kontrole līdzstrāvas motors ir definēt RPM

T

tictac

Guest
sveikiEs gribu, lai uzstādītu ātruma līdzstrāvas motors ir definēt RPM, es izmantoju atmega32 un L298 kontrolē, un viens kodētāju pie mehāniskā puse atsauksmes ātrumu motoru.ir kāda vienādojumu, kas attiecas uz ātruma un PWM vai ciklu?Es izmantot 10bit PWM (3ff). Maksimālais ātrums motoru ar max PWM ir 11000RPM.
Es izmantot šo formulu, lai iestatītu PWM, bet tā nav pareiza
pwmset = (rpmset * 1023) / 11000;Arī es dont zināt, kāda frekvence PWM jānosaka par labāko darbu un kontrolētu dc mehānisko.
lūdzu palīdziet man
ko attiecībā uz

Hi tictac,

Es nedomāju, ka jums būs daudz panākumus ar patvaļīgu formulas, piemēram, ka.Jums var būt nepieciešams veikt dažas pētniecības izveidot vienkāršu PID kontrolieris?Pat P (proporcionāls) kontrolieris varētu būt adekvāta atkarībā no Jūsu pieteikumu.

Tikai pagarinājumu mana atbilde - AP kontrolieris vienādojumu jūsu pieteikums varētu izskatīties kaut kā:

pwmSet = pwmSet * K1 K2 * (rpmSetPoint - currentRPM)

ja:

pwmSet * K1 ir aptuveni PWM, lai sasniegtu vēlamo ātrumu katrai vērtībai pwmSet

un K2 ir proportainal mainīgais, kas koriģē izturību atgriezeniskās saites (ti setpoint - faktiskais ātrums), un droši vien var pielāgot manuāli.

Es jūs brīdinu, lai gan, ka tas ir diezgan raupja, un jūs, visticamāk iegūt daudz svārstību (izņemot K2 ir vāja), bet tas ir sākums, cerams.

Good Luck!

paldies par atbildi.
tā, kas ir pareizi un vienkāršs veids, kā to darīt?
tas PID vai citu veidu>
ko attiecībā uzPievienots pēc 17 minūtēm:Vai ir kāds veids, kā samazināt apgriezieniem minūtē, bet griezes moments mehānisko doesn't samazināšanos?

PID ir jūsu rezerves standartšķīduma kontrolieris, kas var īstenot, ja vēlaties.

Labākais veids, kā kontrolēt sistēmu, lai saprastu to un ir matemātiskais modelis, ko var aprakstīt tā pirmo reizi.Kontrolieris tad var izstrādāti, izmantojot modeli.Es ieteiktu tas ir labākais, bet acīmredzot ne vieglākais ceļš iet uz leju.

Kā es minēts iepriekš, izmantojot proportinal atsauksmes patiešām var sniegt jums pietiekami kontrolēt, lai apmierinātu savas vajadzības, un, iespējams, jums vajadzētu eplore šo ideju pirmā.Jūs varat darīt google meklēt proporcionāla vadības vai pat PID kontrolieri (teorija ir tas pats, jūs dizains viss, kamēr jums ir P un tad mēģināt šo out).

Pēc tam, kad ātri meklēt, es atklāju šo interneta lapu:
http://www.seattlerobotics.org/encoder/200205/PIDmc.html
Varbūt jums vajadzētu runāt ar šo puisis - redzēt, ja jūs varat saņemt kopiju savas kodu (tas ietaupīs jums daudz laika).Pievienots pēc 2 minūtēm:tictac rakstīja:

Vai ir kāds veids, kā samazināt apgriezieniem minūtē, bet griezes moments mehānisko doesn't samazināšanos?

PID vai dažas atsauksmes kontrolēm, piemēram, Fuzzy kontrole.

hi tictac,
Es gribu palaist DC virziens motors vienā izmantojot PWM DAC vai ADC
1) Pirmais programmas pateikt max.ātrumu DC motors
2) Savu ieguldījumu deva kā 500RPM no tastatūras, tad motors darbojas šajā konkrētajā ātrumu.
Lūdzu pasakiet man, kā es varu izveidot programmu, un, ja u ir jebkurš materiāls jau ir izdarījušas, tad pievienojiet to.
Ja u domā, ka šī iepriekš materiāls ir noderīgs man, tad man pateikt, drīz thanx

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back