kas savieno vairākas gaismas diodes ar UC produkciju

P

purplewolf

Guest
Hello,
Es esmu jauns, lai UC programmēšana .. Man ir savienot aptuveni 70-80 LED PIC mikrokontrolleru .. bet PIC ir ierobežots skaits izvades kanālu .. Es meklēju efektīvs risinājums, lai to izdarītu ... tā vienkārši problēma, bet es es nesaņemu to, ko izmantot un kā darīt?
PLZ guide me steidzami

Parastā metode, ja LED ir daļa no displeja, ir izmantot multipleksēšanu vai "charlieplexing".Jūs savienot LED rindās un kolonnās.Vienu savienojumu no katras rindas iet uz pin ar mikro un vienu savienojumu no katras kolonnas dodas uz pin n mikro.Jums ir tikai gaisma, ko piemēro LED vienas rindas vai vienas kolonnas laikā, bet jūs pārvietot rindas / slejas tik ātri, ka noturību redze rada iespaidu, tie visi darbojas vienlaicīgi.

Jūs varat kontrolēt 80 LEDs ar tikai 18 tapām, ja lietojat multipleksēšanu.

Ja jūs izmantojat "charlieplexing" jūs varat samazināt pin skaits vēl, bet kontroles kļūst sarežģītāka.Jums pieslēgt LED starp tapām, izmantojot gan polaritāti, piemēram, ja jums ir pin un pin B, jūs savienotu divas LED galvas līdz astes paralēles starp tām.Ja ir augsts un B ir zems, viens LED gaismas, ja ir zema, un B ir augsts citu LED gaismas, un, ja A un B ir vienādi LED nav gaismas.

Alternatīvi, ja jūs vēlaties izmantot aparatūras risinājums, apskatīt ierīcēm, piemēram, MAX7219, kas var veicināt 64 LED, un to var chained tik divas ierīces varētu vadīt 128 un tā tālāk.tās paziņo sērijveidā ar mikroprocesoru tikai trīs vadi.

Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back