz palīgs.

Jūs esat laipni gaidīti!Lūdzu, dariet man zināmu, ja jums ir nepieciešams kaut kas cits.Es neesmu pārliecināts par manu grafiku, un var tikt nevar pārbaudīt EDA vietas katru dienu, tādēļ, ja jūs ievietojis šo jautājumu, un es neesmu reaģēja ātri lūdzu, izmantojiet plkst.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back