Laika zaudējumu DS12887 RTC ... jebkura risinājumi?

S

seemanta

Guest
Čau,
Es izmantoju DS12887 RTC veikt nelielu reālā laika pulksteni.Mana problēma ir tā, ka
tās precizitāte nav, kas tiek sagaidīts no pulksteņa.Man jau ir pulkstenis
ar AT89S52 un esmu plāno nodot to dienu ikdienas lietošanu.

Datu lapā norāda precizitātes zudums ir apmēram ( /-) 1 min mēnesī.
Precīzo tehnisko pārskats (no datu lapas) ir kaut kas līdzīgs:

Quote:Reālā laika pulksteni saglabās laika precizitāte A1 minūtes mēnesī datu uzglabāšanas laiku periodu TDR.

Čau,
Datu glabāšanas laiks ir norādīta iekšējo bateriju kā 10 gadiem, kas nozīmē statisko NVRAM saglabā datu iestrādātas tā 10 gadus, bez ārējas varas.Es domāju, tā RTC arī iet par šo iekšējo akumulatoru bez jaudas, ą 1min.mēnesī piemēro tikai tad, ja RTC tiek turēti, bez aktivizēšana ar ārējo barošanas.
Jūsu ideja izlabot uz regulāri var strādāt, ja laika novirze ir prognozējama.
Sveicieni,
Laktronics

Laika zudumu vai guvumi no šīm daļām ir saistīts galvenokārt ar diviem faktoriem.

1.Temperatūras izmaiņas.Šī ir atšķirīgs biežums kristāla oscilatoru.Iemesls plaukstas locītavu pulksteņa ir daudz precīzāka, nekā tas ir, jūsu ķermeņa uztur to pie nemainīgā temperatūrā.Samazināt temperatūras izmaiņām un jūsu precizitāti uzlabosies.

2.Kristāla stabilitāti un pareizu kristāla iekraušanas.Pirms vairākiem gadiem mēs izmantojām Dallas daļa, un tā bija ļoti līdzīga problēma.Jautājums bija, ka kristāls ir slodzes kapacitātes neatbilst kapacitātes sagaida mikroshēmā.Tas izraisīja kristāla svārstīties nedaudz nepareizi biežumu un pulksteņa precizitātei ir briesmīgi.Dallas ieteicams Epson kristāla, bet tā nekad nav bijis pieejams.Mēs beidzot strādāja ar kristāla ražotājs, lai pievienotu papildu kapacitātes mūsu ķēde izteikt savu kristāla darbu.

Padarīt jūsu korekcijas koeficients ideja darbotos, jums būs nepieciešams kalibrēt katru ierīci.Tas ir tāpēc, ka jūs nezināt, kādā virzienā tā dreifēšanu.Tiklīdz jūs zināt novirzes virzienu un apmēru ar īpašu ierīci, jums nepieciešams uzglabāt to pastāvīgo atmiņu, lai to varētu izmantot kā vajadzīgs nākotnē.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back