komutācijas freq un joslas platums DC-DC buks sprieguma režīmā

W

wholx

Guest
hi, i am sajaukt par attiecībām starp pārslēgšanās freq un vispārējās atsauksmes pārveidotāju joslas platumu. i lasa doc, ka joslas platums ir 3 reizes mazāks nekā komutācijas freq, cik tas ir? Es ķēdes un konstatēja, ka izejas spriegumu kļūdu opamp doesn't izskatās konstantu vērtību līdz brīdim, kad es palielināt pārejot freq ir daudz lielāka vērtība. oriģināls dizains ir FSW = 100kHz tāpēc es joslas platumu, kā 33KHz ar fāžu starpība = 75degree. beidzot man ir nepieciešams FSW = 5MHz, lai iegūtu pastāvīgu Verramp. kāds var man pateikt kas ir noticis ar manu dizainu? Vai es kļūdaini ierobežojumus uz joslas platumu, komutācijas freq? [Size = 2] [color = # 999.999] Pievienots pēc 1 stundas 42 minūtes: [/color] [/size] Es redzu, ka, ja mēs vēlamies samazināt izlaides svārstības, mēs varam palielināt produkcijas kapacitātes, vai komutācijas frekvence. Es gribu zināt, ja ir max vērtība komutācijas frekvenci, pārveidotājs var strādāt?

Nu, redzot, ka ir pārslēdzama strāvas padeve ir patiešām izlasē-data sistēmā, maksimālais joslas platums ir ierobežots līdz 1 / 2 komutācijas frekvence (Nyquist teorēma). Tomēr, reālajā pasaulē, joslas platums ir tikai aptuveni 1 / 4 līdz 1 / 5 no komutācijas frekvence. Bet tas nav norma. Un tas ir tikai augšējā robeža, tā nav jābūt, ka augsts. Joslas platums var būt tikai daži kHz. Jūs veicat joslas platumu tikai pietiekami augsti, lai iegūtu pārejošu reakciju jums ir nepieciešams, vienlaikus nodrošinot stabilitāti visās ieejas spriegumu izejas slodzes un izlaides papildu kapacitāti, kas var pievienot slodzes apstākļos. Komutācijas frekvence var palielināt bez teorētisko limitu, pašreizējo dizainu uzskriet MHz diapazonā. Kādiem ierobežojumiem komutācijas frekvence ir ātrums tranzistori, kas magnētismu un tinumu un grūtības zaudējumus vadīt tranzistori (capacitive slodze), kas galu galā izpaužas lielākus zudumus. Tāpat neaizmirstiet EMI jautājumus, kas var arī ieņem lomu, izvēloties komutācijas frekvence.

VVV izskaidrojums vienmēr liek man vieglāk saprast šaubas. Es ļoti apbrīnoju VVV viņa zināšanas!

thx, VVV apakšnodaļa. Man nāca klajā ar domu, ka izejas posmu pārveidotājs darbojas kā Zemfrekvenču filtrs, kas bloķē augstu freq, un tad kļūst dc izeja. ir šīs tiesības, robežu pārejot freq joslas platumu §

[Quote = wholx] thx, VVV apakšnodaļa. Man nāca klajā ar domu, ka izejas posmu pārveidotājs darbojas kā Zemfrekvenču filtrs, kas bloķē augstu freq, un tad kļūst dc izeja. ir šīs tiesības, robežu pārejot freq uz joslas platumu, § [/quote] Es domāju, ka tas ir tikai pamata prasība komutācijas frekvence. Pole ieviesa zemās caurlaidības filtra ir daudz mazāks nekā joslas platumu pārveidotāju, bet joslas platums ir 1 / 4 līdz 1 / 5 reizes mazāks nekā komutācijas frekvence, kā VVV teica.

rockycheng, u ir labi. i sajauca joslas platumu kompensē converteur ar polu izejas posmu. Es tikai gribēju, lai dotu intuitīvu skatījumu uz iemesla dēļ, ka joslas platums Fbw ierobežo komutācijas frekvence Fs. bet u guys kādreiz lasīt šādi doc no TI? lappusē 8, kur es esmu jau tika uzsvērts daļa saka, ka kopējais joslas platums ir jāizvēlas diapazonā Fs/10 <Fbw <Fs / 3. mēs izmantojām to pašu kompensācijas tech projektā es tikko pabeigts. tomēr atšķirība ir mūsu Fs ir 100kHz un izejas kapacitātes un induktivitāte ir 10uF (ar ESR = 10mohms) un 22uH relatīvi. lai kompensētu nestabilu pārveidotājs, man divas nulles pie pole, ko LC. Patiesībā, es dizains kompensācijas tīkla kopējo Fbw = 1MHz, un fāzes starpība 40 grādiem, bet sakarā ar mazākiem Fs = 100kHz, man bija, lai samazinātu Fbw uz 30KHz apkārt un beidzās ar 75 grādu fāzes starpība. vēl ierobežot sakarā ar parazitāras capacitances ierobežotu min vērtību capacitances kompensācijā un tādā veidā ierobežoti max vērtības rezistoru un tādējādi DC iegūt nevar panākt ar lielāku vērtību. vienkārši vēlaties dalīties ar u. jebkādus komentārus ir apsveicami.

Vai jūs reāli izmērīt iegūt fāzes jūsu pārveidotāju, vai arī jūs vienkārši aprēķināt to? Diezgan bieži, tas, ko jūs pasākums diffrerent, jo parasitics, ka jums nav accunt par. Un tikai tāpēc, ka kompensācija ir BW par 1MHz, tas nenozīmē, ka tā faktiski neko nedara. Varbūt jūs varat dalīties vērtības sastāvdaļu (induktors, cepures, EGĀ) un atgriezenisko saiti sastāvdaļas. Es gribētu apskatīt tos. Attiecībā uz DC pieaugums ir pārāk mazs, es nesaprotu, ka. Ja izmantojāt kompensācijas tīklu, kas, tad tas nav DC ceļu starp kļūda amp jaudas un tā (-) ievadi, tā DC pieaugums ir tikai ierobežotas ar opamp, nav atsauksmes.

Jums ir taisnība VVV, DC pieaugums neietekmē atsauksmes tīklā, bet kompensācija tīkla iegūt no tās pirmās nulles un otrā nulle vienāds ar attiecību starp abu rezistors atsauksmes tīklā. līdz ar to lielāku frekvenci, tas ir kā atgriezeniskā saite, kas spēlē DC pieaugums, kā arī DC iegūt no opamp.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back