Kurš ir labākais simulators: COMSOl vai CST?

I

iaia

Guest
Hi all,
Man vajag, lai modelētu monomodāls aplikatoru ar taisnstūra viļņvada nolūkā mikroviļņu apkure (tā man ir nepieciešams risināt, cita starpā, siltuma vienādojums).Kurš ir labākais simulators: COMSOl vai CST?
Kāds padoms vai ieteikums, būtu ļoti appreciated.
Paldies

Hi Iaia

Abi ir pilnīgi atšķirīgi risinājumi: COMSOL ir diff-vienādojumu solver, Matlab patīk, ja jums nepieciešams rakstīt savu kodu, lai pilnībā izmantotu tās iespējas.Tas nozīmē, kad jums ir nepieciešams apgūt, ir milzīgs.

CST ir profesionāls instruments, orientēta uz 3D Elektromagnētiskā Modelēšana, gatavs lietošanai.Tā mācīšanās līkne ir diezgan foršs, jums lieliskus rezultātus ļoti ātri.

vēlos jums vislabāko

Padomā uzmanīgi, ja jums tiešām ir nepieciešams, lai atrisinātu siltumu vienādojumu.Ja tas patiešām ir gadījums, CST MWStudio ir ārpus jautājuma.

loucy,

Jums šķiet, ka diezgan ātri pieņemt to, ko CST nevar darīt.Viņu EMS Solver var darīt - varbūt nav pilnīgi multi-fizika sīkumi, bet jūs varat darīt siltuma risinājumu, izmantojot MWS zaudējumi - diezgan ērts.

Comsol ir konceptuāli diezgan spēcīgs, bet jums tiešām ir nepieciešams zināt, ko jūs darāt, kā arī uzzināt, vai rezultāti jēgas - vairāki faktori, kas var ietekmēt rezultātus, ir lielāks - pats par ANSYS - lielākā daļa cilvēku nevar teikt, bez kaut kādas mērījumu , vai rezultātus var trutsed vai nē - acs ir, piemēram, atšķirīgs elektromagnētiskā lauka, nekā siltuma acs.

Comsol tiešām nevar konkurēt ar MWS / EMS, kad runa ir lietotājdraudzīgumu, CAD importu un pēcapstrādes uc

Ja Jums ir programmēšanas / Matlab tipu, tad ar visiem līdzekļiem ir Comsol potenciāli labs līdzeklis - tomēr, uzņēmumiem, Comsol faktiski nebūtu dārgs variants, jo jums ir nepieciešams kvalificēts cilvēki to izmantot - visvairāk RF un MW inženieri nevēlas domāt par vienādojumi tiek izmantoti, taču faktiskā ierīces konstrukcija - ja programmatūra ir validēta un tiek plaši izmantotas, tad programmatūras, piemēram, CST's ir ļoti pievilcīgs.

Es mēdzu būt ļoti iepazīties ar vienādojumiem, bet es tagad vēlos pievērsties dizaina un nevis vienādojumiem, un pēc tam dizainu.

Tikai mans viedoklis, bet es esmu pārliecināts, ka ir tikpat daudz cilvēku, kas domā.

aw

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back